Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ: Οι προτάσεις της «ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ» για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας

Μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα.

- Advertisement -

Η δημόσια ασφάλεια αποτελεί πρωτεύον δικαίωμα που θα πρέπει να εξασφαλίζεται για κάθε πολίτη σε μια οργανωμένη κοινωνία.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες του Δήμου Σικυωνίων αλλά και πνεύμα συνεργασίας για αποτελεσματική διαχείριση των φαινομένων παραβατικότητας που πλήττουν την περιοχή καταθέτουμε σε δημόσιο διάλογο τις προτάσεις της δημοτικής παράταξης “Επόμενη Μέρα” , όπως αυτές διατυπώθηκαν από τον επικεφαλής της παράταξης Δημήτρη Πιστεύο στη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της Δ. Κ. Μουλκίου, που έλαβε χώρα την 1/8/2024 στην Πλατεία της Κοινότητας. .

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ (και ειδικότερα στη Δ.Κ. Μουλκίου)

1) Να σταλεί επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Υπουργείο Δικαιοσύνης) για την συστηματικότερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση της περιοχής.

2) Να συγκροτηθεί Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας (ΤοΣΠΠα) , σύμφωνα με τη νομοθεσία (κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων –ν.3463/2006, άρθρο 84) στελεχωμένο από επιστήμονες και λειτουργούς που διαθέτουν ειδικές γνώσεις και εμπειρία στον τομέα της παραβατικότητας, όπως δικαστικοί λειτουργοί, εγκληματολόγοι, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί , αστυνομικοί καθώς και κάτοικοι της περιοχής .

3) Να ενημερωθούν οι κάτοικοι στέλνοντας τους έντυπο με χρήσιμες οδηγίες- συμβουλές για αποτελεσματικότερα μέτρα πρόληψης της παραβατικότητας, όπως αυτά έχουν καταγραφεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας και το Εργαστήριο Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

4) Να προβεί ο Δήμος Σικυωνίων στις αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης των βλαβών στους υπάρχοντες στύλους φωτισμού και να ενισχυθεί ο φωτισμός στα υποφωτισμένα σημεία της περιοχής.

5) Να ανατεθεί σε πιστοποιημένους επαγγελματίες η φύλαξη της περιοχής.

6) Να προβεί ο Δήμος στην ίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην αποδέσμευση στελεχών του αστυνομικού τμήματος Κιάτου για την πιο άρτια αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής.

Θεωρούμε ότι αν δεν ληφθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.

Μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog