Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

Νίκος Σταυρέλης: «Το νερό και τα μάτια μας»

όλα όσα δήλωσε

- Advertisement -

Το τελευταία διάστημα παίρνω διαρκώς μηνύματα, είτε προσωπικά είτε μέσω των social media: «Δήμαρχε, πλένουν με τα λάστιχα αυλές και αυτοκίνητα…». Συνδημότες με σταματούν στον δρόμο και μου λένε «Δήμαρχε, στο χωριό ποτίζουν τα κηπευτικά τους με νερό του δήμου…». Και όλοι καταλήγουν: κάνε κάτι!
Τους απαντώ και σας ενημερώνω!
Εμείς στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κορίνθου κάνουμε πολλά. Και θα κάνουμε ακόμα περισσότερα. Παίρνουμε μέτρα για όσους δεν καταλαβαίνουν πως το νερό είναι κοινό αγαθό, για όσους επιδεικνύουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Γιατί στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, ο ένας μετά τον άλλον οι δήμοι μπαίνουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την λειψυδρία. Εμείς στον δήμο Κορινθίων, έχουμε φροντίσει και δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα. Ακόμα…

  1. Με την αλλαγή των υδρομέτρων από συμβατικά σε ψηφιακά, μια ενέργεια που ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, έχουμε περιορίσει τις υδροκλοπές.
  2. Συνεχίζουμε να παίρνουμε μέτρα για τους οφειλέτες. Έχει φύγει επιστολή σε περίπου 350 οφειλέτες, οι οποίοι χρωστούσαν από 5 χιλιάδες έως 120 χιλιάδες! Αυτό είναι σημαντικό γιατί ο καθένας, όταν ξέρει πως θα πληρώσει το νερό που χαλά, γίνεται πιο προσεκτικός.
  3. Θα κάνουμε διακοπές νερού στους υπερκαταναλωτές και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα αφαιρούμε τα υδρόμετρα. Είναι οι τελευταίες προειδοποιήσεις.
    Είναι αδιανόητο ο Δήμος να μην ποτίζει δημοτικούς κήπους και γκαζόν για να εξοικονομούμε νερό από την ύδρευση και να βλέπουμε ασύστολη σπατάλη από ορισμένους συνδημότες, θεωρώντας ότι είναι πλεονέκτημά τους να καταναλώνουν όσο νερό θέλουν.
    Δεν θα σταματήσω να το λέω, ξανά και ξανά, μέχρι να γίνει συνείδηση σε όλους μας: «Το νερό και τα μάτια μας».
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog