Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Βασίλης Νανόπουλος : Να γίνει το μουσείο τραίνου στην Κόρινθο και να ολοκληρωθεί η παραχώρηση της ιαματικής πηγής στα λουτρά Ωραίας Ελένης.

Παρέμβαση της Συμμαχίας Πολιτών

- Advertisement -

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πριν από την ημερήσια διάταξη βάλαμε το θέμα του μουσείου τραίνου στην Κόρινθο όπως είχαμε σχεδιάσει ως δημοτική αρχή.

Έχει παραχωρηθεί στο δήμο από τον ΟΣΕ το 2022 μηχανή τραίνου μουσειακή για τη δημιουργία μουσείου τραίνου στον παλιό σταθμό του ΟΣΕ.

Χρειάζεται επίσης επισκευή των υπαρχόντων βαγονιών είτε παραχώρηση άλλων από τα διαθέσιμα του ΟΣΕ .

Δεν πήραμε απάντηση από το δήμαρχο αν η νέα δημοτική αρχή θα συνεχίσει αυτό το έργο ή το εγκατέλειψε.

Ψηφίσαμε θετικά για την αγορά των οικοπέδων στα Αθίκια και την Αρχαία Κόρινθο για χώρους στάθμευσης που είχαμε δρομολογήσει και σχεδόν ολοκληρώσει ως δημοτική αρχή.

Διαφωνήσαμε και καταψηφίσαμε την ανάθεση σε δικηγόρο με αμοιβή 2.000€ για να γνωμοδοτήσει πώς θα γίνει η παραχώρηση των λουτρών της Ωραίας Ελένης διότι η δικηγόρος που είχε ορίσει με απόφαση της οικονομικής επιτροπής η προηγούμενη δημοτική αρχή έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες.

Υπήρξαν πολλές συναντήσεις ( Νανόπουλος, Ζώγκος, δικηγόρος Καραστάθη ) από το 2019 με όλους τους εκάστοτε υπουργούς τουρισμού , ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ ,υπουργείο οικονομικών και ΕΟΤ για να αποσαφηνιστεί που ανήκει πηγή η οποία βρίσκεται εντός αιγιαλού και σύμφωνα με τη νομοθεσία έπρεπε να παραχωρηθεί σε ανώνυμη εταιρία διαχείρισης .

Πρόσφατα άλλαξε ο νόμος δεν απομένει παρά η τυπική επιστολή -αίτηση παραχώρησης- και χρήσιμη θα ήταν η επίσκεψη δημάρχου στην πρόεδρο του ΕΟΤ για να ολοκληρωθεί η παραχώρηση των ιαματικών πηγών της Ωραίας Ελένης άμεσα .

Ψηφίσαμε θετικά την επιχορήγηση με 1.000€ για κάθε νεογέννητο τέκνο άπορης οικογένειας που αφορά όπως ανέφερε σε ερώτησή μας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος περίπου 20 οικογένειες του δήμου.

Επισημαίνουμε ότι η κυβέρνηση επιχορηγεί με τρεισήμισι χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα τις οικογένειες, δίνει φορολογικές απαλλαγές και άλλες παροχές

Ζητήσαμε αναβολή για να έρθει με εισήγηση της υπηρεσίας η πρόταση μίσθωσης η οικοπέδου για πάρκινγκ στον Άγιο Γεώργιο Επίσης ζητήσαμε αναβολή του θέματος για επιχορηγήσεις πολιτιστικών συλλόγων και αθλητικών που είχε έρθει πάλι χωρίς εισήγηση.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog