Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των γιατρών για αναστολή των ηλεκτρονικών συνταγογραφήσεων

Στόχος είναι η απόσυρση της επαίσχυντης διάταξης περί επίταξης ιδιωτών προκειμένου να καλυφθούν τα όποια κενά στο ΕΣΥ και η επανέναρξη του διαλόγου για την επάνδρωσή του

- Advertisement -

Το Δ.Σ. του ΙΣ Κορινθίας μετά την χθεσινή έκτακτη Σύνοδο Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, αποφάσισε τη συμμετοχή των γιατρών της Κορινθίας στις κινητοποιήσεις την Παρασκευή 26/7 και Δευτέρα 29/7 όπως πρότεινε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Στόχος είναι η απόσυρση της επαίσχυντης διάταξης περί επίταξης ιδιωτών προκειμένου να καλυφθούν τα όποια κενά στο ΕΣΥ και η επανέναρξη του διαλόγου για την επάνδρωσή του.

Συγκεκριμένα:

  1. Καλούμε τόσο τους αυτοαπασχολούμενους, όσο και τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς να απέχουν από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, καθώς και την αναγραφή ηλεκτρονικών παραπεμπτικών την Παρασκευή 26 και τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024. Αντί της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης οι γιατροί χορηγούν στους ασθενείς χειρόγραφες συνταγές και χειρόγραφα παραπεμπτικά.
  2. Της κινητοποίησης εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά και τα ΑΜΕΑ.
  3. Παραχώρηση συνέντευξης τύπου για να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας ως μέλος της κοινωνίας καλεί όλους τους φορείς, δημοσίους και ιδιωτικούς, να κατανοήσουν και να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις του επόμενου χρονικού διαστήματος.

Καλούμε τους πολίτες να συμμαχήσουν με τον γιατρό τους για καλύτερες συνθήκες εργασίας και για επαρκή στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων με ορθολογιστικά κριτήρια, γιατί η Δημόσια Υγεία είναι υπόθεση όλων μας που αρχίζει και τελειώνει σε εμάς, στη κοινωνία.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Περιεχόμενα άρθρου

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog