Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Mαταιώθηκε το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για τη γεώτρηση της N.U.AQUA (BINTEO)

- Advertisement -

Πρόσκληση για έκτακτο δημοτικό συμβούλιο απηύθυνε χθες, Παρασκευή, η Πρόεδρος κ. Κορδαλή Σωτηρία με θέμα τη λήψη απόφασης για τις ενέργειες που θα πράξει ο δήμος αναφορικά με την άδεια ανώρυξης γεώτρησης στην περιοχή Λειβαδάκι (υδροφόρος ορίζοντας) της N.U.AQUA-EONIO.

Oπως σας πληροφόρησε το loutrakiblog.gr η συγκεκριμένη άδεια δόθηκε από την Αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής-Διεύθυνση Υδάτων, ενώ οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ ζητούν να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για την ανάκληση της αδείας.

Στο χθεσινό συμβούλιο, η αντιπολίτευση διαμαρτυρήθηκε, διότι η πρόσκληση εστάλη περί ώρα 12 μμ χωρίς εισήγηση, ενώ το συμβούλιο ήταν προγραμματισμένο για τις 3 μμ.

Μαρία Πρωτοπαππά:

«Δεν δικαιολογείται το σημερινό έκτακτο. Εχει αναρτηθεί στη Διαύγεια το έγγραφο (για τη γεώτρηση) εδώ και μήνες. Εξαναγκαστήκατε και το βάλατε ως θέμα και έρχεστε με τη διαδικασία του εκτάκτου. Με παίρνετε κ. Πρόεδρε στις 12 να μου πείτε ότι έχουμε συμβούλιο στις 3; Αν δε κινούσε το θέμα, ας μην πούμε εμείς, ας πούμε το σωματείο εργαζομένων, αν δε στέλναμε έγγραφα τι θα γινόταν; Θα περνούσε σίγουρα. Το θέμα έπρεπε να έχει συζητηθεί χτες, αλλά έρχεται ως έκτακτο μετά από την παρέμβαση των εργαζομένων και των ερωτήσεων που έχουμε καταθέσει ως παράταξη.»

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη την τοποθέτηση της Μαρίας Πρωτοπαππά

Κωστής Ζερβός:

«Ο μόνος λόγος που βάλατε το συμβούλιο σήμερα είναι για να περάσει στα κρυφά, ξέρετε γιατί; Γιατί φοβάστε την κατακραυγή, γιατί φοβάστε τη διαπόμπευση. Αυτός είναι ο μόνος λόγος και όλα τα άλλα σαν επιχειρήματα δεν μπορούν να σταθούν. Είναι Παρασκευή μεσημέρι 3 η ώρα, αμφιβάλλω αν θα βρείτε κάποιον δικηγόρο σήμερα.Από τις 17/4 είναι το έγγραφο, είναι 19 Ιουλίου, αν πήγαινε (το συμβούλιο) 21 δεν θα άλλαζε τίποτα.»

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη την τοποθέτηση του κ. Ζερβού

Η αντιπολίτευση υπενθύμισε ότι τη Δευτέρα 22 Ιουλίου έχει προγραμματισθεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα το νερό. «Θα τα συζητήσουμε τη Δευτέρα όπως έχει προγραμματισθεί για να ενημερωθούμε και περαιτέρω», είπαν.

Δείτε την τοποθέτηση του Κωστή Σταυρόπουλου, δημοτικού συμβούλου με την ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ της Μ.Πρωτοπαππά, ο οποίος πρότεινε την αναβολή του θέματος

«Φοβάστε λόγω των ενεργειών σας και δεν θέλετε να έρθει κόσμος εδώ και να μην μεταδοθεί ζωντανα. Εχουμε συμβούλιο την Δευτερα για να το συζητήσουμε.»

Ζητώ να ενημερωθεί ο κόσμος και να μεταδοθεί, συνέχισε ο κ. Σταυρόπουλος. Ενώ το λόγο ξαναπήρε ο κ. Ζερβός.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Πρωτονοτάριος, διαμαρτυρήθηκε πως είναι ταλαιπωρημένος, νεκρός είπε χαρακτηριστικά, τόσες μέρες και ότι είναι ξύπνιος από τις 5 το πρωί, ζητώντας να συζητηθεί το θέμα και να μην αναβληθεί, αφού αυτή άλλωστε είναι και η επιθυμία του δημάρχου.

Το λόγο έλαβε ο δήμαρχος κ. Γκιώνης ο οποίος είπε,ότι ζήτησε να γίνει χθες το συμβούλιο και να συζητηθεί το θέμα, διότι τη Δευτέρα θα απουσιάζει λόγω ανειλλημμένων υποχρεώσεων. Οι διαφωνίες συνεχίστηκαν.

Δείτε το βίντεο

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο κ. Κωστής Ζερβός, ο οποίος ζήτησε από το δήμαρχο να κοιτάξει το πρόγραμμά του και να ορισθεί νέα ημερομηνία συζήτησης για το θέμα, ώστε να είναι παρών σε αυτή την ιστορική συζήτηση όπως τόνισε χαρακτηριστικά

Ο δήμαρχος απάντησε την Τρίτη 23 Ιουλίου. Από τη συνεδρίαση έλειπαν σύμβουλοι της συμπολίτευσης και το συμβούλιο ματαιώθηκε αφού δεν ψηφίστηκε «υπερ» της συζήτησης με περισσότερες από 13 ψήφους.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog