Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Δόθηκε άδεια ανώρυξης γεώτρησης στον υδροφόρο για τα συμφέροντα της N.U.AQUA-EONIO

- Advertisement -

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutrakiblog.gr δόθηκε άδεια ανώρυξης γεώτρησης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής-Διεύθυνση Υδάτων και μάλιστα στον υδροφόρο ορίζοντα στην Ν.U.AQUA (εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού).

Σύμφωνα με την ΑΔΑ η σχετική άδεια προβλέπει άντληση 300.000 (!!!!!) κυβικών νερού!!!! για τα συμφέροντα τη εταιρείας! δηλαδή για την εμφιάλωση νερού.

Ο δήμος Λουτρακίου (δημότες) είναι ιδιοκτήτες του φυσικού μεταλλικού νερού και σύμφωνα με Νόμο του Κράτους (1947), κανείς δεν μπορεί να οικειοποιηθεί, εμπορευθεί ή εκμεταλλευτεί το νερό χωρίς την άδειά του.

Παρ΄όλα αυτά ο Δήμος Λουτρακίου (δημοτική αρχή)και η Διευθύνση Περιβάλλοντος συναίνεσε για να εκδοθεί η σχετική άδεια, ενώ το σχετικό έγγραφο-ειδοποίηση από τη Διεύθυνση Υδάτων Αττικής κοινοποιήθηκε προς γνώση στις 17 Απριλίου 2024.

Ο Σύλλογος εργαζομένων της ΔΕΥΑ Λουτρακίου συνεδρίασε τη Δευτέρα και αποφάσισε να ζητηθεί η ανάκληση της άδειας ανώρυξης της συγκεκριμένης γεώτρησης, όπως δήλωσε στο loutrakiblog.gr ο Πρόεδρος των εργαζομένων κ. Τάσος Μαστραντωνάκης.

Καλείται σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι, να αποφασίσει το Σώμα σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει.

- Advertisement -

33 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η μισή περιοχή του Λουτρακίου είναι χωρίς νερό και εσείς δίνεται σε ιδιώτες νερό του ελληνικού λαού

  2. Καλά δεν ντρέπετε το συμβούλιο να ασχολείτε με αυτά και όχι με τα σκουπίδια στην είσοδο της πόλης που είναι μία χωματερή!! Ένας πυλώνας πεσμένος εδώ καλά 10 χρόνια, ναι 10 χρόνια… Σε δουλειά να βρίσκονται για να μην κάνουν τη δουλειά τους… Άιντε από εκεί…

  3. Α. Αυτή είναι η ανθρωπογενής κλιματική κρίση που χτύπησε το μαρτυρικό Λουτράκι τελικά ε;
    Ανθρωπογενής ναι. Κρίση ναι. Κλιματική όμως όχι.

  4. Όχι ρε όχι σε βρωμοιδιωτες το νερό μας κάνεις δεν έχει δικαίωμα πώλησης του νερού κάνεις δεν το έφερε από τον πατέρα του,αγαθά ζωής κάνεις δεν μπορεί να τα οικειοποιηθεί

  5. Ας αφησει ο δημαρχος τις μαλακιες και να δωσει νερο στον κοσμο που οικισμοι μετα το σπορτ καμπ και στην κυρς βρυση δεν εχουν νερο εδω και μια εβδομαδα που το κοβουν απο τους πολιτες για να εχουν νερο τα ξενοδοχεια και ποιος νοιάστηκε για τα ξενοδοχεια στην τελικη κοπριτες ολοι

  6. Προφανώς η κλίκα των κομμουνιστών δεν θέλει το εργοστάσιο να αντλήσει νερό για να κλείσει και οι απολυμένοι να αρχίσουν τα γνωστά.

  7. Θα καεί το Λουτράκι και εσείς θα ζητάτε μπουκαλάκια να το σβήσετε, δε ντρέπεστε ;; να μην έχουμε σταγόνα νερό στα πέριξ και εσείς να πουλάτε το νερό και να λέτε σε μας ότι λόγω της ανομβρίας δεν υπάρχει νερό;;;🤬🤐😡

  8. Τους έκλεισαν το μάτι, πήρανε την άδεια ,οι εδώ δεν ξέρουν τίποτα ,και τρέχα γυρεύει,θα γίνουν οι ενστάσεις και καλά,και θα έχουν πρώτη ύλη τζάμπα,και θα μας το πουλάνε,και ο ΔΛΠ δε θα εισπράττει τίποτα,αλλά για το έγκλημα η δημοτική αρχή δεν ξέρει τίποτα .Η λύση είναι μία απ’ όλους τους δημότες εμπάργκο ο νοων νοειτο .

  9. Βέβαια…για να δώσει πόσιμο νερό σε όλους ανεξαιρέτως τους δημότες…δεν έχει ο δήμος.
    Για να το πουλάει ..μια χαρά έχει.
    Το νερό είναι δημόσιο αγαθό το οποίο ουδέποτε ο Δήμος Λουτρακίου θέλησε να δώσει.
    Ακόμα και στους δημότες έξω από τα στενά όρια της πόλης δεν έδωσε ποτέ νερό από τον υδροφόρο ορίζοντα του Λουτρακίου παρά μόνο από γεωτρήσεις απομακρυσμένες και αμφιβόλου ποιότητας .
    Αλλά έτσι ήταν πάντοτε οι Λουτρακιώτες. Μονοφαγάδες..με νοοτροπία τουριστικής λουτρόπολης που 5 μήνες δουλεύει με υπερκέρδη και τους υπόλοιπους κάθονται προκλητικά .

  10. Ο εκλογικός μαζοχισμός και η αποχή εδω πληρωνονται σε λιγα χρονια το νερο θα ακολουθησει το πλιατσικο στο ρευμα..

  11. Οι συνδικαλιστές της ΔΕΥΑΛΠ που πρίν λίγο καιρό βγάζανε καταγγελίες για την απειλή της συγκεντρωσης των υδάτων κάτω από κρατικό έλεγχο που κρύβονται τώρα;
    Αυτά τα ρουσφέτια θέλανε και τότε να προστατεύουνε και τους διορισμούς τους αλλά δ’ηθεν τους ενοχλούσε ο κρατικός έλεγχος!!!!
    Όταν η ΔΕΥΑΛΠ διοικείται από ανθρώπους που εκλέγονται ( άρα ζητάνε ψηφαλάκια) δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να γίναι σωστή. Εμείς θα διψάμε και αυτοί θα ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ το νερό μας.

  12. Νεοφιλελεύθερη οικονομία δεν θέλατε;
    Αυτορύθμιση της αγοράς δεν ζητούσατε;
    Γι αυτό δεν ψηφίσατε εμένα και τους δικούς μου;
    Τι φωνάζετε;
    Αυτορυθμιστητε τώρα κορόιδα….

  13. Ε ΡΕ …………..ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ…Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ, ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ …..ΛΑΕ ΣΗΚΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΈ ΣΟΥ………

  14. Είναι ανέντιμο αυτό… ντροπή για την δημοτική αρχή…μας κοροϊδεύουν, ήταν όλα κανονισμένα για προσωπικά συμφέροντα 😡😡😡😡

  15. Τα βασικά αγαθά, φως, νερό, τηλέφωνο, έχουν ξεπουληθεί σε ιδιώτες εδώ και χρόνια. Αυτό αποκαλύπτει την αδυναμία ( βασικά την αχρηστία) του κράτους να κάνει σωστή διαχείριση.

  16. Ντροπη σας .Με αυτο τον καυσωνα κοβετε το νερο.πληρωνουμε στην περιοχη Αγ.Χαραλαμπους 29 ευρω.το τετραμηνο σε σπιτια που ειναι κλειστα ολο το χρονο κ.ερχομαστε μονο καλοκαιρι.νερο που ειναι μονο για λατρα κ.για ποσιμο κ.μαγειρεμα χρησιμοποιουμε εμφιαλομενο.κ αντι να δωσετε το νερο στους πολιτες το πουλατε σε ιδιωτη.Ενας δημος αδιαφορος σε ολα τα προβληματα των συνοικισμων .

    • Από το 1974 δηλ.50 χρόνια με Νομιμοποιημένο Σπίτι 2 Φορές Στην ΣΚΑΡΠΑ πολλά χρόνια πριν αφότου έγινε ο ΔΗΘΕΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ επί του
      Ανεκδιηγητου ΓΙΩΤΑΚΗ είμαι χωρίς Νερό το αγοράζω από τους Νερουλάδες και το Χρυσό -πληρώνω κι ακόμη περιμένω να υδροδοτηθω ενώ κάποιοι ημέτεροι χρόνια τώρα πλησίον της κατοικίας μου έχουν Υδροδοτοιθει παράνομα 15 και 20 χρόνια πρίν και τώρα δίνετε άδεια ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ μέσα στον υδροφόρο Ορίζοντα προκαλώντας το Λαϊκό Αίσθημα εν ψυχρώ…..
      Καλά δεν ντρέπεστε καθόλου..???
      Πόσο αναλγητοι μπορεί να είστε..????
      Αισχος….

  17. Όταν πουλήθηκε το εργοστάσιο πανυγηριζατε. Στα ατελειωτα εργα ποιος μίλαγε. 4 φορά ψηφίσατε τον ίδιο δήμαρχο και το επιτελείο του. Ποιοι είναι οι της Δευαπ που ξαφνικά τους έκαναν υπαλλήλους του δήμου. Έχει συνέχεια ακόμα τα επόμενα χρόνια.

  18. ΠΔ 630/85 – Προεδρικό Διάταγμα για προστασία του υδροφόρου μετά από μελέτη ΙΓΜΕ.
    ΦΕΚ 139Δ/ 2022.- Έγκριση ΓΠΣ Λουτρακίου Περαχωρας.
    Τι άλλαξε τώρα;;;
    Γιατι το ΙΓΜΕ – τώρα ΕΑΓΜΕ κάνει κωλοτουμπα και γνωμοδοτεί θετικά για έναν ιδιώτη;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog