Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Σπύρος Σταματόπουλος: Σε άριστο κλίμα η συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας-Αθλητισμού της ΚΕΔΕ

στη συζήτηση έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα της πυρασφάλειας των κτηρίων.

- Advertisement -

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας-Αθλητισμού της ΚΕΔΕ, υπό την προεδρία του Δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου.

Στην επιτροπή συζητήθηκαν πολλά και σημαντικά θέματα που άπτονται τόσο της λειτουργίας των σχολείων κατά τη νέα σχολική περίοδο, όσο και των αθλητικών εγκαταστάσεων των δήμων.

Ειδικότερα, αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούσαν: Στις κτηριακές υποδομές των σχολείων, τις ελλείψεις που παρουσιάζονται και τους τρόπους κάλυψης των αναγκών.

Επίσης, στη συζήτηση έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα της πυρασφάλειας των κτηρίων.

Την επιτροπή απασχόλησε επίσης ο τρόπος λειτουργίας των σχολείων, αλλά και το πώς θα καλυφθούν οι οφειλές που έμειναν μετά την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών.

Ειδική αναφορά έγινε στο μεγάλο θέμα των καθαριστριών και των πολυποίκιλων ζητημάτων που προκύπτουν από την έλλειψη προσωπικού, ενώ η συζήτηση αναπτύχθηκαν και θέματα αύξησης της χρηματοδότησης των σχολείων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν εκτοξευθεί, καθώς και το ενεργειακό κόστος που αποτέλεσε ειδικό θέμα τόσο για τις σχολικές όσο και για τις αθλητικές υποδομές.

Επιπλέον, η ατζέντα στα θέματα αθλητισμού περιλάμβανε την άδεια λειτουργίας των γηπέδων, αλλά και τη χρηματοδότηση συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Τέλος, εκτενώς συζητήθηκε το θέμα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), τόσο σε θέματα υποδομής όσο και λειτουργίας του θεσμού.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και Αθλητισμού και δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης αναφέρθηκε στο άριστο κλίμα της συνεδρίασης αλλά και στο πνεύμα συνεργασίας και συναδελφικότητας που υπάρχει μεταξύ των μελών. «Κοινός τόπος όλων μας» τόνισε ο κ. Σταματόπουλος «είναι να κάνουμε προτάσεις και να βρίσκουμε λύσεις για την καλύτερη λειτουργία τόσο των σχολείων όσο και των αθλητικών υποδομών στην χώρα μας.

Εξάλλου» κατέληξε «η παιδεία και ο αθλητισμός είναι δύο όψεις του νομίσματος για την καλλιέργεια ψυχής και σώματος, ώστε να διαμορφώνονται ολοκληρωμένες προσωπικότητες ατόμων, που μπορούν να προσφέρουν στην κοινωνία και στην εξέλιξη του ανθρώπου».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog