Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Αγανακτισμένοι πολίτες «μπούκαραν» στη ΔΕΥΑ Λουτρακίου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

- Advertisement -

Δημότες κοινοτήτων όπως τα Ισθμια και η Κυρά Βρύση αλλά και πολλών οικισμών του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, όπως η Κλεφτοράχη, η Κατουνίστρα, το Ψυχικό, ο Άρης, η Αγία Μαρίνα κ.α, βρίσκονται στο έλεος του καύσωνα, χωρίς νερό στις κατοικίες τους.


Σε κάποιες περιοχές μάλιστα, η διακοπή υδροδότησης έγινε πριν από 8 και 10 μέρες. Ολο αυτό το διάστημα οι κάτοικοι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις καθημερινές τους ανάγκες, ενώ όπως καταγγέλουν οι διακοπές του νερού έγιναν απροειδοποίητα.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι προσπαθούν να καλέσουν τους αρμόδιους στα τηλέφωνα της ΔΕΥΑ Λουτρακίου, αλλά μάταια, αφού κανείς δεν απαντά, αλλά και όταν απαντά, η απάντηση είναι ότι γίνεται υπερκατανάλωση.

Σήμερα το πρωί αρκετοί δημότες, βρέθηκαν έξω από το κτίριο της ΔΕΥΑ Λουτρακίου, διαμαρτυρόμενοι για τις άδικες όπως λένε διακοπές νερού, μιλώντας επίσης για άνιση μεταχείριση των δημοτών.

«Θα πεθάνουμε από τη ζέστη», «αυτό είναι αλητεία που μας κάνουν», «έγκλημα εν μέσω καύσωνα» «μας κοροιδεύουν» «μας αναγκάζουν να αγοράζουμε εμφιαλωμένο ή από τις υδροφόρες, το κόστος είναι δυσβάσταχτο, οι υδροφόρες από που προμηθεύονται από άλλο δήμο;», «για 4 κυβικά πληρώσαμε 40 ευρώ» τόνισαν οι κάτοικοι μπροστά στην κάμερα του loutrakiblog.gr. Πολλοί μάλιστα δήλωσαν ότι θα στραφούν εναντίον της ΔΕΥΑ με μηνύσεις και αγωγές.

7μελής επιτροπή των κατοίκων συζήτησαν με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ κ. Δημήτρη Πρωτονοτάριο, τον οποίο θεωρούν αποκλειστικά υπεύθυνο για την κατάσταση που περιήλθε «η πόλη των νερών» όπως είπαν σε «πόλη της λειψυδρίας». Συνομίλησαν επίσης με τον Διευθυντή της ΔΕΥΑ κ. Κώστα Μπεκιάρη, ενώ παρών ήταν ο αναπληρωτής δημάρχου κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου (αντιδήμαρχος διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών) και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου κ. Θανάσης Μουζάκης.

Το παρών έδωσαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, κ. Μαρία Πρωτοπαππά και κ. Κωστής Ζερβός,oι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κ.κ. Αργύρης Μέξιας και Αλκιβιάδης Δρίτσας οι οποίοι δήλωσαν ότι γίνονται καθημερινώς αποδέκτες παραπόνων και οργής κατοίκων για το πρόβλημα που προέκυψε με το νερό, ενώ ταυτόχρονα κατήγγειλαν τη Διοίκηση της ΔΕΥΑ και τη δημοτική αρχή για προκλητική ολιγωρία και λάθη που έφεραν το δήμο σε αυτή την κατάσταση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ την Πέμπτη θα συνεδριάσει εκτάκτως το ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης, ενώ διευρευνάται αν μπορούν να επιτάξουν υδροφόρες ιδιωτών και αρδευτικές γεωτρήσεις ιδιωτών (το νερό δεν είναι πόσιμο, αλλά τουλάχιστον θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λοιπές χρήσεις).

Επίσης, αναφέρθηκε στη συνάντηση με τους κατοίκους, ότι σύμφωνα με το Νόμο, δεν γίνεται να διακοπεί η υδροδότηση στο Λουτράκι, ώστε να μπορούν και οι υπόλοιπες περιοχές να έχουν νερό.

Ειπώθηκε από τη Διοίκηση ότι γίνονται προσπάθειες να προσπεραστουν οι αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας και να υπογραφεί η συμβαση με τον ανάδοχο για την αφαλάτωση των Ισθμίων, ώστε να προχωρήσει άμεσα το έργο.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις διαμαρτυρίες των κατοίκων στη Διοίκηση αλλά και τις δηλώσεις τους On camera

Δηλώσεις κατοίκων

Δηλώσεις Μαρίας Πρωτοπαππά, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.

Δηλώσεις Κωστή Ζερβού, επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog