Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Απίστευτο κι όμως γίνεται! Έγκυος πήγε στον ΕΦΚΑ για την άδεια μητρότητας και της είπαν ότι είναι… άντρας

ταλαιπωρια μέχρι να αποδείξει τα αυτονόητα

- Advertisement -

Ανήκουστο περιστατικό βιώνει μια εγκυμονούσα καθώς αποφάσισε να κάνει διαδικτυακά αίτηση για να πάρει την άδεια μητρότητας και ο ΕΦΚΑ την έχει καταχωρημένη ως “άντρα”.

Το αυτοματοποιημένο μήνυμα που πήρε ως απάντηση του αιτήματος της έγραφε πως το επίδομα αφορά πολίτες γυναικείου φύλου..!

Εκτός του ότι δεν της δώσανε την άδεια, την καλούν να πάει αυτοπροσώπως την Παρασκευή, έχοντας μαζί της και πιστοποιητικό γέννησης..!

Η Μαρία Πιτσιδήμου μίλησε ζωντανά στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, Οι Δεκατιανοί και είπε ότι η ίδια προσπάθησε να επικοινωνήσει για να γίνει η διόρθωση του φύλου της στα καταχωρημένα στοιχεία, ωστόσο την περίμενε… μαραθώνιος ραντεβού και δικαιολογητικών..

«Αρχικά κάλεσα το 1555 και υπήρχε ένας μαραθώνιος τηλεφωνημάτων διότι κανείς δεν γνώριζε πώς έγινε αυτό. Έκανα ένα διαδικτυακό ραντεβού, με ενημερώσανε ότι θα έπρεπε να πάω στο μητρώο του ΕΦΚΑ και να κλείσω δια ζώσης ένα ραντεβού. Ρώτησα για το ποια έγγραφα έπρεπε να έχω μαζί μου.

Σχετικά με τα έγγραφα που θα έπρεπε να προσκομίσω, μου ζήτησαν εκκαθαριστικό μέχρι και πιστοποιητικό γέννησης» είπε η γυναίκα η οποία πρέπει να παρουσιαστεί στον ΕΦΚΑ ενώ η ώρα του τοκετού πλησιάζει!

- Advertisement -
ΠΗΓΗskai

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog