Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ: Eνημέρωση πολιτών

- Advertisement -

ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ


Στο Δημ. Συμβούλιο την Tρίτη 25 Ιουνίου η παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ έθεσε προημερησίας ερωτήματα και προβληματισμούς προς την Δημ. Αρχή :

Για την τουριστική Α.Ε (γιατί δεν έχει συνεδριάσει από τις 7 Φεβρουαρίου)για το Καζίνο (απολύσεις και τρέχοντα θέματα ) ποιές ενέργειες έχουν γίνει

για τον επικίνδυνο δρόμο Βουλιαγμένης ,

για το δρόμο Στραβά -Σχίνου,

για το δρόμο Σχίνου – Αλεποχωρίου ,

για την απαράδεκτη κατάσταση στους Καταρράκτες ,

για τις λάθος διαβάσεις στον κυκλικό κόμβο ,

για την διακοπή νερού σε οικισμούς των Ισθμίων και των Αγίων Θεοδώρων (μέτρα προς επίλυση)

για το ζεστό πόσιμο νερό στην Περαχώρα,

για τα ΚΑΠΗ Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων (γιατί δεν έχει εφαρμοστεί η απόφαση του Δημ. Συμβ για σύγκλιση των συντονιστικών επιτροπών )

για την ύπαρξη χωματερών στο Δήμο για το πολιτιστικό καλοκαίρι αν υπάρχει πρόγραμμα και

για άλλες παρεμβάσεις που αφορούσαν τον πολιτισμό ,αθλητισμό τη πόλη μας και τα χωριά του Δήμου .


Στην ημερήσια διάταξη των θεμάτων καταψηφίσαμε την αύξηση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για όλες τις κοινότητες, καταθέτοντας το σκεπτικό μας, ότι μια δημ αρχή 16 χρόνων έχει αποτύχει στο τομέα αυτό, μη βρίσκοντας τρόπους να απαλύνει οικονομικά τα νοικοκυριά και να προσφέρει υγιή ανταποδοτικότητα στον πολίτη με υπηρεσίες στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό .


Στο θέμα της μονοδρόμησης της οδού Ποσειδώνος με κατεύθυνση από Ισθμό προς Λουτράκι ,δεν ψηφίσαμε και ζητήσαμε αναβολή του θέματος με νέα επικαιροποιημένη μελέτη καθότι η συγκεκριμένη έγινε το 2018 και η πρόταση αυτής της κατεύθυνσης (τρίτη στη σειρά) με βάση τη μελέτη, υστερούσε έναντι των δυο προηγουμένων δηλ της σημερινής με αμφίδρομη κατεύθυνση και της κατεύθυνσης από Λουτράκι προς Ισθμό και επίσης μη λαμβάνοντας υπόψιν κάποια δεδομένα μετά από 6 Χρόνια (τερματικός του Προαστιακού, μη διάνοιξη δρόμων …..).


Στο θέμα της επιχορήγησης εθελοντικών συλλόγων πολιτικής προστασίας διαμαρτυρηθήκαμε, γιατί δεν ήταν δίκαιη η κατανομή της επιχορήγησης .Δεν μπορεί να επιχορηγούνται δύο σύλλογοι ο Σύλλογος Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου και ο Σύλλογος Αγίων Θεοδώρων με 20.000 ευρώ έκαστος και με 17000 για τους πυροφύλακες και ο Διγενής με 3000 ευρώ!
Ίσως φταίει ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διγενής είναι σύμβουλος της παράταξης ΔΥΝΑΜΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ!


Και βέβαια να προσληφθούν πυροφύλακες ..φωνάζουμε χρόνια στα δημ.συμβ …και περισσότεροι από 4 και να υπάρχει δυνατότητα να προσλάβουν όλοι οι σύλλογοι πυροπροστασίας πυροφύλακες αλλά με δίκαιη κατανομή.. Εξάλλου υπάρχει προϊστορία στο Δήμο που αφέθηκε ύστερα , από την εποχή της Δημ. Επιχείρησης ΟΜΗΡΟΣ ΔΕΠΠΑΛΠ που μαζί με τον κυνηγετικό σύλλογο λειτουργούσε την πολιτική προστασία ΕΠΙΤΥΧΩΣ για το τόπο με πρόσληψη αρκετών πυροφυλάκων.


Στα προημερησίας δεχθήκαμε επιθέσεις ‘’ως συνήθως’’το παράδοξο θα ήταν το αντίθετο…και μάλιστα και ο συναγωνιστής Θύμιος Σακελλάρης (που δεν βρισκόταν στο Δημ. Συμβ.) επειδή έτρεξε και αγωνίστηκε με τη παράταξη ΑΜΕΣΑ για τη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο τόπο του…μετά τη καθαίρεση της γέφυρας…δηλ για το αυτονόητο ..


Βασικά το θέμα είναι να κάνουμε ερωτήσεις και να παίρνουμε απαντήσεις που θα γίνονται πράξεις…
και ω !του Θαύματος της Αποκεντρωμένης πήραμε απαντήσεις γραπτώς από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού σε ερωτήσεις που αφορούσαν τη Φιλαρμονική μετά από τρεις μήνες και μετά από έγγραφη αναφορά -καταγγελία στην Αποκεντρωμένη!


Α….μη ξεχάσουμε…παίχτηκε και μια ταινία επιστημονικής φαντασίας με σενάριο :κλοπή στη τεχνική Υπηρεσία της μελέτης για το καλαμάκι από τη ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ….και κέρδισε το χρυσό βατόμουρο!


ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ
Αρχηγός παράταξης και μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog