Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Νέος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Με ψήφους 7-6 ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού επικράτησε του Γιάννη Αλαφούζου

- Advertisement -

Ξανά στο τιμόνι της Super League ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Με ψήφους 7-6 ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού επικράτησε του Γιάννη Αλαφούζου και επιστρέψει στο τιμόνι του Συνεταιρισμού.

Ναι, μια ακόμη πραγματικά καλή ευκαιρία για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μετά τον Μάκη Γκαγκάτση που μετρά αντίστροφα για να καθίσει στην προεδρική καρέκλα της ΕΠΟ δίνοντας τέλος στην «ομηρία» της Ομοσπονδίας, ξανά στα ηνία του Συνεταιρισμού και ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος από καταβολής του. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Εκείνος που κατά την πρώτη θητεία του (2010-11) εξασφάλισε το μεγαλύτερο τηλεοπτικό συμβόλαιο ever για τον Συνεταιρισμό –στην εποχή ακόμη της κεντρικής διαχείρισης-.

Ο ίδιος που κατά την δεύτερη θητεία του (2022-23) «υπέγραψε» την τεράστια χορηγία για την ονοματοδοσία του πρωταθλήματος αλλά και την διευθέτηση της υπόθεσης του ποσοστού από το «στοίχημα»: Όλες κινήσεις που έβαλαν πολλά εκατ ευρώ στα ταμεία των ΠΑΕ.

Και που σίγουρα εκτιμήθηκαν κάτι παραπάνω σήμερα σε αυτό το μεγάλο εκλογικό ντέρμπι. Διότι ήταν η πρώτη φορά που είδαμε από τη μια τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και από την άλλη τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού –Γιάννη Αλαφούζο- να στέκονται απέναντι διεκδικώντας την ευθύνη. Και ο καθένας μπορεί να καταλάβει το βάρος μιας τέτοιας απόφασης για τις ΠΑΕ ανάμεσα σε δύο πολύ σημαντικούς επενδυτές.

Που κρίθηκε αυτό το ιδιαίτερο… ντέρμπι; Στις ιδέες αλλά τελικά και στις προθέσεις. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έθεσε υποψηφιότητα παρουσιάζοντας στους εταίρους ένα ολοκληρωμένο πλάνο: 1) Για τον τρόπο που θα προκύψουν νέα έσοδα στον Συνεταιρισμό 2) Για τον τρόπο που θα γίνει το πρωτάθλημα πιο θελκτικό, μέσα από ένα νέο format –με playoffs στις θέσεις 1-4 για τον τίτλο αλλά και 5-8 για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο- 3) Για έναν ολοκληρωμένο χάρτη με συνέργειες, είτε με την ΕΠΟ και την Super League 2, είτε με τη UEFA και την FIFA. Όλα με θέα σε έναν στόχο: Την εκτίναξη του πρωταθλήματος στο top 10.

Παρουσίασε ένα όραμα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όταν απέναντι ο Γιάννης Αλαφούζος έγινε το «όχημα» ενός ολόκληρου συστήματος που όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσε το υπ αριθμόν 1 του ποδοσφαίρου. Τόσες ανακοινώσεις τα προηγούμενα χρόνια ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού για την «εξυγίανση» για να βρεθεί σήμερα να υποστηρίζεται από εκείνη. Από το «σύστημα» ΑΕΚ, Άρης και Λαμία.

Λέει το ρεπορτάζ πως τα έβαλε με όλους και όλα για ένα 24ωρο ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Και με τον Αλαφούζο και με την «εξυγίανση», ακόμη και με διάφορους που εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση (!) θέλησαν να πατήσουν πόδι στον συνεταιρισμό της Σούπερ Λιγκ και τις εξελίξεις στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τα έβαλε με όλους. Τους νίκησε όλους. Και το σημαντικότερο; Με το τέλος της διαδικασίας, δήλωσε πρόεδρος ολόκληρης της Σούπερ Λιγκ. Όχι μόνο των νικητών.

«Πάμε όλοι μαζί για το καλό του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι πραγματικά αυτοδιοίκητο και μακριά απο πολιτικούς και κυβερνήσεις. Να πάμε σε μια καλύτερη μέρα για όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο» ήταν τα λόγια του. Εκείνα που άνοιξαν την τρίτη θητεία του στον Συνεταιρισμό

Η ανακοίνωση της Super League:

«Κατά τις σημερινές αρχαιρεσίες, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League εξελέγη κατά πλειοψηφία ο κ. Ευάγγελος Μαρινάκης.

Στη θέση της αναπληρώτριας προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League εξελέγη η κ. Αικατερίνη Κοξένογλου».

- Advertisement -
ΠΗΓΗin

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τον περασμένο Δεκέμβριο με μπροστάρη τον ΠΑοκ πέσανε να φάνε τον τότε πρόεδρο Μαρινάκη της Λίγκας και τα παράτησε και έφυγε !!7 μήνες μετά τον υπερψήφισαν πάλι !!Αυτα μόνο στην Ελλάδα !

  2. Αυτά, αλλά και άλλα πολλά (όμορφα, υπέροχα, θαυμαστά & ωραία), συμβαίνουνε στην Ελλάδα, διότι απλούστατα εδώ πέρα, βρισκόμαστε εις την χώρα της παράνοιας, του παραλόγου, του βιασμού της λογικής, της γελιότητας, της φαιδράς πορτοκαλέας, μα και πάνω απ’ όλα, και της ΕΛΛΕΙΨΕΩΣ ΠΑΣΗΣ ΗΘΙΚΗΣ, ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ & ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, αγαπητέ μου Αντρέα. Όταν είσαι, φερ ειπείν, (άμεσα) πληττώμενος, και μαζί και θύμα και παθών μιάς (επί χρόνια) ποδοσφαιρικής χούντας, “γύψου” & δικτατορίας (θυμίζω πως ο,τι επιχειρούσαν & προσπαθούσαν παντί τρόπω, μέχρις και να σε ρίξουν κατηγορία, για το θέμα, τάχα, της… πολυιδιοκτησίας), και ταυτόχρονα και ως δια μαγείας, μεταβάλλεσαι & γίνεσαι ένθερμος υποστηρικτής & θιασώτης, αλλά και ακόμη χειρότερα, και με την Ιερή, κρίσιμη και καθοριστική αυτή ψήφο σου, εκλέγεις τον κύριο… του “κάλυπτα και εγώ τον Κατσουράνη” – δηλαδή να ακυρώνεται γκολ ομάδας, που ο σκόρερ της καλύπτεται από τουλάχιστον πέντε! Να εκλέγεις, επίσης, τον κύριο… “κάνουν επίθεση οι οπαδοί της ομάδας του σε αντίπαλους παίκτες στο γήπεδο και βγαίνει δημοσίως και δηλώνει ο ίδιος, ότι “διδάξαμε ήθος”!! Σαν πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας πριν λίγους μήνες έστελνε επιστολές με την υπογραφή αυτής, όποτε εκείνος γούσταρε, δίχως να ρωτάει κανέναν και οι ομάδες μάθαιναν τις επιστολές που έστελναν από τα site! Πήγαινε στην ΕΠΟ, υβρίζοντας (δίχως καμίαν αφορμή, αλλά και κανέναν απολύτως λόγο), σκαιότατα & ποταπά, ρεπόρτερς & δημοσιογράφους και προβαίνοντας παράλληλα και σε κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, χυδαίες επιθέσεις στον πρόεδρο της ΕΠΟ με τον αντιπρόεδρό του μάλιστα, να… πετάει φούστες! Το δικό του 50-50 είναι 50 υπέρ του Ολυμπιακού και 50 κατά του αντιπάλου. Έχει μπει στον αγωνιστικό χώρο και έχει επιτεθεί σε ξένους διαιτητές elite επειδή… τόλμησαν να παίξουν 50-50, αυτοί. Με όσα έχει κάνει για χρόνια, είχε πάει το ελληνικό ποδόσφαιρο χρόνια πίσω και όταν έφυγαν οι διάφοροι Σαρρήδες, Γκιρτζίκηδες και Γκαγκάτσηδες, άρχισε να κάνει πόλεμο σε μία ΕΠΟ που προσπάθησε να αλλάξει η κατάσταση, και να μην ευνοείται σκανδαλωδώς μία και μόνη ομάδα, δηλαδή, όπως συνέβαινε επί 20 και βάλε, χρόνια. Αυτόν τον πρόεδρο έβγαλαν σήμερα στην Σούπερ Λίγκα οι 7 ομάδες. Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους – απλά έπεσαν οι μάσκες και η κυβίστηση και μαζί και κωλοτούμπα, πήγαν σύννεφο. Αυτόν τον άνθρωπο οι ομάδες που υποτίθεται ότι θέλουν ένα πρωτάθλημα να κρίνεται στο γήπεδο θα έπρεπε να τον είχαν προ πολλού απομονώσει και να τον είχαν μαζί ήδη, και τιμωρήσει, για την τεράστια ζημιά, που είχε προκαλέσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αντί για αυτό, τον επιβράβευσαν και τον έβγαλαν αέρα – πατέρα, αλλά και ξανά μανά, πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, λίγους μόλις μήνες μετά από την πρόταση μομφής σε βάρος του και την τότε, εκπαραθύρωσή του!! Ούτε τα προσχήματα, αλλά ούτε και βεβαίως ακόμη, και ίχνος τσίπας, λεβεντιάς, μαγκιάς, ηθικής, εντιμότητας & αξιοπρέπειας, φυσικά…

  3. Καλησπερα περα ως περα στον φίλο μας τον Τάσο !!Οπως πάντα με τον καλό τον λόγο για τον Μαρινάκη !Τον πρόεδρο της σούπερ Λιγκας για ακόμα μια φορά !!Οπως πάντα φίλε μου Τάσο λες τα κακά κείμενα του προέδρου !!Δεν αμφιβάλω ουτε διαφωνώ τουλαχιστον σε αυτά που έχουμε δει !Το θέμα είναι ότι αυτά τα έχουμε δει και από άλλους προέδρους στο παρελθόν !Να κάνουν μαγκιές εντός και εκτός γηπέδου !Να μην λεμε μόνο για του Ολυμπιακού !!Σαν μπίζνεσμαν ο Μαρινακης έχει προσφέρει στην σούπερ λίγκα σε τηλεοπτικές συμφωνίες και αλλά οικονομικά θέματα από ότι διαβάζω στο παρελθόν !!Τωρα από το να έβγαινε πρόεδρος ο Μπεος και ο Αλαφούζος έκανε ο Μαρινακης την αγκαρια να γίνει πρόεδρος !Για μένα έχει τόσες ασχολίες και δεν θα έχει τον χρόνο να τα κουμαντάρει όλα !Αλλα αυτός ξέρει φίλε μου Τάσο !Ουτε εγώ ουτε εσυ !Το ξαναλεω ακόμα μια φορά ότι δεν είμαι προσωπολατρης ουτε υποστηριχτές του Μαρινάκη !Αλλα όλοι μαζί εκεί στην λίγκα οι προεδροι ένα Μαρινάκη δεν κάνουν που λέει ο λόγος !Αυτα τα ολιγα φίλε μου Τάσο

  4. Nα αγιάσει το στόμα σου φίλε Τάσο. Τα γνωστά κόλπα: αδυναμία να πάρουμε πρωτάθλημα ή κύπελλο μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου, γιαυτό ας το πάρουμε παρασκηνιακά μπας και παίξουμε champions league.

  5. Περιμένοντας αν περάσει ένα σχόλιο για τον Ακης να παμε στο άλλο πικραμένο παλικάρι !!Εσυ με το Τζαμπιον λιγκ τι δουλειά έχεις !Δεν έχεις παίξει ποτε και ουτε προκειτε στο μέλλον να παίξεις με την ομάδα σου !!Αυτα είναι για τους πρωταθλητές σαν τον Ολυμπιακό όχι για τα 234 τα κάθε χώρας !!Αυτα να μην γράφω τζαμπα !Εχω απαντήσει και στον Ακης αν περάσει καλος αν δεν περάσει το γλίτωσες το κράξιμο πάντα μέσα στις 4 γραμμές !!

  6. Αδελφέ 16:59, όχι μόνο στο champions league, αλλά πέφτει και στην Ελλάδα. Γιαυτό ζορίστηκε το θρεφτάρι με το μούσι και έβαλε λητούς και δεμένους για να πάρει το προεδριλίκι μπας και γλυτώσει το διασυρμό 2024-2025. Για μίλκο καπ σταθερά είναι αυτοί. Τους πάει, τους τσιριάζει. Παιδιά, συγγνώμη, μη με παρεξηγήσετε. Το μίλκο καπ δεν είναι όρος που έβγαλα εγώ, αλλά το άλλο θρεφτάρι τους, ο καραπαπάς.

  7. Μαγκες εχει μεγαλη πλακα. Η μοναδικη φορα που το 2-0 εγινε 2-3 στους τελικους του πρωταθληματος ηταν το 2002. Τοτε πρωταθλητες ειμασταν εμεις, τωρα ο ΠΑΟ. Μονο αυτο διαφερει, γιατι και στις δυο μοναδικες περιπτωσεις, 2002 και 2024 ο ξεφτιλας ηταν ο ιδιος. Γνωστος και ως καρπαζοεισπρακτορας της καλαθοσφαιρισης. Παει το πρωταθλημα ποδοσφαιρου, παει του μπασκετ, οποτε προσπαθει ο εμετικος αυτος συλλογος να αντιδρασει και οτι βγει, βγηκε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Περιεχόμενα άρθρου

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog