Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

25 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα των Ναυτικών

καθιερώθηκε από το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό Ι.Μ.Ο το 2011

- Advertisement -

Αυτή την Ημέρα του Ναυτικού (Day of the Seafarer), που καθιερώθηκε από το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό Ι.Μ.Ο το 2011 και αναγνωρίσθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως Ημέρα Διεθνούς Εορτασμού, η παγκόσμια ναυτιλιακή οικογένεια αποτείνει τιμή στους γενναίους άνδρες και γυναίκες που εργάζονται ακούραστα και αφιερώνουν τη ζωή τους στην τεράστια και ζωτικής σημασίας ναυτιλιακή βιομηχανία.

Είναι αφιερωμένη στους καθημερινούς ήρωες των θαλασσών, που με αντίξοες καιρικές και επαγγελματικές συνθήκες, μακριά από την πατρίδα και τις οικογένειές τους, εργάζονται αγόγγυστα για να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του παγκόσμιου εμπορίου (από την πλοήγηση σε τεράστιους ωκεανούς, μέχρι την παράδοση βασικών αγαθών και προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας)!

Ο επαγγελματισμός τους είναι πραγματικά έμπνευση για όλους μας και κυρίως για τα ελληνόπουλα, τα νέα παιδιά της πατρίδας μας που θα ακολουθήσουν την αρχέγονη παράδοση της θαλασσοκράτειρας χώρας μας.

Η συνεισφορά τους στο διασυνδεδεμένο κόσμο μας τεράστια.

Η αφοσίωσή τους για πιο ασφαλή και πιο αποτελεσματικά θαλάσσια ταξίδια αξίζει τον βαθύτερο σεβασμό μας.

Τους είμαστε ευγνώμονες!

Για το 2024 η εκστρατεία του Ι.Μ.Ο εξετάζει τη συμβολή των Ναυτικών ώστε να γίνει ο ναυτιλιακός τομέας ασφαλέστερος χώρος εργασίας.

Ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι σχετικά με τη σημασία της ευημερίας και τη διασφάλιση/εφαρμογή των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ναυτικών μας.

Ας υποστηρίξουμε τη δίκαιη μεταχείριση και τις ασφαλείς συνθήκες εργασίας για όλους όσους εργάζονται στις θάλασσες, είναι το μεγαλύτερο αξίωμα ζωής.

Όλοι μαζί, ας δείξουμε την αγάπη, το σεβασμό, την εκτίμηση και την αλληλεγγύη μας για τους Ναυτικούς.

Οι Ναυτικοί μας κρατούν τον κόσμο σε κίνηση!

- Advertisement -
ΠΗΓΗe-naftilia

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Oι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι γιορτάζουμε αυτήν την ημέρα στις 6/12. Τώρα οι ευρωπαίοι, οι μη ευρωπαίοι, οι αλλόθρησκοι ή οι primarκ μετανάστες κάτοικοι σπιρτόκουτων μπορούν να τη γιορτάζουν όποτε θέλουν, δεν μας νοιάζει.

  2. Να τους αφιερωσω το ασμα του Μαργκαρετ «Εμεις οι ναυτικοί «για την ημέρα των ναυτικών μας !!Λεω ναυτικών μας γιατί έχουμε παράδοση στην ναυτιλία γενικά ,από καπετάνιους μέχρι πληρώματα !!Θα σας γράφω και για την «Περσεφόνη»την θαλαμηγό που είχαν κάτι λεφτάδες από το Καζασταν νοικιάσει και παραλίγο να κάψουν την Ύδρα με τα πυροτεχνήματα !!Πριν λίγες μέρες ένα κότερο στην Ύδρα έριξαν φωτοβολίδες και αλλά πυροτεχνήματα και έπιασε φωτιά σε ένα σημείο στο νησί !Τους συνέλαβαν όπως καταλαβαινετε οι ελληνικές αρχές !Απο ότι διάβασα είναι λεφτάδες και πολιτικά πρόσωπα κλπ κλπ !!Αυτα τα ολιγα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog