Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Motor Oil: Σε λειτουργία από το φθινόπωρο η νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής

η πώληση του 7,5% περίπου των μετοχών της Ελλάκτωρ στην REGGEBORGH θα προχωρήσει έως τις 6 Μαΐου 2025

- Advertisement -

Η νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, ένα joint venture της Motor Oil και της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, αναμένεται να ξεκινήσει δοκιμαστική λειτουργία μέσα στο καλοκαίρι και να τεθεί σε πλήρη εμπορική λειτουργία στις αρχές του φθινοπώρου. Αυτό ανακοίνωσαν χθες πηγές της Motor Oil κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Η μονάδα, ισχύος 877 μεγαβάτ και κόστους 375 εκατομμυρίων ευρώ, μαζί με άλλες μονάδες φυσικού αερίου που αναπτύσσονται, καλύπτουν το κενό που αφήνουν οι αποσυρόμενες λιγνιτικές μονάδες και λειτουργούν συμπληρωματικά στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σχετικά με τις ΑΠΕ, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η πλειονότητα των μονάδων του ομίλου (κυρίως αιολικά) έχουν συμβάσεις με εγγυημένη αποζημίωση, ενώ τα νέα φωτοβολταϊκά που αναπτύσσονται συνδέονται με συμφωνίες αγοράς «πράσινης» ενέργειας (PPA) και εξαιρούνται από τις περικοπές της ενέργειας που εγχέουν οι ΑΠΕ στο σύστημα σε περιόδους υπερβάλλουσας παραγωγής. Τόνισαν επίσης ότι οι κινήσεις του ομίλου στις ΑΠΕ είναι πολύ επιλεκτικές, εφόσον δεν υπάρχουν αντίστοιχες εγγυήσεις.

Τέλος, επισημάνθηκε ότι η πώληση του 7,5% περίπου των μετοχών της Ελλάκτωρ στην REGGEBORGH θα προχωρήσει έως τις 6 Μαΐου 2025, όπως προβλέπει η σχετική συμφωνία, στην τιμή που είχε επίσης συμφωνηθεί (1,75 ευρώ ανά μετοχή). Επίσης, θα επιστραφεί κεφάλαιο 0,5 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog