Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Αγίου Πνεύματος: Ποια καταστήματα θα είναι κλειστά

Σε ορισμένες περιπτώσεις καταστήματα και σούπερ μάρκετ μένουν ανοιχτά, αλλά με ειδικό ωράριο, λόγω της ημέρας

- Advertisement -

Αν και η γιορτή του Αγίου Πνεύματος δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν στην περίπτωση που η εορτή του Αγίου Πνεύματος έχει χαρακτηρισθεί αργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης ή από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή. Έτσι, υπάρχουν καταστήματα, που του Αγίου Πνεύματος θα παραμείνουν κλειστά.

Τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ στη συντριπτική τους πλειονότητα λειτουργούν κανονικά στην Αθήνα του Αγίου Πνεύματος. Κλειστά καταστήματα θα υπάρξουν μόνο σε περιοχές (Θράκη, Μακεδονία, Πάτρα Θράκη), στις οποίες οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι έχουν ορίσει την ημέρα ως επίσημη αργία και για το λιανεμπόριο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις καταστήματα και σούπερ μάρκετ μένουν ανοιχτά, αλλά με ειδικό ωράριο, λόγω της ημέρας. Φαρμακεία και βενζινάδικα επίσης μένουν ανοιχτά.

Όλα τα εμπορικά καταστήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα παραμείνουν υποχρεωτικά κλειστά τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, ημέρα του Αγίου Πνεύματος 2024. Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) ανακοίνωσε την απόφαση, καλώντας τις αρμόδιες αρχές να επιβλέψουν την τήρηση της νομιμότητας κατά τη διάρκεια της αργίας.

Στην ανακοίνωση του, ο ΕΣΘ υπενθυμίζει ότι η υποχρεωτική αργία των εμπορικών καταστημάτων την ημέρα του Αγίου Πνεύματος καθορίζεται σύμφωνα με την απόφαση Οικ. 380081(1068)/27-05-2022 του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2780/τ.Β/03-06-2022.

Ο εμπορικός σύλλογος Πάτρας, μέσα από ανακοίνωση του, γνωστοποιεί πως τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά ανήμερα του Αγίου Πνεύματος 2024.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «ενημερώνουμε ότι τα εμπορικά καταστήματα τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, εορτή του Αγίου Πνεύματος θα είναι κλειστά.

Η μη λειτουργία των καταστημάτων την ημέρα αυτή έρχεται να καλύψει τις επιπλέον ώρες του εορταστικού ωραρίου των Χριστουγέννων.

Επειδή η ανωτέρω απόφαση λαμβάνεται κατά παράδοση κάθε χρόνο, παρακαλούμε να γίνει σεβαστή από το σύνολο της τοπικής αγοράς».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog