Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Γ. Ψυχογιός: Να δείξουμε στον κόσμο την εναλλακτική με συλλογικές δράσεις μέσα κι έξω από τη Βουλή

οι δηλώσεις του βουλευτή

- Advertisement -

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ATTICA TV με τον Γ. Μελιγγώνη, παρευρέθηκε ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Ψυχογιός.

Σημεία από τη συνέντευξη:

”Η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια αποτυχημένη συνταγή για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Όταν βγαίνει η Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας και αναφέρει ότι τα μέτρα του μηδενισμού του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής και η μείωση του ΦΠΑ σε άλλα ή του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα έχουν αποδώσει, ενώ ετοιμάζεται να δώσει τρίτη παράταση, δεν μπορούμε εντός της χώρας να χρησιμοποιούμε το επιχείρημα ότι “δεν απέδωσε“.

Ο τρόπος αντιμετώπισης της ακρίβειας και των επιπτώσεων αυτής, έχει να κάνει ξεκάθαρα με τις πολιτικές επιλογές. Με το μείγμα πολιτικής. Για παράδειγμα, αν θα κάνεις αναδιανομή πλούτου από κάτω προς τα πάνω όπως κάνε η κυβέρνηση ή το αντίθετο.

Η ΝΔ πήρε ένα Ταμείο Ανάκαμψης, από το οποίο αποκαλύφθηκε πως τα 2,5 δισ. ευρώ πήγαν σε 10 εταιρείες. Επίσης, εν μέσω Covid-19, υπήρχε ένα τεράστιο ταμείο από το οποίο ψίχουλα κατέληξαν στην κοινωνία”, ανέφερε ο κ. Ψυχογιός αναφορικά με την αντιμετώπιση της ακρίβειας από την κυβέρνηση ΝΔ.

“Δυστυχώς η κυβέρνηση έχει και την υπεροπλία στα μέσα ενημέρωσης και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αναδεικνύει όλα τα προβλήματα, αλλά και τα δεδομένα που ισχύουν στην Ευρώπη. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο πρόγραμμά μας που είναι πλήρες, εντός και εκτός Βουλής, δίνοντας μάχες σε όλα τα μέτωπα”, συμπλήρωσε ο βουλευτής Κορινθία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

“Ούτε το πρόγραμμα “Σπίτι Μου” έχει αποδώσει όσο πρέπει, καθώς πολλοί άνθρωποι φτάνουν να αποκλείονται. Όταν οι τράπεζες, που έχουν έτσι και αλλιώς τα υπερκέρδη, μπαίνουν στο παιχνίδι, αυτομάτως τορπιλίζεται το πρόγραμμα. Δεν υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας, δεν υπάρχουν καινούργιες φοιτητικές εστίες, δεν υπάρχει ενίσχυση των ανθρώπων που πηγαίνουν στην επαρχία, όπως αναπληρωτές, δικαστικοί και αστυνομικοί”, ήταν το σχόλιό του για το μεγάλο ζήτημα της στέγης που έχει εμφανιστεί έντονα σε όλη την επικράτεια.

“Χρειαζόμαστε συνθέσεις, διότι έχουμε τόσο το ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και υλικό, θέσεις, απόψεις και διαδικασίες, που πρέπει να αξιοποιηθούν γιατί είναι πλούτος”, είπε αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της κεντροαριστεράς συνολικά. Επισήμανε δε ότι οι όποιες συγκλίσεις πρέπει να γίνουν στη βάση θέσεων και συγκεκριμένων προτάσεων που θα υπερασπίζονται τα κοινωνικά δικαιώματα, το κράτος δικαίου και θα δίνουν ξεκάθαρη εναλλακτική

Κλείνοντας, ο κ. Ψυχογιός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Παλαιστίνη “Είχαμε μια συνάντηση με την Παλαιστινιακή Παροικία, με θέμα τη σφαγή στη Γάζα, αλλά και την κατάπαυση του πυρός που θα πρέπει να υπάρξει άμεσα”.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της συνέντευξης εδώ:

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Περιεχόμενα άρθρου

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog