Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Κλειστά σχολεία λόγω καύσωνα: Πώς και γιατί πάρθηκε η απόφαση. Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

- Advertisement -

Διυπουργική σύσκεψη για τον επερχόμενο καύσωνα πραγματοποιείται το απόγευμα της Δευτέρας στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μετά την προειδοποίηση της ΕΜΥ για τετραήμερο με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τοπικά έως τους 43 βαθμούς.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια, σε περιοχές που δεν δροσίζονται από τη θαλάσσια αύρα.

Ο δήμος Χαλκιδέων ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε κλείσιμο των μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της δημάρχου Έλενας Βάκα αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό) από την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Πάντως οι παιδικοί Σταθμοί, τα Κ.Δ.Α.Π., και τα Κ.Δ.Α.Π. ΜεΑ του δήμου Χαλκιδέων θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Καύσωνας προ των πυλών και το παρασκήνιο της απόφασης για κλειστά σχολεία σε Δήμους της χώρας έχει ενδιαφέρον.

Το καιρικό σκηνικό αναμένεται να αλλάξει άρδην οδηγώντας σε ανακοινώσεις για κλειστά σχολεία τις προσεχείς μέρες καθώς οι μετεωρολόγοι όλες τις μέρες προειδοποιούν για το κύμα καύσωνα που αναμένεται με ιδιαίτερη ένταση. Ειδικότερα, η πρόελασή του στη χώρας μας θα ξεκινήσει από αύριο, Τρίτη 11 Ιουνίου, και θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 14 Ιουνίου με την δυσκολότερη μέρα όλων να αναμένεται να είναι η Πέμπτη 13 Ιουνίου με τη χώρα δίχως υπερβολή να θυμίζει καμίνι λόγω θερμοκρασιών.

Το παρασκήνιο της απόφασης για κλειστά σχολεία

Ο καύσωνας και οι υψηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να αγγίξουν μέχρι και τους 43 βαθμούς σε περιοχές της χώρας εξαρχής δημιούργησαν προβληματισμό για τι μέλλει γενέσθαι με την λειτουργία πρωτίστως της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς τα Λύκεια αυτό το διάστημα δίνουν Πανελλήνιες 2024. Πριν από λίγο ήδη άρχισαν οι πρώτοι Δήμοι να ανακοινώνουν κλειστά σχολεία για τρεις μέρες και αναδιαμόρφωση του ωρολόγιου προγράμματος σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία με μέριμνά τους την ασφάλεια των λιλιπούτειων μαθητών της πρώτης εκπαιδευτικής βαθμίδας. Δήμος Χαλκιδέων και Δ΄ήμος Μετεώρων αντίστοιχα έλαβαν τις πρώτες αποφάσεις για λουκέτο σχολεία και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Dnews αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι Δήμοι τις ανακοινώσεις για κλειστά σχολεία.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog