Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Καταγγελία αναγνώστριας για τα Γεράνεια Όρη-Απάντηση Δασαρχείου Κορίνθου(ΦΩΤΟ)

Καλημέρα σας, Μετα την εφαρμογή antinero3 στα Γεράνεια (περιοχή προς μοναστήρι Οσιου Παταπιου)σε ακατάλληλη περίοδο αφού η άνοιξη είναι περίοδος αναπαραγωγής και φωλεοποιησης πολλών άγριων ζώων και πτηνών...

- Advertisement -

τα προϊόντα απο το κλάδεμα-κατακρεουργηση των πεύκων παραμένουν, δημιουργωντας κίνδυνο σε περίπτωση πυρκαγιάς εδώ και βδομάδες. Οι ισχυροι άνεμοι τα μεταφέρουν σε χαραδρες και δύσβατες πλαγιές/γκρεμούς οπου η πρόσβαση μηχανημάτων για την αποκομιδή είναι αδύνατη…

Οι φωτογραφίες που βλέπετε ειναι περίπου 1μηνα πριν..Την Παρασκευή που περασε, ξαναπήγα στο σημείο όπου ελάχιστα έχουν γίνει δυστυχώς…ξερά προϊόντα κλαδεματος πεύκων παντού…έχουν μεταφερθει σε δύσβατα σημεία και γκρεμούς απο τους ανέμους που έπνεαν το προηγούμενο διάστημα…ο κίνδυνος είναι παντού κι όσο κι αν επικοινωνούμε με δημο Λουτρακίου, δασαρχείο Κορίνθου , περιφέρεια Πελοποννήσου, δεν έχει γίνει κάτι και οι μέρες περνούν…2φορτηγα είναι αφημένα στο χώρο λες και μονα τους θα κάνουν τη διαφορά…απογοήτευση και φόβος…για όλα θα φταίει η κλιματική αλλαγή ο στρατηγός άνεμος και χίλιοι δύο άλλοι….όχι η γραφειοκρατία και οι ρυθμοί χελώνας του δημοσίου…
Ίσως αν γίνει κάποιο ρεπορτάζ, γίνει αυτό που είναι αυτονόητο…

Την Τεταρτη 21/5/24 ελαβα απαντηση απο την πολιτικη προστασια, οπου επισης εστειλα το μειλ που στελνω σε σας,την οποια επισυναπτω παρακατω.Ευχομαι να πραξουν οι αρμοδιοι …δεν εχω ελπιδες..ισως εσεις μπορειτε να βοηθησετε με καποιο ρεπορταζ..
Σας ευχαριστω
Αγγελικη Αραβογλου

Το Loutrakiblog επικοινώνησε με τον Δασάρχη Κορίνθου κ.Αλέξη Αδάμ και μας απάντησε ότι η υπηρεσία είναι ενημερωμένη για την καταγγελία της αναγνώστριας ενώ μας διαβεβαίωσε ότι όλα αυτά τα κλαδιά θα μαζευτούν και θα θρυμματιστούν το αργότερο μέχρι τέλους του μήνα. Μας είπε επίσης ότι είναι αρκετά μεγάλο το εύρος του έργου και λίγα τα μηχανήματα με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιοχές να παρουσιάζεται αυτή η εικόνα. Παράλληλα μας αποκάλυψε ότι έχουν γίνει ενέργειες από την Υπηρεσία για να χρηματοδοτηθεί και η συντήρηση του έργου καθώς πρέπει κάθε δύο χρόνια να περνούν χορτοκοπτικά για να κρατιούνται καθαρές αυτές οι μικρές αντιπυρικές ζώνες.

Tώρα όσον αφορά τα σκουπίδια που εντόπισε ο φακός της αναγνώστριας και βλέπετε παρακάτω, πέρα από το κατακριτέο όσων ασυνείδητων τα πέταξαν, είναι αρμοδιότητα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων.

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. mariamixalodimitraki@gmail.com Έμαθα ότι κόπηκαν 4000 η 5000 χιλιάδες Πεύκα σε περιοχή των Γερανειων για Εγκατάσταση Ανεμογενητριων!!!! Είναι σοβαρή και έμπιστη η Πληροφορία!! Γιατί το έχετε αποσιοποιησει??? Πρόκειται για 25 ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ!!!

    • Κατ΄αρχήν το θέμα για τις ανεμογγενήτριες, το αναδείξαμε ΠΡΩΤΟΙ με στοιχεία και έγγραφα. Δεύτερον μιλάμε για 75 ανεμμογεννήτριες και όχι 25. Τρίτον τα πευκα που κοπηκαν στην συγκεκριμένη περιοχή είναι για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών. Οι ανεμογεννήτριες θα μπουν στην κορυφή που έχει ΕΛΑΤΑ. Μαλλον διαβάζετε ότι θέλετε, όταν θέλετε. Κατά τα λοιπά, το ….αποσιωπήσαμε κιόλας….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog