Ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. γιορτάζει την “Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος”

Ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. σταθερά προσηλωμένος στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του οικοσυστήματος του Κορινθιακού Κόλπου

0
232

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η οποία εορτάζεται στις 5 Ιουνίου κάθε χρόνο, ενώνει όλες τις χώρες της Γης με στόχο την παγκόσμια ευαισθητοποίηση και δράση για το περιβάλλον.

Αποτελεί την κύρια εκδήλωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών από το έτος 1972 έως και σήμερα για την ενημέρωση του κόσμου γύρω από κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, η θαλάσσια και ατμοσφαιρική ρύπανση, η υπερθέρμανση του πλανήτη, η βιώσιμη κατανάλωση, η προστασία της βιοποικιλότητας και των δασών και πολλά άλλα.

Η επίκληση της κλιματικής αλλαγής δεν μπορεί να κρύψει τις δικές μας ευθύνες σε μια αλόγιστη και ανεξέλεγκτη πορεία κατασπατάλησης των φυσικών πόρων και καταστροφής του περιβάλλοντος στο όνομα της ανάπτυξης και της απόκτησης πλούτου για κάποιους.

Ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. σταθερά προσηλωμένος στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του οικοσυστήματος του Κορινθιακού Κόλπου, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος χθες ημέρα Τρίτη, με μία χαρούμενη γιορτή για τα παιδιά στο Δημαρχείο Ιτέας.

Από τις 9:00´ το πρωΐ έως τη 1:00´ μετά το μεσημέρι, οι μαθητές των τάξεων 5ης και 6ης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιτέας και του Δημοτικού Σχολείου Κίρρας, 3ης και 4ης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιτέας και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) Άμφισσας, συμμετείχαν σε περιβαλλοντικά παιχνίδια και εργαστήρια, προκειμένου να μάθουν πώς μπορούν να συμβάλουν στην προστασία της μοναδικής θαλάσσιας ζωής της περιοχής του Κορινθιακού Κόλπου διασκεδάζοντας.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε ντοκιμαντέρ του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος» για τον θαυμαστό κόσμο των Δελφινιών του Κορινθιακού Κόλπου και στη συνέχεια τα παιδιά έλαβαν μέρος σε διαδραστικό παιχνίδι «Πού ζουν σκουπίδια» με σκοπό την δημιουργία ανακυκλώσιμων υλικών, όπως γλάστρα με βολβό φυτεμένο σε οργανικό λίπασμα προερχόμενο από οργανικά απορρίμματα.

Ο Κορινθιακός Κόλπος όντας μια κλειστή και βαθιά θάλασσα, χρειάζεται την προσοχή και την φροντίδα όλων μας, έτσι ώστε να διαφυλάξουμε όλα τα σημαντικά που μας προσφέρει και για τα οποία η ίδια η πολιτεία τον συμπεριέλαβε στις Προστατευόμενες Περιοχές του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου Natura 2000.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ