Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Αυτός είναι ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ από το Λουτράκι

με πλουσιότατο βιογραφικό

- Advertisement -

Ο Θεόφιλος Καραχάλιος γεννήθηκε στο Λουτράκι Κορινθίας το 1959. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Αρρένων Ηλιούπολης Αθηνών (1970-1976).
Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή
του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (1976-1982).
Εξειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική στο Νοσοκομείο ΚΑΤ (Πανεπιστημιακή Oρθοπαιδική κλινική 1984-1989) και αναγορεύθηκε διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου Αθηνών (1989).
Μετεκπαιδεύτηκε στο εξωτερικό σε θέσεις Registrar και Senior Registrar – Lecturer στο Bristol Royal Infirmary, Bristol University, Bristol UK (1990-1992).

Υπηρέτησε σαν επιμελητής Β’ και Α’ ΕΣΥ στην Β Ορθοπαιδική και την Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική κλινική του Νοσοκομείου ΚΑΤ (1992- 1998).
Τον Νοέμβριο του 1998 εξελέγη επίκουρος Καθηγητής και το 2011 Καθηγητής πρώτης βαθμίδας της Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Τον Ιούνιο του 2022 εξελέγη Διευθυντής της Ορθοπαιδικής κλινικής και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους,
Προέδρος του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστήμων Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των οστών (2009-2010)
και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (2015).
Διετέλεσε Ταμίας της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ισχίου (2010-2018).
Το 2017 έγινε ταμίας και το 2022 αντιπρόεδρος (πρόεδρος για το έτος 2025)
της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας
(μετά από εκλογές σε ευρωπαϊκό επίπεδο).

Υπήρξε μέλος της ΟΝΝΕΔ Ηλιούπολης (1975-1982) και μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο σύλλογο φοιτητών Ιατρικής (ΣΦΙΑ) από το1976 έως το 1981.
Διετέλεσε Τομεάρχης Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας για το Νομό Φωκίδας από 2012 έως 2014 και εκλεγμένος αντιπρόσωπος της περιφερειακής οργάνωσης Λάρισας σε πρόσφατα συνέδρια του κόμματος.

Στις εθνικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής του νομού Λαρίσης με την Νέα Δημοκρατία.

Έχει εκδώσει δύο διεθνή βιβλία στην αγγλική γλώσσα με τίτλο ‘Bone implant interface in Orthopaedic Surgery – From basic science to clinical application – Springer-Verlag” (Jan 2014)
και Total Knee Arthroplasty. Long term outcomes – Springer-Verlag (May 2015).
Τον Ιούλιο του 2013 ήταν ο διακεκριμένος συγγραφέας του διεθνούς περιοδικού Τhe Bone Joint Journal.
Έχει δώσει 122 διαλέξεις και έχει οργανώσει 14 στρογγυλές τράπεζες σε διεθνή συνέδρια.

Από το 2017 είναι co-Editor in Chief του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Hip International.

Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται ενεργά με το τένις, τους δρόμους μεγάλων αποστάσεων
και την αυτόνομη κατάδυση (master scuba diver).
Κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας προσέφερε εθελοντική υπηρεσία,
σαν ιατρός αθλητών και αγώνων στα αγωνίσματα στίβου.


Δέκα λόγοι και μια αιτία για την κάλπη των ευρωεκλογών
Ευρωεκλογές: Αποχή ή συμμετοχή;
Υπάρχει ένας λόγος για να μην πάμε στην κάλπη.
Η αδιαφορία.
Υπάρχουν όμως πολλοί λόγοι για να ψηφίσουμε:
Εδώ αναφέρω τους δέκα σημαντικότερους. Και μια αιτία. Γιατί λοιπόν να πάμε στην κάλπη;

  1. Γιατί ένα 70% περίπου των νέων νόμων που ψηφίζονται από τα Εθνικά Κοινοβούλια προέρχονται από την Ευρωπαική Ένωση. Οι στρατηγικές και πολιτικές που χαράσσονται σε επίπεδο Ε.Ε. έχουν πολύ μεγαλύτερο δυναμικό από τα εθνικά μέτρα για την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων (π.χ. κλιματική αλλαγή).
  2. Γιατί μια ενωμένη Ευρώπη μπορεί να επιτύχει αξιοσημείωτα αποτελέσματα σε μια κρίση (πχ πανδημία). Μπορεί να δημιουργήσει γρήγορα πόρους και να εφαρμόσει μέτρα, διατηρώντας υψηλά ποσοστά απασχόλησης και υποστηρίζοντας άτομα και επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της κρίσης.
  3. Γιατί μια ενωμένη Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβληματα από την ταχεία ανάπτυξη των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών (π.χ. τεχνητή νοημοσύνη). Φαίνεται ότι χρειαζόμαστε μία ταχεία και μεγάλης κλίμακας αναβάθμιση των δεξιοτήτων και της επανεκπαίδευσης του εργατικού δυναμικού, καθώς και σαφείς κανόνες όσον αφορά την ηθική,την δεοντολογια την προστασία των δεδομένων και τα ατομικά και συλλογικά επαγγελματικά δικαιώματα. Θα χρειαστούν σαφείς ευρείας αποδοχής ρύθμισεις για να αποκομίσουμε τα οφέλη από αυτές τις νέες τεχνολογίες.
  4. Γιατί μια ενωμένη Ευρώπη μπορεί να βάλει τους κανόνες και τις ασφαλιστικές δικλείδες για τη μεταφορά και διασπορά ειδήσεων με σκοπό την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και των ψευδών ειδήσεων. Η παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο αντιπροσωπεύει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα. Οι αμφιλεγόμενοι διαδικτυακοί ιστότοποι που προωθούν ψευδείς ειδήσεις και θεωρίες συνωμοσίας, με ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να αντιμετωπιστούν με κεντρικές ρύθμισεις στις πλατφορμών των κοινωνικών μέσων.
  5. Γιατί μια ενωμένη Ευρώπη μπορεί να χαράξει τους κανόνες και το μέλλον της εργασίας. Η εστίαση στην ποιότητα της εργασίας μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της έλλειψης εργατικού δυναμικού, στην προώθηση της κινητικότητας, στη βελτίωση της παραγωγικότητας και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της αγοράς εργασίας της ΕΕ. Επιλέον μπορεί να καθορίσει τους όρους, τις συνθήκες προσφοράς εργατικού δυναμικού από χώρες εκτός Ευρώπης, εάν αυτό απαιτηθεί, καθώς και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις αυτής της κατηγορίας εργαζομένων.
  6. Γιατί μια ενωμένη Ευρώπη μπορεί να χαράξει κοινή δημογραφική πολιτική, την στιγμή που ο Ευρωπαικός πληθυσμός γηράσκει και η αξιοπιστία των εθνικών ασφαλιστικών ταμείων απειλείται.
  7. Γιατί μια ενωμένη Ευρώπη μπορεί να εξισσορροπήσει την οικονομική διεισδυση αναδυόμεων οικονομιών, όπως της Κίνας και της Ινδίας, που με γιγαντιαία οικονομικά προγράμματα δημιουργουν μηχανισμούς διπλωματίας και παγίδας χρέους, με παροχή έργων και δανείων με δύσκολους όρους που η αποπληρωμή τους οδηγεί στην αποδοχή οικονομικών και πολιτικών παραχωρήσεων.
  8. Γιατί μια ενωμένη Ευρώπη μπορεί να αναθεωρήσει και βελτιστοποιήσει την πράσινη ανάπτυξη και την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Η ΕΕ έχει φιλόδοξους στόχους για το κλίμα που είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Η πράσινη μετάβαση όμως είναι μια πολιτική που θα υλοποιηθεί μόνο εάν η κοινωνία υποστηρίξει συνειδητά τις πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνονται. Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών, ιδίως στον γεωργικό τομέα, είναι ζωτικής σημασίας.
  9. Γιατί μια ενωμένη Ευρώπη μπορεί να προτείνει και να ολοκληρώσει μια κοινή πολιτική που αφορά την Αμυντική Βιομηχανία. Η εγγύηση των Ευρωπαικών συνόρων και η απάντηση στο ερώτημα, εάν το ΝΑΤΟ η ένας κοινός Ευρωπαικός στρατός προστατεύει αυτά τα σύνορα καλύτερα, μπορεί να δωθεί μόνο κεντρικά.
  10. Γιατί μια ενωμένη Ευρώπη μπορεί να μετατρέψει τις διαφορετικές ενεργειακές πολιτικές των κρατών μελών σε μια κοινή Ευρωπαική ενεργειακή πολιτική με μακροχρόνιο στόχο την χαμηλού κόστους, βιώσιμη και κλιματολογικά φιλική ενέργεια.
    Γιατί σήμερα, κάθε σημαντικό εθνικό θέμα έχει επίσης μια ευρωπαϊκή συνιστώσα, οπότε είναι σημαντικό να προσθέσετε την ψήφο σας στην Ευρωπαϊκή δημοκρατική διαδικασία.
    Και μια αιτία: Γιατί δημοκρατία χωρίς συμμετοχή δεν είναι δημοκρατία. Και χωρίς δημοκρατία δεν υπάρχει ελευθερία, ευημερία και και προκοπή για όλους
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog