Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Πώς μπορούμε να τη διατηρήσουμε καθαρή

πρακτικές συμβουλές

- Advertisement -

Η Αρχαία Κόρινθος, με το ένδοξο παρελθόν και τα αξιοθαύμαστα μνημεία της, αξίζει την αφοσίωση και τη φροντίδα μας.

Με κάθε μας πράξη από την ατομική προσπάθεια μέχρι τη συλλογική συνεργασία, μπορούμε να διαφυλάξουμε την κληρονομιά της και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα ενθουσιάζει και θα εμπνέει τόσο τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες.

Ας συνεργαστούμε όλοι μαζί για να διατηρήσουμε την Κοινότητά μας καθαρή, τιμώντας τις ρίζες μας και δείχνοντας σεβασμό στην ιστορία και τον πολιτισμό που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.

Με την κοινή μας προσπάθεια, μπορούμε να αφήσουμε ένα λαμπρό αποτύπωμα, διασφαλίζοντας ένα φωτεινό και ελπιδοφόρο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Με μερικά απλά βήματα μπορούμε όλοι να συμβάλουμε σημαντικά στη διατήρηση της καθαριότητας στην ιστορική μας κοινότητα, προστατεύοντας το περιβάλλον και βελτιώνοντας την αισθητική της περιοχής.


ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

 Χρησιμοποιήστε τους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης σύμφωνα με τις ενδείξεις. Αποφύγετε τη ρίψη απορριμμάτων στο έδαφος.
 Μην αφήνετε απορρίμματα σε πάρκα, δάση, πλατείες, πεζοδρόμια και άλλους κοινόχρηστους χώρους, κ.λ.π. γιατί έτσι υποβαθμίζουμε το περιβάλλον που ζούμε.
 Κάνουμε πάντα διαχωρισμό των απορριμμάτων στο σπίτι μας ή στο κατάστημά μας , σε ανακυκλώσιμα και μη και επιλέγουμε κάθε φορά τον σωστό κάδο για την τοποθέτησή τους.
 Συσκευάζουμε τα μη ανακυκλώσιμα απορρίμματα σε πλαστικές, ανθεκτικές σακούλες απορριμμάτων τις οποίες δένουμε καλά και τις βγάζουμε πάντα τις βραδινές ώρες στους κάδους, των οποίων τα καπάκια πάντα διατηρούμε κλειστά .
 Οι κάδοι ανακύκλωσης γεμίζονται μόνο με απόβλητα συσκευασιών όπως
ΓΥΑΛΙ, ΧΑΡΤΙ και ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ, ΓΥΑΛΙΝΕΣ, ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ και ΧΑΡΤΙΝΕΣ
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΥΓΡΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ.

 Τα προς ανακύκλωση απορρίμματα ,όπως χαρτοκιβώτια ,τοποθετούνται εντός των κάδων αφού πρώτα ελαχιστοποιούμε τον όγκο τους με αναδίπλωση και περίδεση .
 Δεν βγάζουμε ποτέ ογκώδη αντικείμενα (έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, στρώματα κλπ.) στο οδόστρωμα ή σε κοινόχρηστο χώρο αν δεν έχουμε πρώτα επικοινωνήσει με την κοινότητα. στο για να μας υποδείξει το πότε και το από που θα τα παραλάβει.
 Τα προϊόντα κηπευτικών εργασιών (φύλλα, κλαδιά κλπ.) τα συσκευάζουμε σε μεγάλους ανθεκτικούς σάκους και δεν τα αφήνουμε ποτέ διάχυτα δίπλα σε κάδους.
 Δεν μετακινούμε τους κάδους απορριμμάτων από την καθορισμένη θέση που είναι τοποθετημένοι. Αν έχουμε οποιαδήποτε άλλη πρόταση επικοινωνούμε με το τμήμα Καθαριότητας.

Με την τήρηση αυτών των απλών κανόνων, μπορούμε να διασφαλίσουμε την καθαριότητα και την υγιεινή διαβίωση στην Αρχαία Κόρινθο.

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Περιεχόμενα άρθρου

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog