Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Σωτ.Κουφογιάννης: Οι πολιτικές του καφενείου είναι ξεπερασμένες

- Advertisement -

Με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, Σωτήρης Κουφογιάννης, παρεμβαίνει με επιστολή του η οποία διανέμεται στα ΜΜΕ

Αναλυτικά

Ο λόγος αποτελεί προνόμιο των ανθρώπων. Οι άνθρωποι ως έλλογα όντα ξεχωρίζουν από τα ζώα, τα άλογα όντα, γιατί ακριβώς μπορούν και μιλούν.


Ο διάλογος αναδεικνύει την παιδεία του κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου. Είναι το καλύτερο μέσο εάν θέλουμε να βρούμε λύσεις σε ζητήματα του τόπου που μας απασχολούν.


Βέβαια ο διάλογος, για να είναι γόνιμος και δημιουργικός, πρέπει να διεξάγεται κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις. Η βασικότερη από αυτές είναι η δημοκρατία. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να οδηγήσει στη βία.


Η υποτίμηση των ανθρώπων μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνη όταν συνδυάζεται με την άσκηση εξουσίας.


Στο προχθεσινό Δ.Σ. γίναμε για ακόμη μια φορά μάρτυρες λεκτικής βίας. Γιατί; Διότι η δημοτική αρχή δεν αντέχει την κριτική. Ίσως επιλέγει την οχλαγωγία ως μέσο αποφυγής των καίριων ερωτήσεων που τίθενται επί τάπητος και προφανώς ενοχλούν.


Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δ.Σ. προβαίνουν συστηματικά σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και απαξιωτικές-απρεπείς συμπεριφορές και ειρωνικά σχόλια εις βάρος εκλεγμένων μελών της αντιπολίτευσης. Η παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» έχει υποστεί πολλές φορές τέτοιες συμπεριφορές. Φαίνεται όμως ότι η αλαζονεία αποτελεί συνειδητή επιλογή της δημοτικής αρχής του Γ. Γκιώνη.


Ο δημόσιος λόγος θα πρέπει να είναι πολιτικός και να διέπεται από την αρχή του σεβασμού της αντίθετης γνώμης.


Επομένως, άτομα που δεν δέχονται την πολιτική κριτική δεν πρέπει να έχουν χώρο στα Δημοτικά Συμβούλια. Δεν μπορούν να κατέχουν αξιώματα όσοι λειτουργούν προκλητικά και επιδιώκουν να μετατρέπουν κάθε συμβούλιο σε «αρένα».


Οι πολιτικές του καφενείου είναι ξεπερασμένες. Οι αιρετοί πρέπει να είναι άνθρωποι σκεπτόμενοι, άνθρωποι δημοκράτες.

Σωτήρης Κουφογιάννης

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog