Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

«Aνατροπή» στη γνωμοδότηση της δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας

- Advertisement -

Σήμερα το μεσημέρι, συνεδρίασε η δημοτική Κοινότητα Λουτρακίου Περαχώρας με ένα και μοναδικό θέμα: Τη γνωμοδότηση περί ονομασίας του δημοτικού κολυμβητηρίου Λουτρακίου σε «Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου- ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΜΕΩΝ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ».

Το loutrakiblog.gr έγραψε στις 16 Μαΐου 2024 «Το θέμα έρχεται να ψηφιστεί γνωμοδοτικά στη δημοτική κοινότητα Λουτρακίου-Περαχώρας και κατόπιν να ψηφιστεί στο δημοτικό συμβούλιο. Θεωρούμε ότι η απόφαση θα είναι ομόφωνη, αφού ο Γιάννης Λαζαρίδης έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην κοινωνία. Μεγάλωσε πολλές γενεές παιδιών-αθλητών-αθλητριών, πολλές φορές με ιδίους πόρους μαζί με τον αείμνηστο Πρόεδρο του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Βλάση Φίλη.» Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Με πρόταση της τοπικής συμβούλου της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ κ. Κων/νας Αθανασάκου, στη σημερινή συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας, το όνομα του κολυμβητηρίου πρέπει να φέρει το όνομα «ΒΛΑΣΗΣ ΦΙΛΗΣ-ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ» ώστε να τιμηθεί και ο αείμνηστος πρόεδρος του Α.Ο.ΠΟΣΕΙΔΩΝ. Η κ. Αθανασάκου ανέπτυξε το σκεπτικό της παράταξής της, το οποίο είναι σωστό μεν, αλλά το θέμα εισήχθη διαφορετικά.

Η πρόταση ψηφίστηκε όπως ήταν αναμενόμενο, ποιος θα μπορούσε να πεί όχι άλλωστε. Το πρόβλημα έγκειται στην διαδικασία, τις εισηγήσεις και το σκεπτικό τους. Η εισήγηση ήταν μόνο για το όνομα του κ. Γιάννη Λαζαρίδη, ίσως να υπάρχει σκέψη εκ μέρους της δημοτικής αρχής ονοματοδοτήσει κάποιο άλλο κτίριο «Βλάσης Φίλης».

Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική Κοινότητα γνωμοδοτεί, δεν έχει αποφασιστικό χαρακτήρα. Σήμερα δεν μπορούσε να υπάρξει άλλη εισήγηση, παρά μόνο η μία και μοναδική που υπήρξε ως θέμα στην ημερήσια διάταξη. Αρκετές φορές στο παρελθόν, για παρόμοια περιστατικά οι γνωμοδοτήσεις της τοπικής κοινότητας δεν υπερψηφίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο.

Ελπίζουμε αυτή τη φορά τα ονόματα των δύο αυτών ανθρώπων που πρόσφεραν τα μέγιστα στον αθλητισμό και τον τόπο μας, να μην γίνουν πεδίο αντιπαράθεσης στο δημοτικό συμβούλιο, διότι θα χαθεί η ουσία, θα εξανεμιστεί η καλή πρόθεση όλων.Κυρίως θα στενοχωρήσουμε τον κ. Γιάννη Λαζαρίδη, ο οποίος κατά πληροφορίες όταν έμαθε ότι το κολυμβητήριο θα πάρει το όνομά του συγκινήθηκε πολύ!

Δε νομίζω ότι υπάρχει ανθρωπος που δεν τιμά αυτούς τους δύο ογκόλιθους του αθλητικού σωματείου. Αναμένοντας λοιπόν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου!

Χ@ρα

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog