Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Σωτ.Κουφογιάννης: Στον «αέρα» τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα

- Advertisement -


Από ανάκληση σε ανάκληση οδηγείται το υπό κατασκευή μεγάλο αντιπλημμυρικό του Δήμου.


Γράφει ο Σωτήρης Κουφογιάννης


Με αφορμή το ρεπορτάζ του loutrakiblog.gr σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για την ανάκληση των αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, διαπιστώνεται η αδυναμία της Πολιτείας να προστατέψει τις ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Αναμέναμε από το Ελεγκτικό Συνέδριο την έγκριση για την ανακήρυξη του οριστικού αναδόχου, ενός άκρως σημαντικού έργου, που αφορά στη θωράκιση του τόπου μας. Αυτό το έργο λοιπόν για μία ακόμη φορά «σκόνταψε» πάνω στις ελλιπείς μελέτες και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. 


Συγκεκριμένα, δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση του ΥΠ.ΟΙΚ., με την οποία ανακαλείται η Απόφαση Ένταξη και των τροποποιήσεων αυτής του Έργου με τίτλο «Υποπράξη 3. Έργο Αντιπλημμυρικής Προστασίας του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων (Β’ Φάση)» στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU, λόγω κατάργησης της δράσης 16882, στην οποία το ως άνω Έργο είναι ενταγμένο, στα πλαίσια της αναθεώρησης του Σ.Α.Α.


Σκοπός των αντιπλημμυρικών έργων είναι η εξάλειψη κάθε πλημμυρικού κινδύνου στις περιοχές του δήμου. Παράλληλα, τα έργα αυτά αποτρέπουν τη διακινδύνευση της ανθρώπινης ζωής κυρίως, αλλά όχι μόνο, αλλά και την καταστροφή των περιουσιών, που οι συμπολίτες μας έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν με στερήσεις και πολύ κόπο. Η σημασία των αντιπλημμυρικών είναι ζωτική!

Οι προσευχές και οι επικλήσεις στη θεά Τύχη δεν επαρκούν.


Η ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα πρέπει να αναθεωρήσουν άμεσα και να προχωρήσουν στις διαδικασίες χρηματοδότησης για την υλοποίηση των έργων στα ρέματα Αγίου Γεωργίου, Αγίου Φανουρίου, Οσίου Παταπίου, Νταμαρίου, Νεκροταφείου, Χαρβατίου, Αγίας Κυριακής και της Δ.Κ. Λουτρακίου της ευρύτερης περιοχής, διαφορετικά θα θρηνήσουμε θύματα.

Δεν είμαστε Κασσάνδρες, είμαστε ρεαλιστές….

Στην κατεύθυνση αυτή, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί! Στα ζητήματα πολιτικής προστασίας αλλά και σε όλα τα μεγάλα προβλήματα του τόπου χρειάζεται κοινή αντιμετώπιση. Ας πάψουν τα ανούσια δελτία Τύπου της Δημοτικής Αρχής, να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο για τις μέχρι τώρα ενέργειές της από τον Οκτώβρη και τι μέλλει γενέσθαι. Το χάπι δε χρυσώνεται!


*Ο Σωτήρης Κουφογιάννης είναι δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

Διαβάστε επίσης το άρθρο του Loutrakiblog

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: To αντιπλημμυρικό «απεντάχθηκε για να ξαναενταχθεί και ψάχνουμε λεφτά να το εντάξουμε»!

Διαβάστε την ανακοίνωση της Μαρίας Πρωτοπαππά

Μ.ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ για το αντιπλημμυρικό έργο: Εντάσσεται…απεντάσσεται…ΘΑ ενταχθεί

Διαβάστε την ανακοίνωση του Κωστή Ζερβού

ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Οι πλημμύρες να περιμένουν!

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog