Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Άρχισαν τα όργανα…πριν μπει το καλοκαίρι

- Advertisement -

Το μεγάλο πρόβλημα του Λουτρακίου γνωστό! Στην παραλία δεν μπορεί κανείς να διασκεδάσει, οι καταστηματάρχες κάθε καλοκαίρι σύρονται στα αυτόφωρα, η νεολαία φεύγει να βρεί άλλους προορισμούς να διασκεδάσει, οι επισκέπτες και οι τουρίστες μιλούν για μια βαρετή πόλη.

Με αυτά τα δεδομένα δυστυχώς ανάπτυξη δε μπορεί να υπάρξει!. Το λάθος, ξεκίνησε πριν από δεκαετίες, όταν κάποιοι αποφάσισαν να φτιάξουν μια Κυψέλη πάνω στη θάλασσα, με πολυόροφες πολυκατοικίες, διαμερίσματα, που στην πλειοψηφία τους αγόρασαν αξιωματικοί και εύποροι της δεκαετίας του 60 και 70.

Πολλά διαμερίσματα στην παραλία κατοικούνται από υπερήλικες, που δεν θέλουν μουσική, δεν θέλουν κόσμο, γιατί έρχονται να ησυχάσουν το καλοκαίρι στο Λουτράκι, σε ένα τουριστικό μέρος, που κάποιοι τοπικοί άρχοντες κάποτε θέλησαν να του κολλήσουν μόνο την ταυτότητα της λουτρόπολης όπου φιλοξενούσε ηλικιωμένους για τα ιαματικά τους μπάνια.

Εφυγαν τα τουριστικά γραφεία τη δεκαετία του 90 και το Λουτράκι έχασε τις σκανδιναβικές χώρες, όπου νεολαίοι έρχονταν και διασκέδαζαν, λοιποί ευρωπαίοι που άφηναν γενναία τον οβολό τους στο Λουτράκι και κυρίως στην παραλιακά μαγαζιά. Ακόμα θυμάμαι, βράδια στην παραλία, κοπέλα και γω, με φίλους, στα βότσαλα να ανάβουμε φωτιές, κάποιος με κιθάρα και όλοι μαζί να τραγουδούμε. Θυμάμαι τη μουσική δυνατά να χορεύουμε και να διασκεδάζουμε μέχρι αργά, όπου μετά καταλήγαμε στην Τροπικάνα ή στην Κλάξον (ντισκοτεκ της εποχής) ή στο Κοκούν, μέχρι πρωΐας! Σήμερα όπου και να πας νωρίς δεν ακούς μουσική, γιατί τα 80 dsbl είναι λιγότερα από την οχλαγωγία, ενώ λίγο πιο αργά, καμαρώνεις τις επισκέψεις των αστυνομικών. Και όλα αυτά επειδή κάποτε κάποιοι έφτιαξαν μια Κυψέλη πάνω στη θάλασσα, κάποιοι φρόντισαν να διώξουν τον ξένο τουρισμό, ενώ κάποιοι άλλοι δεν έκαναν τίποτα για να λήξει αυτό το μεγάλο πρόβλημα! Δεν μπορεί, κάποιος νόμος υπάρχει για τα τουριστικά μέρη!

Πολλά διαμερίσματα, επίσης, σήμερα, νοικιάζονται airbnb. Αυτοί οι παραθεριστές των 30 και 40 ευρώ, που μαγειρεύουν στο σπίτι, παραπονιούνται επειδή η παραλία έχει ξαπλώστρες και τηλεφωνούν στην αστυνομία γιατί ενοχλούνται, τείνουν να γίνουν οι αφεντάδες της πόλης κάθε καλοκαίρι.

Μια ματιά στις πολυκατοικίες που υψώνονται άχαρα πάνω από τα κεφάλια μας στο παραλιακό μέτωπο θα μας πείσει, για την ποιότητα αυτού του τουρισμού. Σκουριασμένα κάγκελα, άβαφες και κατεστραμμένες προσόψεις, σπασμένα παντζούρια που δίνουν την εικόνα εγκαταλελειμμένων σπιτιών.

Δε συνάδει η ανάπλαση της παραλίας με την εικόνα των κατεστραμμένων πολυκατοικιών. Δεν ξέρω αν μπορεί ο δήμος να επιβάλλει πρόστιμα. Ξέρω όμως ότι σε ένα τουριστικό μέρος οφείλεις να διατηρείς το σπίτι σου καθαρό, βαμμένο και όμορφο, οφείλεις να σέβεσαι ότι υπάρχουν καταστήματα που πρέπει να δουλέψουν, οφείλεις να σέβεσαι ότι υπάρχουν εποχιακοί εργαζόμενοι που περιμένουν πως και πως το καλοκαίρι, οφείλεις να σέβεσαι και τη νεολαία που θέλει να διασκεδάσει και να χορέψει, οφείλεις να σέβεσαι τους τουρίστες που έρχονται για να διασκεδάσουν επίσης, οφείλεις να μην αμαυρώνεις την εικόνα μιας πόλης με καταγγελίες στην αστυνομία.

Ο Ξένιος Ζευς, πέρισυ απέστειλε επιστολές στις αρμόδιες Αρχές και συνομίλησε, ζήτησε τη βοήθεια των κυβερνητικών βουλευτών του Νομού.

Την προηγούμενη Κυριακή ένα κατάστημα καταγγέλθηκε από μια ηλικιωμένη γιατί την ενοχλούσε μεσημέρι προς απόγευμα η μουσική σε ένα εστιατόριο. Αυτή την Κυριακή το κατάστημα δεν θα έχει ζωντανή μουσική…

Τόσο καιρό κανείς από τους Λουτρακιώτες δεν ενοχλήθηκε, ενοχλήθηκε όμως η ηλικιωμένη κυρία που ήρθε να παραθερίσει το Σαββατοκύριακο, στην παραλία, σ’ ενα διαμέρισμα κλουβί και θέλει την απόλυτη ησυχία… Οι περισσότεροι είναι παραθεριστές του ΣΚ σημειώνω..

Δεν ελπίζω ότι θα αλλάξει κάτι! Καλό καλοκαίρι!…και υπομονή!

YΣ. Από την άλλη με ενοχλούν τα τραπεζοκαθίσματα στις καθέτους της παραλίας, με ενοχλούν τα τραπεζοκαθίσματα στα βότσαλα, χωρίς άδεια, με ενοχλούν οι αγενείς σερβιτόροι, οι αγενείς καταστηματάρχες που νομίζουν ότι το καλοκαίρι δεν μας έχουν ανάγκη και πολλά ακόμα που θα γράψω σε επόμενο άρθρο…

Χ@ρα

- Advertisement -

125 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΣΕΙΣ, ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΔΙΑΠΑΣΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ. ΚΑΘΕΝΑ, ΟΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΟΧΙ ΟΛΑ ΙΣΙΩΜΑ…..

  2. Aυτά ήταν πράγματι ωραία χρόνια. Τότε η παραλία της Κορίνθου ήταν παντελώς άδεια και υπήρχε μόνο η ψαροταβέρνα η νυχτερίδα. Οπότε όλοι οι νεολαίοι πήγαιναν στο Λουτράκι για νυχτερινή διασκέδαση. Και όχι μόνο οι Κορίνθιοι. Από λέχαιο, αρχαία, ακόμη και ξυλόκαστρο έρχονταν στο λουτράκι να φάνε τότε τα γλυκά καζινό. Και οι τουρίστες ήταν πάμπολλοι. Παρήκμασαν βέβαια τα τουριστικά γραφεία γιατί μπήκε το ίντερνετ για να κλείνει κανείς πακέτα διακοπών. Πολλοί σκανδιναβοί έρχονταν και η πόλη έσφυζε από ζωή, πρωί, μεσημέρι, βράδι. Θυμάμαι και συγχωρεμένος ο Παύλος είχε αναρτήσει φωτογραφίες της εποχής, ασπρόμαυρες, από το Scandinavia bar, σήγουρα τις έχετε στο αρχείο σας, από τότε που ήταν νέος και δραστήριος. Η ζωή του τόπου μας. Το αγαπούσε το λουτράκι και μας έλεγε πολλές ιστορίες της εποχής με τον δικό του γλαφυρό τρόπο, διότι ληταν κεφάτος άνθρωπος. Πάντα έτσι ήταν, εκτός από τα τελευταία χρόνια που κάποιοι ρεμπεσκέδες τον μαραγκιάσανε με τη συμπεριφορά τους. Τότε ήκμαζε το Λουτράκι και είχε κόσμο ακόμη και τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη. Και όλα αυτά, χωρίς καζίνο, αλλά με καζινό. Τότε συγκρινόταν άνετα με πολιτισμικά και διάσημα για τον τουρισμό τους αιγαιοπελαγίτικα νησιά. Τώρα αυτές οι εποχές είναι ρομαντική ανάμνηση για όσους τις έζησαν. Το λουτράκι στα μεγαλεία του.

    • Μάλλον δεν είστε με τα καλά σας!!! Ξέρετε πόσο χρεώνεται μια γκαρσονιέρα για το μήνα Ιούλιο στο Λουτράκι!!! Έχετε την εντύπωση ότι αυτός που πληρώνει από 60-120€ την βραδιά για να ξεκουραστεί από 11 μήνες ασταμάτητης εργασίας είναι υποχρεωμένος να ανέχεται την έντονη μουσική μέχρι πρωίας και να πληρώνει ξαπλώστρα για να κάνει το μπάνιο του??? Δηλαδή πόσα πρέπει να πληρώσει για 1μηνα ξεκούρασης?? Όλο τον ετήσιο προϋπολογισμό και να γυρίσει στη δουλειά του κουρασμένος από το υποχρεωτικό ξενύχτι λόγω έντονης μουσικής!!! Σε κανένα Ευρωπαϊκό κράτος εκτός από την Ελλάδα δεν γίνονται αυτά που αναφέρετε!! Είτε είναι ιδιόκτητο το ακίνητο ειτε ενοικιασμενο είστε υποχρεωμένοι να τηρείτε τους κανόνες κοινής ησυχίας!!

  3. Οποιος θελει ντισκοτεκ και εκκωφαντικη μουσικη, να παει παραεξω. Εσυ σπιτι σου, ετσι κανεις; Βαζεις τερμα ραδιοφωνο-τηλεοραση να ακουει ολη η γειτονια και οι περιοικοι; Οχι, μπορεις ωραιοτατα να βαλεις να ακους μονο εσυ, σεβομενος τους αλλους. Τοτε γιατι ζητας να βαζουν τα καταστηματα οσο δυνατα θελουν τη μουσικη;
    Την υπογεια ντισκοτεκ Βενιζελου και Δαμασκηνου, τη θυμασαι; Γιατι την θυμαμαι εγω, με τη μουσικη στη διαπασων που ενοχλουσε ολη τη γειτονια. Ευτυχως αποτελει παρελθον, εχει κλεισει. Εσυ αυτο ονειρευεσαι για τη πολη, και το αναπολεις;
    Τι αλλη αποδειξη χρειαζεται για την εμπαθεια σου, οταν λες οτι θα πρεπει ο Δημος να επιβαλλει προστιμα !! σε οσους ιδιοκτητες εχουν λογω της αρμυρας στις μπροστινες πολυκατοικιες στη θαλασσα, σκουριασμενα καγκελα, η κουφωματα που χαλανε την δικη σου αισθητικη.
    Οσο για τα διαμερισματα με τη βραχυχρονια μισθωση, που και αυτα σε ενοχλουν, γι αυτο και τα εβαλες κι αυτα στο στοχαστρο.
    Εγω μενω μονιμα Αθηνα, αλλα εχω παρα πολλα χρονια διαμερισμα στο Λουτρακι, διπλα στη θαλασσα. Το διαμερισμα στο Λουτρακι δεν το νοικιαζω, το εχω να πηγαινω οποτε θελω.
    Αλλα εσυ θα μπεις δερβεναγας στη περιουσια του καθενος; Τι θα τη κανει; Αν θα μενει ο ιδιος, αν θα το νοικιαζει; Ο,τι θελει θα το κανει.
    Οσο για αυτο που ειπες, για τουριστες-καταναλωτες των 30-40 ευρω, ακομη κι εκει προσβλητικη για τους παραθεριστες, που αφηνουν τον οβολο τους στη πολη.
    Εγω δουλευω τοσα χρονια, ωστε να μην εχω αναγκη κανεναν και να μπορω να καταναλωσω και να αγορασω ο,τι θελω, οπως κανω οποτε ερχομαι Λουτρακι. Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα κατσω να υποτιμησω οσους καταναλωνουν λιγοτερο, οπως κανεις εσυ.
    Εκτος και εισαι της λογικης οτι με λιγους μηνες δουλειας το καλοκαιρι, οι Λουτρακιωτες θα πρεπει να περασουν ολο το χρονο. Εμεις που δουλευουμε σκληρα ολο το χρονο, τι ειμαστε;

    Νικος, Αθηνα

  4. Αν αντιλαμβανομαι σωστα στο ονομα της κερδοφοριας ζητατε να γινονται τα στραβα ματια στους κανονισμους λειτουργιας των καταστηματων και οχλησης ? Το τουριστικο προιον βασιζεται στις προσεγμενες υπηρεσιες και οχι στα ανεβασμενα ντεσιμπελ.

    • Το καλύτερο σχόλιο. Επίσης εκτός των παραθεριστών υπάρχουν και οικογένειες στην πόλη. Εργαζόμενοι στα σχολεία, στο νοσοκομείο, εποχικοί εργαζόμενοι και άλλοι. Θα πρέπει το μισό χρόνο να ζουν σε συνθήκες Λαγανά ή Φαληρακιου για να οικονομήσουν οι ιδιοκτήτες μαγαζιών της παραλίας; Λείπουν μήπως από την πόλη κλαμπ σαν την παραλιακή της Αθήνας με διακίνηση και που και που “ξεκαθαρίσματα λογαριασμών”;
      Όσο για τους επισκέπτες που μαγειρεύουν και δεν καταναλώνουν, μάλλον δεν θυμόμαστε πως ρίμαξαν οι πολυκατοικίες από τα κενά διαμερίσματα, όπως και σε πολυκατοικίες του κέντρου της Αθήνας.
      Με την κατοικία μακροχρόνια ή βραχυχρόνια, υπάρχει περίπτωση να μαζευτούν κοινόχρηστα, να διατηρηθούν οι όψεις να γίνουν ανακαινίσεις κλπ. Με κενά διαμερίσματα δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση

    • Μπράβο σας!!! Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι η ποιότητα δεν συνιστά ΑΣΥΔΟΣΊΑ!!! Βεβαιως και δεν είναι υποχρεωμένος κάνεις να ανεχθει την παραβίαση της κοινής ησυχίας επειδή κάποιοι έχουν κατάστημα με μουσική

  5. Σε μια κανονική χώρα οφείλεται να εφαρμόζονται οι νόμοι και να μην ζει ο ένας σε βάρος του άλλου. Χώρα καθολικής ανομίας που το μόνο που προσφέρει, ήλιο, θάλασσα, σεξουαλικό τουρισμό, ναρκωτικά και μια εμπειρία καθολικής ανομίας που βρίσκεται δίπλα στην Ευρώπη. Ελλάδα Ελλήνων Ταλιμπάν!

  6. Ένα από τα καλύτερα άρθρα της τελευταίας δεκαετίας.
    Βαθειά ανθρώπινο, με εντάσεις στο συναίσθημα το οποίο επικοινωνεί αδιάκοπα μεταξύ της γράφουσας και του αναγνώστη….
    Ένα άρθρο που γράφτηκε από την ίδια την πόλη που πεθαίνει, την παραλία που ασφυκτιά από την αδιαντροπιά των καταστηματαρχών, τη γαϊδούρια των αστών, και την επιβαλόμενη “σιωπή”.
    Δυστυχώς οι “Αθηναίοι” αυτοί οι δύσμοιροι κακοποιημένοι άνθρωποι που όταν ξεμακραίνουν από την ασφυξία του τέρατος κουβαλάνε και τη νοοτροπία τους εκεί που πηγαίνουν ( γι αυτό και η Κυψέλη) στο Λουτράκι, την Λούτσα, το Πόρτο κλπ.
    Παρακολουθώ χρόνια την αποκτήνωμένη συμπεριφορά τους και τις μεταλλάξεις που έχουν επιφέρει σε πολλές τουριστικές περιοχές και δη χειμερινές.
    Αυτό όμως που έχω διαπιστώσει στη δική μου περιοχή( χειμερινού ενδιαφέροντος), είναι ότι οι ντόπιοι, θα τους τα πάρουν απίστευτα ” χοντρα”, θα τους ταΐζουν β’ διαλογής παιδάκι ( στον σκύλο τους δίνουν καλύτερο) , και θα χρεώσουν τον καφέ 6 ευρώ.
    Αυτή είναι η αντίδραση των ντόπιων απέναντι στον Αστικό κάλο!
    Η μεγαλύτερη εκδίκηση όμως είναι ο εμπαιγμός. Τους λοιδωρούν οι ντόπιοι και κυρίως….τους λυπόνται που τους βλέπουν να έρχονται αφινιασμένα άλογα για λίγο οξυγόνο, λίγο βουνό, λιγάκι χώμα, μια σταλιά ουρανό.
    Κι αυτά όπως καταλαβαίνεις τους τα χρεώνουν και οι κάλοι πληρώνουν αδρά.
    Ένας από αυτούς…κι εγώ!
    Χωρίς τύψεις.
    Φιλικά

  7. Κοίτα φταίνε όλα αυτά που γράφετε αλλά κσι η νέα όψη του Λουτρακίου δεν είναι καθόλου για να προσελκύσει. Παλιά το Λουτράκι τουλάχιστον ήταν όμορφο με συντριβάνια και περιποιημένα πάρκα. Χρόνια τώρα όλα εγκαταλειμμενα

  8. Σωστά όλα τα ανωτέρω χωρια που δεν βλέπεις ούτε ένα λουλούδι ούτε στο παραλιακό μέτωπο ούτε στις πλατείες τα οποία είχε υποσχεθεί ο δήμος ότι θα βάλει! Επίσης μπορούμε να μάθουμε τι έχει γίνει με τον προαστιακό που θα τελείωνε …πέρυσι;

    • disneyland για τους τουρίστες.
      ο ντόπιος πληθυσμός για φτηνός εργάτης.
      όποιος δεν αντέχει ρύπανση, ηχορύπανση, ξεκαθάρισμα λογαριασμών, πάει και χτίζει πιο έξω ή το βουνό. Μην χτίζουμε Κυψέλες, αλλά να καταπατήσουμε και κάθε μέτρο γής. Σχολεία νοσοκομεία, σε παρακμή, ένα βήμα πριν να γίνουν και αυτά δωμάτια βραχυχρόνιας!

  9. Συμφωνώ σε όλα αυτά που γράφεται….βέβαια κ οι καταστηματάρχες οφείλουν να σεβονται κ αυτοί το κόσμο που αφήνει τα λεφτά του…έχουν πάει 5 ευρώ την ξαπλώστρα με καφέ κ αν είσαι ένας δεν σε βάζει γιατί χαλάς το σετ……να μην μπω ότι αυτό ισχύει κ για 4 ώρες……μετά άλλο καφέ.ενταξει στο Λουτράκι είμαστε έχουν πιάσει όλη την παραλία……εγώ που έχω σπίτι προτιμώ τα καλάμια για μπάνιο γιατί οι ξαπλώστρες είναι δέκαφορες καλύτερες κ οι τιμές όσο σε μια καφετέρια…..κ πας ότι ώρα θες κ βρίσκεις αυτό που θες……στο Λουτράκι πας 8:30 το πρωί κ παντού στις ξαπλώστρες πετσέτες έλεος…….

  10. Το θεμα με την μουσική είναι όντως σωστό. Θα έπρεπε να επιτρέπεται να είναι λίγο πιο δυνατά η μουσική και να μη γίνονται δεκτές οι καταγγελίες για live μουσική μία φορά τη βδομάδα που χου αν και εφόσον έχει ενημερωθεί η αστυνομία. Όμως δεν καταλαβαίνω τι σχέση με όλο αυτό τα airbnb διαμερίσματα… Τυχαίνει και είμαι ιδιοκτήτης ενός από αυτά και ποτέ κανένας επισκέπτης δεν μου είπε τίποτα ότι τον ενοχλεί η μουσική η οτι τον ενοχλούν οι ξαπλώστρες , αντιθέτως μάλιστα! Και αυτό και με συναδέλφους που έχω μιλήσει.

  11. Το Λουτράκι το γνωρίζω χρόνια ώστε αυτό που κάποιοι ονομάζουν απόλυτος τουριστικός προορισμός και μεγάλη παραλιακή ανάπλαση να φαντάζει σε εμένα ωδή σε ένα απλά παραθαλάσσιο τόπο όπου τον λυμαίνονται δημοτικοί άρχοντες και αισχροκερδής επιχειρηματίες στο όνομα δήθεν μίας ουτοπικής οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης. Πλέον δεν είναι δυνατόν να γκρεμίσουν τις πολυκατοικίες όμως μπορούν οι επιχειρηματίες εστίασης να συνυπάρξουν με τους ιδιοκτήτες στα πλαίσια μίας λογικής και νόμιμης λειτουργίας τόσο όσον αφορά το θόρυβο όσο και τη κατάληψη όλης της παραλίας με τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες!!!
    Το Λουτράκι δεν είναι Μύκονος ή Λαγανάς ώστε να το εκμεταλλεύονται αποκλειστικά παραθεριστές νεαρής ηλικίας όταν μάλιστα υπάρχουν ιαματικά λουτρά για ηλικιωμένους και τουριστικές εγκαταστάσεις για οικογένειες με μικρά παιδιά!!! Είναι τόπος παραθερισμού για όλες τις ηλικίες και έτσι πρέπει να λειτουργεί ισότιμα και όχι ασύδοτα στο όνομα του κέρδους.Άλλωστε η δημοτικοί άρχοντες είναι ντόπιοι και εκείνοι ευθύνονται για αυτό το χάλι τα τελευταία χρόνια και όχι οι παραθεριστές!!!

  12. Ο πως δεν είναι σωστό για μία κυρία που έκανε καταγγελία για τη live μουσική το λόγω κατάστημα να μην έχει πλέον live μουσική έτσι δεν είναι σωστό να στοχοποιείτε τα 70 διαμερίσματα airbnb που υπάρχουν περίπου στο Λουτράκι να στοχοποιούνται όλα για ένα από τα 5 ως 10 διαμερίσματα airbnb πού είναι στην Ποσειδώνος όπου κάποιος-κάποτε επισκέπτης μπορεί όντως να παραπονήθηκε για τον θόρυβο στην αστυνομία.

  13. Ας λειτουργεί ή μεγαλύτερη επιχείρηση του χωριού μας ανενόχλητα και όλοι οι υπόλοιποι να κόψουν το λαιμό τους. Είναι η μόνη έγνοια των τοπικών αρχών. Με τις υγείες μας.

  14. Ωραία όλα αυτά που γράφετε. Συμφωνώ. Ο καθένας έχει δικαίωμα στη διασκέδαση και υποχρέωση να φροντίσει το σπίτι του όσο μπορεί και όσο του επιτρέπουν τα οικονομικά του σε όποιο σημείο και αν βρίσκεται. ΟΜΩΣ: στις ώρες κοινής ησυχίας δια νόμου ΟΛΟΙ οφείλουμε να κλείνουμε το στοματακι μας, να χαμηλώνουμε τη μουσικουλα μας για να αφήσουμε και τον διπλανό μας είτε είναι νέος είτε είναι ηλικιωμένος να ησυχάσει. Κάνω λάθος; Όπως θέλετε εσείς να απολαύσετε τη μουσική σας στην παραλία έτσι θέλει και η κάθε γιαγιουλα να απολαύσει την ηρεμία της στην παραλία. Όλοι έχουμε δικαιώματα και υποχρεώσεις και αν δεν σας αρέσει το Λουτράκι έτσι όπως είναι, βρείτε άλλους τρόπους να το ομορφυνετε. Κι άλλες πόλεις στη χώρα μας είναι παραλιακές και σφιζουν από ζωή αλλά οι κάτοικοι/παραθεριστές δεν ενοχλούν ο ένας τον άλλον. Να υπάρχει και λίγη κατανόηση. Ούτε σας φταίει ο καθένας που θέλει να νοικιάσει ένα δια να διαμέρισμα για να κάνει ολιγοήμερες διακοπές. Ούτε και θα του πείτε εσείς τί να κάνει. Αντί να γράφετε βλακείες σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιείτε το λόγο που έχετε στα μέσα για κάνετε προτάσεις προκειμένου να ομορφυνει η πόλη σας. Όχι να αφοριζετε τους ηλικιωμένους που θέλουν να ξεκουραστούν επειδή εσείς θέλετε να ακούτε τη μουσική στη διαπασών! Καλημέρα!

    • Εξαιρετική! Λίγο να σεβόμασταν τους τόπους που μένουμε ή επισκεπτόμασταν θα ήταν όλα καλύτερα.
      Δυστυχώς ακόμα και οι άσχημες και άχαρες
      κατά κοινή ομολογία ελληνικών πόλεων είναι πλέον διαμάντια μπρος στους κατοίκους τους.

  15. Οι ώρες κοινής ησυχίας πρέπει να εφαρμόζονται ευλαβικά από όλους! Δεν αποτελεί μέλημα του κοινωνικού συνόλου ή σωτηρία ενός καταστήματος με ζωντανή μουσική το μεσημέρι, το βράδυ κτλπ.. βρίσκονται στην καρδιά της πόλης και όχι κάπου έξω να μην ενοχλούν τους κατοίκους. Σεβασμός λοιπόν στον συνάνθρωπο μας που κάποτε αγόρασε ένα σπίτι στην ”λουτρόπολη” για να το απολαύσει στην συνταξιοδότηση του, οποίος πιθανόν πλέον δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να βάψει κάγκελα κτλπ να φαίνονται όλα άψογα όπως θέλουν και οι καταστηματάρχες…εσένα Χ@ρα σου αρέσει το νέο παραλιακό μέτωπο που όλα τα μαγαζιά είναι στρατιωτάκια χωρίς προσωπικότητα πλέον που δεν ξεχωρίζουν;εσένα Χ@ρα σου αρέσει που απέναντι και λίγο πιο κάτω από το καζίνο δεν υπάρχει ούτε πεζοδρόμιο;

  16. Όλοι έχουν δίκιο και όλοι έχουν άδικο.
    Δυστυχώς ο καθένας βλέπει μόνο αυτό που εξυπηρετεί τον ίδιο αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο.
    Λύση υπαρχει;
    Βεβαίως όταν “σβησουμε”το ΕΓΩ και “γράψουμε” το ΕΜΕΙΣ.

  17. Να φέρει τον ελενχο να τις βάλουμε άριστα την φίλης μας της Χαράς για το άρθρο αυτο !!τα είπε όλα πάνω κάτω σε ένα άρθρο !!Να συμπληρώσω όμως και εγώ μια λεπτομέρεια πολύ σημαντική !!Τα παλιά τα χρόνια αγαπητή μου Χαρά όλα τα μαγαζιά ντίσκο μπουζούκια ακόμα και ρεστοραντ και ταβέρνες με ζωντανή μουσική ήταν εκτός πόλης !Τροπικανα Αφροδίτη ,Yesterday ,Osiris μετά κλπ !!Στην πόλη το μόνο μαγαζί που έπαιζε μουσική ήταν το Jimmy’s Place ,η πλώρη και αργότερα το Μονογραμ και το 1986 που ήρθε το 18-30 το γραφείο με Άγγλους !!Τοτε άνοιξαν και κάτι νέα μαγαζιά όπως το Λοντονερ κλαμπ το 44 κλπ Τότε τα παραλιακά μαγαζιά με μουσική ήταν ελάχιστα όπως θυμασε !!Για να δούμε τι θα γράψει κανείς άλλος για να συνεχίσω !

  18. Έχεις δίκιο που οι παραθεριστες του σαββατοκύριακου και οι παραθεριστες του airbnb διώχνουν τον τουρισμό από το Λουτράκι. Πράγματι τουρισμός δεν υπάρχει πλέον.

  19. Από που να αρχίσουμε;
    Ας πούμε για αρχή για το πότε σταμάτησε να αναπτύσσεται η πόλη.Πότε έφτασε στο peek της και άρχισε σιγά σιγά να παρακμάζει.
    Και αυτό ήταν γύρω στο 2007, όταν σταμάτησε ο προαστιακός.Τα δρομολόγια για Λουτράκι είχαν τους συρμούς με την μεγαλύτερη πληρότητα.
    Για τους ξένους το τρένο είναι σαν να χρησιμοποιούν…το λεωφορείο.Είναι ένα μέσο που το προτιμούν πολύ ενώ & για αρκετούς “ντόπιους” ήταν πάντα μια πιο συμφέρουσα επιλογή από το αυτοκίνητο.Ειδικά όταν πρόκειται για μια μονοήμερη εκδρομή καταλαβαίνουμε ότι παίζει ρόλο

    Ας συνεχίσουμε με την εικόνα της πόλης..Μιας βρόμικης πόλης,μια πόλης χωρίς υποδομές,χωρίς υπηρεσίες,μιας πόλης γεμάτες κακοτεχνίες και φθορές.Να ξαναπούμε τα γνωστά;Για την έλλειψη πάρκινγκ,που οδηγούν πολλούς να παρκάρουν παράνομα με αποτέλεσμα μετά να πέφτουν τηλέφωνα στην αστυνομία & να έρχονται για κλήσεις;Για τα σπασμένα πεζοδρομία και τις λακκούβες που αν γλυτώσεις το κάταγμα είσαι τυχερός;Για την βρώμα από άκρη σε άκρη με αποκορύφωμα το παραλιακό πάρκο που όπως βλέπεται τις τελευταίες μέρες είναι στα σκοτάδια;Καταλαβαίνεται ότι πάμε για 2ο καλοκαιρινή σεζόν που το παραλιακό μέτωπο παραμένει ένα γιαπί;
    Και εδώ να ρωτήσω κάτι,Η ανάπλαση ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί & φαίνεται ότι έχει δρόμο ακόμα.Επίσης εικόνα της πόλης δεν είναι μόνο το παραλιακό μέτωπο.Είναι & η πλατεία με τα δελφίνια,είναι και οι καταρράκτες,ακόμα και το Ζερβός.
    Ποιος δήμος θα τολμήσει να επιβάλλει πρόστιμα, όταν ο ίδιος δεν έχει το δικό του “σπίτι” όπως πρέπει,ένα σπίτι για το οποίο πληρώνουμε για να είναι όπως πρέπει & για το οποίο παίρνει επιχορηγήσεις για να είναι όπως πρέπει;
    Κυρία Χαρά ο τουρίστας και τα γκρουπ που έρχονται για λίγες μέρες ή έστω & για μία δεν θα κοιτάξουν την εικόνα της πολυκατοικίας,θα κοιτάξουν την εικόνα τη πόλης (πόσο καθαρή & λειτουργική είναι) και τι αυτή έχει να τους προσφέρει από καταστήματα, αξιοθέατα και εκδηλώσεις (θα μιλήσω πιο κάτω για αυτό).
    Καφέ και μπαρ με μουσική θα βρουν παντού..Δόξα το Θεό στην Ελλάδα έχουμε πληθώρα.
    Δεν είναι τυχαίο ότι τα γκρουπ που έρχονται κάθε μέρα φεύγουν το πρωί και γυρνάνε αργά το βράδυ..Δεν θέλουν καν το πρωινό τους να περάσουν εδώ γιατί είναι μια άσχημη πόλη (για τους λόγους που είπα παραπάνω) και γιατί δεν έχει τίποτα να τους προσφέρει να κάνουν,να δουν.

    Για αυτό ας πιάσω το θέμα των εκδηλώσεων..με όλο το σεβασμό σε όσους συμμετέχουν στο Loutraki festival αυτό το πράγμα φεστιβάλ δεν είναι.Δεν θέλω να χαρακτηρίσω τι είναι(θα μπορούσαν να αναλύσω & για την ανοργανωσιά & για τις εκδηλώσεις που έχουμε δει ανά τα χρόνια άλλα ήδη αυτό το post τραβάει πολύ),αυτό που θα πω είναι αποδεδειγμένα ότι αυτό το πράγμα κόσμο στην πόλη δεν φέρνει.
    Όπως είπα καφέ-ποτά-μουσική βρίσκεις παντού.Γιατί να θέλει η νεολαία να έρθει;Τι θα τους τραβήξει;
    Ένα δυνατό φεστιβάλ μερικών ημερών με ονόματα είναι μια λύση με σωστό στήσιμο και με τις απαραίτητες άδειες δεν θα μπορεί να μιλήσει κανείς.
    Η πόλη δεν είναι απλά βαρετή είναι ληθαργική από την “φύση” της και όχι μόνο λόγο της έλλειψης μουσικής απτά μαγαζιά (που σωστά αναφέρει η αρθρογράφος)

    Όσο για τα airbnb καταρχάς 30-40€/μέρα στο Λουτράκι τα τελευταία χρόνια δεν βρίσκεις ούτε για αστείο,έκτος αν μιλάμε για μηνιαία που ΟΚ θεωρητικά εμπίπτει στην κατηγορία αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι αλλά τέλος πάντων άλλο είναι το θέμα..Ακόμα 30-40€/μέρα πάνω στο παραλιακό μέτωπο δεν βρίσκεις παρά μόνο αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι.
    Το ξέρω γιατί ψάχνω κάθε χρόνο για φίλους και το έχω ξαναγράψει εδώ μέσα ότι για την εικόνα και αυτά που προσφέρει η πόλη αλλά και τις καταστάσεις των διαμερισμάτων,οι τιμές είναι άκρως δυσανάλογες.Ακόμα και πάνω απτήν λεωφόρο με το ζόρι βρίσκεις σε αυτές τις τιμές.
    Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι “παραθεριστές του ΣΚ” που έχουν δώσει τα 70 και τα 80€ σίγουρα δεν είναι παράξενοι ηλικιωμένοι και δεν έχουν έρθει με την διάθεση να στείλουν την αστυνομία σε μαγαζιά.
    Και αυτοί που νοικιάζουν με τον μήνα (και που μαγειρεύουν στο σπίτι όπως λέει η κυρία Χαρά) το πιο πιθανό είναι να νοικιάζουν σχετικά πιο μακριά απτό παραλιακό μέτωπο και να μην έχουν θέματα με τα μαγαζιά,ή μάλλον έχουν άλλου είδους θέματα,αυτά που ελπίζω (με βάση όσα διαβάζω στο υγ. ότι θα αναφερθούν σε επόμενο άρθρο).

    Εν κατακλείδι για την έλλειψη ζωής στα μαγαζιά δεν φταίνε μόνο οι “κακοί γείτονες” (που,προσωπική άποψη,δεν “νοικάρηδες”),απλά είναι ένα μέρος του συνολικού προβλήματος που κάποιοι θα έπρεπε να το χουν κοιτάξει εδώ και χρόνια αλλά είτε δεν τους ενδιαφέρει,είτε έχουν άλλες προτεραιότητες,είτε τους έχουν φάει οι..εκδρομές.

    Υγ.Είναι πάντως εντυπωσιακός ο ζήλος που δείχνει η αστυνομία στο συγκεκριμένο θέμα (σε αντίθεση με άλλα) όταν σε δήμους της Αττικής έχουν φτάσει στο άλλο άκρο που μαγαζιά μέσα στο κέντρο,και ούτε καν παραλιακά, έχουν την μουσική στο τέρμα μέχρι της 3 π.μ. και όχι μόνο αυτό έχουν κάνει μόδα και πετάνε βεγγαλικά σχεδόν κάθε μέρα μετά τις 12.

  20. Όπως σε όλες τις πόλεις με υπερτουρισμο, το θέμα είναι τα μαγαζιά και οι τουρίστες. Οι κάτοικοι είναι ξένοι στον τόπο τους. Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο και οι πολιτισμένες πόλεις αρχίζουν ν αντιδρούν δυναμικά. Οι πόλεις ανήκουν στους πολίτες τους κι όχι στους τουρίστες που περνούν και δεν λογαριάζουν κανέναν.

  21. Η κυρία που θέλει να ησυχάσει τις ώρες κοινής ησυχίας δεν είναι φορολογούμενη πολίτης αυτού του.. κράτους;
    Από πότε πρέπει να υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων.
    Το ότι “η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που ξεκινά η ελευθερία του άλλου” που μαθαίναμε στο σχολείο (τότε που μαθαίναμε γράμματα και τρόπους συμπεριφοράς στο σχολείο) πρέπει να το ξεχάσουμε;

    Καλό είναι να έχουμε όλοι αυτογνωσία και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον.

  22. Δηλαδή να μην μείνει καμία παραλιακή πόλη χωρίς φασαρία, μεθυσμένους, μηχανές χωρίς εξάτμιση. Βασικά ποιος ανάγκασε τα μαγαζιά να γίνουν μονότονα, άχρωμα, χωρίς εναλλαγές.. αυτό είδα να γίνεται πριν 4 μήνες.. το λουτρακι είναι αυτό που είναι και γιαυτό πάμε, γιατί είναι ήσυχο.. δεν αρέσει σε όλους η τραπ κουλτουρα, σε οποιον αρεσει. Αλλιώς πήγαινε Μύκονο..

    • Θα αναφέρω ένα πρόβλημα που πιστεύω ιτι αφορά όλους που μένουν στο κέντρο ανεξάρτητα αν είναι μόνιμοι κάτοικοι ή παραθεριστές. Μετά τις 12 το βράδυ έως τις 5 το πρωί 7 – 8 μηχανές χωρίς εξάτμιση ξεσηκώνουν την πόλη. Και καλά η ανοχή στην μουσική των κέντρων ,που ζητούν μερικοί, υποτίθεται ότι συμβάλει στην ανάπτυξη της πόλης. Η κραγαλέα ανοχή στις μηχανές σε τι συμβάλει ;

    • Όλος ο κόσμος θέλουμε δεν θέλουμε αλλάζει. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε την απαίτηση μια λουτρόπολη κοντά στην Αθήνα με καζίνο σπα και ωραία θάλασσα, να παραμένει σε φάση δεκαετίας του 1960.Ας προσγειωθούμε λίγο να δούμε την πραγματικότητα και να μην έχουμε εξωπραγματικές απαιτήσεις.

  23. Όλοι έχουν δικαίωμα στην ξεκουραση .Κσι οι μόνιμοι κάτοικοι και οι του ΣΚ κσι οι παραθεριστες του καλοκαιριού.
    Να υπάρχει μουσική αλά σε λογικά ωράρια
    Από την άλλη δεν είναι εικόνα πόλης που θέλει τουρισμό αυτή με τα σκαψιματα κσι τις λακκούβες εν μέσω θέρους

    • Είναι απαράδεκτο να υποστηρίζει κανείς το παράνομο, ανήθικο και ενοχλητικό καθεστώς που θέλουν να περάσουν οι κακοί επαγγελματίες του τουρισμού.

  24. Άλλο ένα άρθρο, μνημείο της νοοτροπίας του νεοέλληνα, όπου ζητάει πάντα να τηρούνται οι νόμοι, αλλά στους άλλους… Οι διατάξεις και οι νόμοι για την μουσική στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι σαφείς. Όπως και για την κατάληψη της παραλίας από τις ξαπλώστρες. Αν δεν σας αρέσουν οι νόμοι ψηφιστεί αυτούς που θα σας υποσχεθούν ότι θα τους αλλάξουν . Μέχρι τότε, μην ζητάτε από την αστυνομία να παρανομει για να κάνει το χατίρι κάποιων. Καλό καλοκαίρι!

  25. Έρχομαι από πολύ μικρός στο Λουτράκι και έχω ωραίες αναμνήσεις.καποτε μείναμε για 2 καλοκαίρια στο Παλμύρα ποτέ δεν μας ενόχλησε ο θόρυβος .ωραίες εποχές.Μολις βρω χρόνο θα έρθω…..

  26. Αυτό το μοντέλο έχει πολλά χρόνια καί δεν θα αλλάξει γιατί κάποιοι τό έφτασαν στην κατηγορία αυτή κάποτε είχε ζωή αυτό το Λουτράκι

  27. Καθόλου καλά δε μας τα λέτε….από που κι ως πού μόνο οι ηλικιωμένοι ενοχλούνται από τα υψηλά μουσικά dB;;; Υπάρχουν άνθρωποι κάθε ηλικίας που απλά θέλουν την ηρεμία τους και τον σεβασμό στις νόμιμες ώρες της κοινής ησυχίας…

  28. Δηλαδή για να διασκεδάζουν οι νέοι, οι τουρίστες κλπ, εμείς δεν πρέπει να ησυχάζουμε και να κοιμόμαστε τα βράδια? Αντί η συντακτική ομάδα να κατακρίνει αυτήν την κατάσταση, την επικροτεί?

  29. Κάποτε ήταν όμορφα τώρα αυτό το μέρος είναι μόνο για φαντάσματα κρίμα να μην μπορεί να υπάρχει διασκέδαση. Η Ελλάδα είναι χώρα του γλεντιού αυτό πουλάμε στους τουρίστες. Αφήστε τον κόσμο να διασκεδάσει όσοι δεν μπορείτε να πάτε στα μοναστήρια!!!

  30. Οι περισσότεροι δεν ξέρετε τι θέλετε και σας φταίνε όλα. Αφήστε τον κόσμο να δουλέψει, μονοφαγάδες, έ μονοφαγάδες. Όλοι οι καλοί χωρούν! Κι εγώ θυμάμαι το Λουτράκι μία κούκλα, που έσφυζε από ζωή κι ας ήταν και τα Λουτρά. Μία χαρά ήταν όλα! Έχετε παραγίνει νομοταγείς σε μία χώρα που σας εκμεταλλεύεται για τα συμφέροντα των λίγων.

  31. Πλάκα κάνεις με αυτά που γράφεις; δηλαδή, έχω σπίτι στο Λουτράκι & πάω να ξεκουραστώ το Π/Σ/Κ & θα ακούω μουσικές & φασαρίες στη διαπασών; Κάνε τα μαγαζιά 3-4 χλμ έξω από το Λουτράκι να πηγαίνει ο κόσμος & οι μουσικές να είναι τέρμα. Όχι όμως δίπλα από τα σπίτια. Αυτό που γράφεις λέγεται παρτάκιας. Όσο για τους μαγαζάτορες που έφτασαν τα τραπέζια τους στη …θάλασσα, πρέπει να τρώνε χοντρό πρόστιμο. Οι παραλίες δεν είναι δικές τους.

  32. Η ηχορύπανση και η πληρης αδιαφορία ως προς τις ώρες κοινής ησυχίας, και την ηρεμια αυτών που θέλουν να αναλυθούν και να απολαύσουν την άδεια τους είναι χαρακτηριστικό όχι μόνο του Λουτρακίου αλλά απανταχού της Ελλάδος! Πολύ απλά, κάποιοι θέλουν να βγάζουν τα απωθημένα τους ενοχλώντας τους άλλους, είτε με τα μαρσαρισματα των μηχανών τους, είτε με τον εκκωφαντικό θόρυβο που αυτοί ονομάζουν μουσική!
    Τέτοιο είναι το πολιτιστικό μας επίπεδο!

  33. Αμα θελετε ησυχια να πατε στο βουνο που εχετε καταντησει το Λουτρακι νεκροταφειο ελεος πια και στην τελικη οταν περνατε τα σπιτια το ξερατε οτι απο κατω εχει μαγαζια γιστι τα πειρατε οσο γιατην παραλια συμφωνο απολυτα οτι εχει γινει καταπατησει και εχει παραγινει το κακο με τις ξαπλωστρες και τα τραπεζοκαθισματα

  34. Τι να πω κλασικοί Έλληνες τσακώνονται βασικά για το τίποτα οι μεν νέοι θέλουν τρελές και οι δε γέροι εμού συμπεριλαμβανομένου θέλουν ησυχία Ένα πράγμα θα πω πως όταν ήμασταν νέοι κάναμε ακριβώς τα ίδια και μην πείτε όχι οπότε αφήστε τα παιδιά να περάσουν καλά Σκέφτομαι να έρθω το καλοκαίρι αλλά αυτά που διαβάζω με προβληματίζουν εντάξει είπαμε όχι σαν την Μύκονο αλλά όχι και νεκροταφείο λίγη ζωή δεν βλάπτει τα γεροντακια να το δούνε λίγο θετικά το θέμα (εγώ είμαι 70)όχι μόνο τον εαυτό τους αλλά και τους γύρω τους κοιτάξτε τι έγινε σε άλλα μέρη πχ Τολό που διώξανε τον κόσμο και μετά παρακαλάνε τους τουρίστες να γυρίσουν πίσω ΚΑΙ όποιος θέλει ΑΠΌΛΥΤΗ ησυχία υπάρχουν ωραία μοναστήρια Πρέπει να πω εδώ ότι δεν έχω καμία σχέση με την πόλη έχω να έρθω αρκετά χρόνια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog