Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Άρχισαν τα όργανα…πριν μπει το καλοκαίρι

- Advertisement -

Το μεγάλο πρόβλημα του Λουτρακίου γνωστό! Στην παραλία δεν μπορεί κανείς να διασκεδάσει, οι καταστηματάρχες κάθε καλοκαίρι σύρονται στα αυτόφωρα, η νεολαία φεύγει να βρεί άλλους προορισμούς να διασκεδάσει, οι επισκέπτες και οι τουρίστες μιλούν για μια βαρετή πόλη.

Με αυτά τα δεδομένα δυστυχώς ανάπτυξη δε μπορεί να υπάρξει!. Το λάθος, ξεκίνησε πριν από δεκαετίες, όταν κάποιοι αποφάσισαν να φτιάξουν μια Κυψέλη πάνω στη θάλασσα, με πολυόροφες πολυκατοικίες, διαμερίσματα, που στην πλειοψηφία τους αγόρασαν αξιωματικοί και εύποροι της δεκαετίας του 60 και 70.

Πολλά διαμερίσματα στην παραλία κατοικούνται από υπερήλικες, που δεν θέλουν μουσική, δεν θέλουν κόσμο, γιατί έρχονται να ησυχάσουν το καλοκαίρι στο Λουτράκι, σε ένα τουριστικό μέρος, που κάποιοι τοπικοί άρχοντες κάποτε θέλησαν να του κολλήσουν μόνο την ταυτότητα της λουτρόπολης όπου φιλοξενούσε ηλικιωμένους για τα ιαματικά τους μπάνια.

Εφυγαν τα τουριστικά γραφεία τη δεκαετία του 90 και το Λουτράκι έχασε τις σκανδιναβικές χώρες, όπου νεολαίοι έρχονταν και διασκέδαζαν, λοιποί ευρωπαίοι που άφηναν γενναία τον οβολό τους στο Λουτράκι και κυρίως στην παραλιακά μαγαζιά. Ακόμα θυμάμαι, βράδια στην παραλία, κοπέλα και γω, με φίλους, στα βότσαλα να ανάβουμε φωτιές, κάποιος με κιθάρα και όλοι μαζί να τραγουδούμε. Θυμάμαι τη μουσική δυνατά να χορεύουμε και να διασκεδάζουμε μέχρι αργά, όπου μετά καταλήγαμε στην Τροπικάνα ή στην Κλάξον (ντισκοτεκ της εποχής) ή στο Κοκούν, μέχρι πρωΐας! Σήμερα όπου και να πας νωρίς δεν ακούς μουσική, γιατί τα 80 dsbl είναι λιγότερα από την οχλαγωγία, ενώ λίγο πιο αργά, καμαρώνεις τις επισκέψεις των αστυνομικών. Και όλα αυτά επειδή κάποτε κάποιοι έφτιαξαν μια Κυψέλη πάνω στη θάλασσα, κάποιοι φρόντισαν να διώξουν τον ξένο τουρισμό, ενώ κάποιοι άλλοι δεν έκαναν τίποτα για να λήξει αυτό το μεγάλο πρόβλημα! Δεν μπορεί, κάποιος νόμος υπάρχει για τα τουριστικά μέρη!

Πολλά διαμερίσματα, επίσης, σήμερα, νοικιάζονται airbnb. Αυτοί οι παραθεριστές των 30 και 40 ευρώ, που μαγειρεύουν στο σπίτι, παραπονιούνται επειδή η παραλία έχει ξαπλώστρες και τηλεφωνούν στην αστυνομία γιατί ενοχλούνται, τείνουν να γίνουν οι αφεντάδες της πόλης κάθε καλοκαίρι.

Μια ματιά στις πολυκατοικίες που υψώνονται άχαρα πάνω από τα κεφάλια μας στο παραλιακό μέτωπο θα μας πείσει, για την ποιότητα αυτού του τουρισμού. Σκουριασμένα κάγκελα, άβαφες και κατεστραμμένες προσόψεις, σπασμένα παντζούρια που δίνουν την εικόνα εγκαταλελειμμένων σπιτιών.

Δε συνάδει η ανάπλαση της παραλίας με την εικόνα των κατεστραμμένων πολυκατοικιών. Δεν ξέρω αν μπορεί ο δήμος να επιβάλλει πρόστιμα. Ξέρω όμως ότι σε ένα τουριστικό μέρος οφείλεις να διατηρείς το σπίτι σου καθαρό, βαμμένο και όμορφο, οφείλεις να σέβεσαι ότι υπάρχουν καταστήματα που πρέπει να δουλέψουν, οφείλεις να σέβεσαι ότι υπάρχουν εποχιακοί εργαζόμενοι που περιμένουν πως και πως το καλοκαίρι, οφείλεις να σέβεσαι και τη νεολαία που θέλει να διασκεδάσει και να χορέψει, οφείλεις να σέβεσαι τους τουρίστες που έρχονται για να διασκεδάσουν επίσης, οφείλεις να μην αμαυρώνεις την εικόνα μιας πόλης με καταγγελίες στην αστυνομία.

Ο Ξένιος Ζευς, πέρισυ απέστειλε επιστολές στις αρμόδιες Αρχές και συνομίλησε, ζήτησε τη βοήθεια των κυβερνητικών βουλευτών του Νομού.

Την προηγούμενη Κυριακή ένα κατάστημα καταγγέλθηκε από μια ηλικιωμένη γιατί την ενοχλούσε μεσημέρι προς απόγευμα η μουσική σε ένα εστιατόριο. Αυτή την Κυριακή το κατάστημα δεν θα έχει ζωντανή μουσική…

Τόσο καιρό κανείς από τους Λουτρακιώτες δεν ενοχλήθηκε, ενοχλήθηκε όμως η ηλικιωμένη κυρία που ήρθε να παραθερίσει το Σαββατοκύριακο, στην παραλία, σ’ ενα διαμέρισμα κλουβί και θέλει την απόλυτη ησυχία… Οι περισσότεροι είναι παραθεριστές του ΣΚ σημειώνω..

Δεν ελπίζω ότι θα αλλάξει κάτι! Καλό καλοκαίρι!…και υπομονή!

YΣ. Από την άλλη με ενοχλούν τα τραπεζοκαθίσματα στις καθέτους της παραλίας, με ενοχλούν τα τραπεζοκαθίσματα στα βότσαλα, χωρίς άδεια, με ενοχλούν οι αγενείς σερβιτόροι, οι αγενείς καταστηματάρχες που νομίζουν ότι το καλοκαίρι δεν μας έχουν ανάγκη και πολλά ακόμα που θα γράψω σε επόμενο άρθρο…

Χ@ρα

- Advertisement -

125 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το άρθρο εναι ανυπογραφο οπότε είναι της πλάκας.
    Και απορώ πως επιτρέπεται να δημοσιευόται τέτοια “διαμάντια”
    Στο ασ το πούμε θέμα μας τώρα :
    Οι κάτοικοι πληρώνουν τους φόρους και κρατούν ζωντανό το Λουτράκι, όχι ο κάθε τουρίστας που απλά θα πιει ένα ποτό. Σαφώς και θα αφήσει τα ωραία του λεφτά αλλά δεν θα τα πάρει το Λουτράκι η κάθε επιχείρηση θα τα πάρει και πολλές από αυτές δεν εναι ντόπιες. Καλό θα είναι λοιπό η κάθε επιχείρηση να σέβεται το τόπο που την φιλοξενεί.

    • Αν ήσουν ντόπιος, δε θα έλεγες ότι είναι ανυπόγραφο! Οσο για το υπόλοιπο σχόλιο, επιεικώς απαράδεκτο! Σεβόμαστε όλους τους επιχειρηματίες που επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν στο Λουτράκι!

      • Όχι κύρια Χαρά… Δεν σεβόμαστε ΟΛΟΥΣ τους επιχειρηματίες που επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν σε έναν τόπο, όπως δεν σεβόμαστε και όλους τους πολίτες που μένουν σε έναν τόπο. Ο σεβασμός είναι κάτι που κερδίζεται, δεν παραχωρείται δωρεάν. Κερδίζεται με υπεύθυνη στάση. Θα πρέπει να σεβαστώ έναν επιχειρηματία η μια επιχείρηση που θα έρθει στην πόλη μου ας πούμε και θα δηλητηριάζει το έδαφος του τόπου μου με επικίνδυνες ουσίες επειδή δεν έχει φτιάξει τις υποδομές που προβλέπει ο νόμος; Αν μια επιχείρηση χημικών άνοιγε δίπλα στο σπίτι σας και λειτουργούσε χωρίς κανέναν κανόνα εσείς θα της σεβοσασταν? Δεν νομίζω.

          • Δεν συγκρίνω το μέγεθος, συγκρίνω την λογική ότι “σεβόμαστε όλους τους επιχειρηματίες που επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν” κάπου – οπουδήποτε και λέω ότι ο σεβασμός είναι κάτι που κερδίζεται μέσα από την υπεύθυνη στάση κάποιου ανθρώπου η κάποιας επιχείρησης. Όταν δεν μπορώ να κοιμηθώ επειδή ο επιχειρηματίας επιλέγει να βάζει δυνατή μουσική σε ώρες κοινής ησυχίας πρέπει να τον σεβαστώ; Πρέπει να τον σεβαστω όταν κόβει αποδείξεις στο 1/100 του τζίρου που κάνει; Η μήπως πρέπει να τον σεβαστώ όταν απασχολεί 10 άτομα μια συγκεκριμένη στιγμή ενώ έχει ασφαλίσει 2;

  2. Οταν απτε διακοπες στα νησια εκει δεν σας πειραζει η μουσικη μονο εδω σας πειραζει εχει καταντησει η πολη νεκροτοικιες τις παραλιας σακουλες σκουπιδιων αφειο δεν σεβεστε τα μαγαζια και τους εργαζομενους που δουλευουν εκει που περιμενουν το καλοκαιρι να βγαλουν τα ως προς το ζην για ολο το χειμωνα,εμενα δεν μου αρεσει που εχουν κανει καταπατησει της παραλιας με ξαπλωστρες και τραπεζοκαθισματα ουτε μου αρεσει ετσι οπως εκαναν την παραλια αλλα οχι να λετε για τη μουσικη

    Τα παλια τα χρονια που το Λουτρακι εσφιζε απο ζωη και πηγαιναμε για υπνο τα καλοκαιρια μολις ανετιλε ο ηλιος και τοτε για τη μουσικη σε καποιες καφετεριες πετουσαν απο τα μπαλκονια απο πολυκατικιες σακουλες σκουπιδιων

  3. Απαράδεκτο άρθρο και ντροπή για την πόλη του Λουτρακίου. Αγαπητή Χαρά παροτρύνετε στην πλήρη ανομία τους ντόπιους επιχειρηματίες για να περνάτε εσεις όμορφα με μουσική το δικό σας ΣΚ; και η μουσική χρειαζεται και οι ξαπλώστρες αλλά με σεβασμό σε όσους μένουν στην πόλη. Οι νόμοι υπάρχουν για να τους τηρούμε, για να ξεχωρίζουμε από τη ζούγκλα. Καποιος λόγος υπάρχει που δημιουργήθηκαν. Αν και κάποιοι όπως εσεις δυσκολευονται να το κατανοήσουν. Ο καθενας μεχρι εκει που καταλαβαινει, αλλά σας παρακαλώ μην ενοχλείτε τους υπόλοιπους!

    • Το Λουτράκι θα γλύτωνε από τους κακογουστους βλαχοδημαρχους και πολιτικούς που διέλυσαν τα πάντα όπως μια όμορφη λουτρόπολη που θα μπορούσε ήπια να εξελιχθεί όμως δήμαρχοι και πολιτικοί που έπαιρναν αποφάσεις χωρίς γούστο βγάζοντας το μίσος και την ασχήμια που έκρυβαν μέσα στην ψυχή τους ιδού το αποτέλεσμα. Το Λουτράκι έχει πεθάνει πλέον τον έκαναν ένα σκουπιδότοπο δυστυχώς.

  4. Ο νόμος είναι νόμος και όσοι επιχειρηματίες δεν μπορούν να το χωνέψουν να πάνε αλλού να επενδύσουν, μακριά από τα σπίτια και να πάψουν να κλαίγονται. Να τους ταράξουν στα πρόστιμα ή να κλείσουν αν δεν συμμορφώνονται. Τι είναι ανάπτυξη για εσάς; Ασυδοσία και εκμετάλλευση; Εγώ πάντως πολύ κόσμο βλέπω και τα μαγαζιά γεμάτα. Η ανάπλαση άλλαξε την εικόνα προς το καλύτερο ή ξεχάσαμε την εικόνα που επικρατούσε πριν; Λίγο πράσινο να μπει και θα είναι ακόμα καλύτερα και ας περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις.

    Δεν σας τιμά η ειρωνεία προς τους ηλικιωμένους ή τους παραθεριστές … έχουν κάθε δικαίωμα να ζήσουν απαιτώντας την ηρεμία τους όπως θα έκανε ο καθένας από εμάς αν ήμασταν στην θέση τους. Αλήθεια αν μένατε εσείς και δεν μπορούσατε να κοιμηθείτε τις ώρες κοινής ησυχίας τι θα κάνατε;

    Δυστυχώς το έγκλημα με τις πολυκατοικίες έγινε και δεν αλλάζει, στο μόνο που θα συμφωνήσω είναι η εικόνα εγκατάλειψης των κτιρίων αλλά τι μπορεί να γίνει γιαυτό, επιδότηση με κάποιο πρόγραμμα; Δεν νομίζω να μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον να το κάνει.

    • Το λουτρακι μπορουσε να γινει Monte karlo της Ελλαδος.φταιει ο δημαρχος για πολλα Η παραλιακη εχει να τελειωσει ενα χρονο.τα θερμα λουτρα που τονοι τρεχουν στη θαλασα μπορουσαν να αξιοποιηθουνμε μια πισινα υπεθρεια.τα εστιατορια να ελεγχονται για την ποιοτητα και πολλα αλλα.

    • Oποιος παραθεριστής ενοχλείται, δεν νοικιάζει διαμέρισμα στην παραλία. Τόσο απλό! 40 μέρες είναι η σεζόν στο Λουτράκι. Ούτε λέμε μουσική μέχρι πρωΐας! Αλλά ούτε να κλείνει στις 11 το βράδυ. Δε μπορεί να μαραζώνει ένα τουριστικό μέρος κάθε καλοκαίρι

      • Ότι λέει ο νόμος για την μουσική τα ντεσιμπέλ και όλα τα σχετικά.
        και μέσα πάμε στην ανοχή ή όχι του κόσμου

  5. Τι λέει ρε το νούμερο; 😂😂 Οφείλουμε να σεβόμαστε οι νόμιμοι τους παράνομους; Επειδή το λέει η Χ@ρα από κάτω Λουτράκι; Είμαι 30 χρονών και θα σου φέρνω την Αστυνομία μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Και Σαββατοκύριακα και καθημερινές.

    ΥΓ: Γιατί σε ενοχλούν τα τραπεζοκαθίσματα; Οφείλεις να σέβεσαι τον καταπατητή. 😂😂😂😂

    • Οπως βλέπεις, άφησα το σχόλιό σου να δημοσιευθεί! Κρίνεστε όλοι από τον τρόπο που εκφράζετε ο καθένας!

      • Δεν ήξερα ότι είναι δικό σου το site. Νόμιζα ήταν άρθρο αναγνώστριας. Ανακαλώ τον χαρακτηρισμό επειδή είσαι δημοκράτισσα και το άφησες. Τα σχόλια για την ηλικιωμένη ήταν εμετικά ωστόσο. Και εσύ θα είσαι ηλικιωμένη σε λίγα χρόνια. Δε νομίζω να θες να ακούς τρανό και light στις 2 το ξημέρωμα. Μπορεί να θες να δεις ταινία, μπορεί να θες να μιλήσεις στο τηλέφωνο. Δεν ενοχλούνται μόνο όσοι δήθεν δεν έχουν ζωή όπως αφήνεις να εννοηθεί και θέλουν να κοιμηθούν από τις οκτώ. Επίσης οι πολυκατοικίες δεν γίνεται να γκρεμιστούν, ούτε αυτοί που αγόρασαν να φύγουν. Οπότε κράξε τον Δήμο, αν ευθύνεται για τις άδειες, αλλά όχι τους ηλικιωμένους ή όποιον δεν θέλει φασαρία, όπως λέει ο νόμος, όπως εγώ.

  6. Για αυτό δεν έχουν αξία τα σπίτια μίζεροι καταθλιπτικοί ηλικιωμένοι που δεν αφήνουν ευρώ παρά ελάχιστα που η φινέτσα ο καλλωπισμός για το σπίτι τους δεν εχει καμία αξία 80 χιλιόμετρα από την Αθήνα έπρεπε να είναι το μοντε-καρλο της Ελλάδος και μερικοί ηλικιωμένοι πλατάνια που όλα τους φταίνε μαζί με τους τοπικούς άρχοντες -τρομάρα τους κρατάνε το όμορφο αυτό μέρος αναξιοποίητο

  7. Η χειρότερη εποχή του χρόνου έχει καταντήσει το καλοκαίρι ζέστη και θόρυβος. Δεν μπορείς να ησυχάσεις την νύχτα ο άλλος θέλει να παίζει και μουσική μέχρι το πρωί. Και αν ακουγόταν κάτι αρμονικό θα μπορούσε να ήταν ανεκτό, αυτά που ακούγονται είναι για τα πανηγύρια. Ωραίο καλοκαίρι να περιμένεις να πάει Οκτώβριος να κοιμηθείς το βράδυ.

  8. Ντροπή εκ άι αυτό το άρθρο κ το χειρότερο ότι είστε πεποισμένη ότι έχετε κ δικιο. Να γκρεμιστουν οι πολυκατοικίες, δεν θα σας κάνουν τη χάρη…

  9. Είπα για να δούμε αν γράψει κανείς κάτι και βλεπουμε 😀Και έγινε ανατολικό ζήτημα 😁Διάβασα όλα τα σχόλια και είδα απόψεις και μοιρασμένες και μονόπλευρες και extreme που λεμε στα ξένα !!Οσο αφορά την Χαρά όσοι την κατηγορούν δεν έχουν καθόλου δίκιο και ωφειλουν να απολογηθούν !!Το άρθρο που έγραψε η Χαρά μπορούσε να το γράψει οποιοδήποτε λουτρακιωτης -σα ,που έχει εμπειρίες και γνώσεις του Λουτρακιου παλιες εποχές !!Το ότι η αλήθεια δεν αρέσει και δεν ικανοποιεί όλους είναι λογικο !!Το θέμα αυτο με το «ποιο Λουτρακι θελουμε «δεν έχει βρεθεί η λύση και η απάντηση δεκαετιες τώρα !Οταν θα αποφασίσουμε όλοι τι Λουτρακι θελουμε όχι για τους λίγους αλλά για τους πολλούς τότε ισως γίνει κάτι !Κατι που δεν έχει γίνει γιατί δεν αποφάσισαν ποτε γιατί δεν ξέρουμε !!ΥΓ αν και συμφωνώ σε πολλά με τον φίλο τον ΜΑΧ στο σχόλιο του νομίζω ότι ήταν αυστηρός στην κριτική του για την Χαρά !!Καλη μέρα και καλή εβδομάδα

  10. H οικονομικη ποιοτητα του κοσμου που μενει εκει στην παραλιακη ζωνη ειναι δεδομενη. Το Λουτρακι δεν μπορει να ζησει με διμηνιτες. Χρειαζεται μονιμα δυναμικα στρωματα αλλα αυτα διεκρατηθησαν μακρια εντεχνως λογω του υπογειου πολεμου που εγινε στον προαστιακο. Κι εχει ονοματεπωνυμα ο πολεμος. Συνταξιουχοι που διαπραγματευονται την τιμη του νερου με τα γκαρσονια δεν προκειται ποτε να φτιαξουν τις προσοψεις των διαμερισματων τους. Τα παιδια τους η τα εγγονια του ΝΑΙ. Αλλα πρεπει να τους επιτρεψετε εσεις οι λουτρακιωτες να ερχονται να ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ στο Λουτρακικαι και να δουλεουν στην Αθηνα. ΤΟΤΕ θα ξοδεψουν λεφτα.ΠΡΟΦΑΝΩΣ (δε γινεται διαφορετικα) θα ελεγξουν αργα οι γρηγορα και τις δημοτικεσ εκλογες. ΕΤΣΙ ειναι η ΦΥΣΙΚΗ εξελιξη των πραγματων σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ. Πολη με 5000 ενεργους πολιτες για 10 μηνες το χρονο που να παρεχει τις ποιοτητες που περιγραφει η κα Βαραβερη ΔΕΝ υπαρχει παγκοσμιως. Το κλειδι για τον εποικισμο της πολης και για τουριστες υψηλων βαλαντιων και για μονιμους η ημι-μονιμους αθηναιους ειναι ο προαστιακος. Μου ελεγε πολυ χαρακτηριστικα ενας φιλος με μεγαλη γεωπονικη επιχειρηση για μια συναντηση σε μεζεδοπωλειο σε καθετο δρομο κοντα στην πιατσα των ταξι (κοντα στο αχιλειον) τρια χρονια προτου ανακοινωθει επισημως η προκηρυξη για τον προαστιακου οτι “καποιοι διαφοροι” ελεγαν τα εξης: “τωρα το λουτρακι εχει πχ 15000 κοσμο , αν ερθει το τρενο θα ρθουν αλλοι τοσοι , αντε να βρεις απορριματοφορα αντε να βρεις το ενα αντε το αλλο”. Απο αυτο προκυπτει κατ αρχην οτι ηταν εδω και χρονια ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ σε καποιους(αλλα το απεκρυβαν) οτι θαρθουν αλλοι ..15000 σε διαστημα πχ δυο τριων χρονων με την ελλευση του προαστιακου τον οποιον και ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ. Την νοοτροπια (που να βρουμε απορριματοφορα ) δεν θελω να την σχολιασω. ΑΛΛΑ κα Βαραβερη ..ετσι ηρθαν τα πραγματα .ΞΕΡΕΤΕ πολυ καλα πως ηρθαν- τρενο γιοκ μεχρι τωρα – ελπιζω τουλαχιστον να καταλαβαινετε τι εννοω. ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ Η ΠΟΛΙΣ.

  11. Έχω πάει στο Λουτράκι πολλές φορές,για καφέ,μου αρέσει που είναι όλα τα μαγαζιά απέναντι από τη θάλασσα,μια τέτοια πόλη που τα έχει όλα,μπορεί να κατοικηθεί μόνιμα,έχει σούπερ μάρκετ,φαρμακεία,βγαίνεις και πάς όπου θέλεις,όσο για τη μουσική,υπάρχει και μόνωση,γιατί να κλείσουν;Όλοι μαζί οι μόνιμοι κάτοικοι βαψτε τα κάγκελα,κάντε τον τόπο όπως σας αρέσει και μην περιμένετε από κανέναν, αυτό είναι το μήνυμα που μας δίνουν.Μη στενοχωριέστε ούτε να αρπαζεστε μεταξύ σας,υπάρχει λύση όταν είστε όλοι ενωμένοι

  12. Ένα ανυπόγραφο άρθρο από μια “χ@ρά” που δεν καταλαβαίνει καν ότι υπάρχουν νόμοι και κανόνες για να συνυπάρχει κανείς με τους συνανθρώπους του. Όταν επίσης στο Λουτράκι η έννοια της καθαριότητας έχει ξεχαστεί εδώ και πολλά χρόνια, με εκτρώματα κτίρια, αλλά τη “χ@ρα” την απασχολεί η δυνατή μουσική στα μαγαζιά! Αλήθεια χ@ρά, από που μας έρχεσαι στο Λουτράκι;
    Ντροπή στο site που δημοσιεύει τέτοια άρθρα.

  13. Το Λουτράκι είναι ένα παραθεριστικό μέρος μια λουτρόπολη όπως θέλουν να την αποκαλούν οι κάτοικοι του! Όμως οι ίδιοι αυτοί που ενδιαφέρονται για την αύξηση των εσόδων από τους επισκέπτες παραθεριστες οι ίδιοι το σαμποτάρουν! Δεν θέλουν να δουν συνολικά πως θα βελτιωθεί η όλη εικόνα του αλλά πως η ζημιά του γείτονα θα επιφέρει κέρδη για του ίδιους!
    Δεν θα αλλάξει τίποτα! Οι ίδιοι φτιάχνουν τα προβλήματα ας τα λύσουν! Εμείς έχουμε χρήματα να διαθέσουμε και θα το κάνουμε!

  14. Εγώ αναρωτιέμαι κάτι άλλο. Η νομοθεσία ισχύει μόνο για για το Λουτράκι και όχι για τα υπόλοιπα τουριστικά μέρη της Ελλάδας όπως τα νησιά; Γιατί επειδή έχω ζήσει αρκετά καλοκαίρια σε κάποιο τουριστικό νησί. στο ίδιο σημείο. από κάτω είναι τα μπαράκια κι από πάνω ξενοδοχεία και σπίτια και η μουσική κρατάει μεχρι τα ξημερώματα και κανείς δεν ενοχλείται ούτε έρχεται η αστυνομία. Άρα τα τουριστικά μέρη έχουν άλλους κανονισμούς. Κι όποιος θέλει να περάσει ήσυχα,στις διακοπές του, μπορεί να πηγαίνει στα νησάκια της άγονης γραμμής που εκεί μπορεί πραγματικά να βρει ησυχία, και όχι νσ γίνει το Λουτράκι η πόλη των γερόντων δηλαδή γηροκομείο. Είναι κρίμα,γιατί είναι κοντά στην Αθήνα και ειναι μια τολμώ να πω σχεδόν Αθηναϊκή λουτρόπολη με πολύ ωραία νεανική διασκέδαση και μη…έχει και για μεγαλύτερες ηλικίες…γιατί να παραμένει η λουτρόπολη των γεροντων; Ας λάβουν γνώση οι αρμόδιοι

  15. Στον φιλο που μου εγραψε για το Κλάξον το Εξαλον και Μαρίνος να συμπληρώσω και το Mamas μετά το 87 που έπαιζα εγώ μουσική όπως και στο Εξαλον για 5 χρόνια !!Εγω αναφέρθηκα σε μαγαζιά τουλαχιστον πριν το 85 και ξαναδιάβασε το άρθρο γιατί έχεις μπερδευτεί καπως!!Το κλάξον σε τόσο βάθος που ήταν δεν ακουγες και πολύ θόρυβο να είμαστε ειλικρινής και να υπερβολική !!Μπορω να σου γράψω ένα σωρό μαγαζιά που έπαιζαν μουσική αρχές δεκαετίας 80 αλλά δεν είναι το ίδιο που αναφέρει το άρθρο με τα τωρινά μαγαζιά της παραλιας !Μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι για να πούμε εξυπνάδες !!Καλησπερα

  16. Δεν ξέραμε να κάνουμε μπαχαλο την παραλία για να τα οικονοματε εσείς
    Θα σας αφήσουμε να ανοίξετε ότι παλιομαγαζα θέλετε στο όνομα της τάχα μου διασκέδασης
    Ας σοβαρευτούμε και να μαζευτείτε όσοι θέλετε να γεμίσει η πόλη με ναρκωτικά , αλκοόλ και άλλα για να οικονομισετε εσείς

  17. Με το παρόν άρθρο και τα σχόλια που ακολουθούν, επιβεβαιώνεται η Χαρά (την οποία οι ντόπιοι γνωρίζουν, το άρθρο δεν είναι ανυπόγραφο) Οι περισσότεροι σχολιαστές δεν είναι Λουτρακιώτες. Η μουσική πρέπει να κλείνει στις 11.30 μμ, η νεολαία μας να φεύγει για να βρεί άλλους τόπους να διασκεδάσει, εκτός Λουτρακίου. Ολα αυτά οδήγησαν το Λουτράκι σε τουριστική σεζόν των 40 ημερών, οι ντόπιοι πρέπει να ανεχόμαστε συμπεριφορές και σχόλια που μας υποτιμούν, όπως διαβάζετε παραπάνω και γενικότερα το καλοκαίρι πρέπει να αισθανόμαστε ξένοι στον τόπο μας! Απόλυτα δημοκρατικό αγαπητοί σχολιαστές-επισκέπτες! Διαβαστε πιο προσεκτικά το άρθρο, ποιος μίλησε για ανομία? Για ίση μεταχείριση με άλλους τουριστικούς προορισμούς μιλάει. Εκφράζεται η αποψη, καθ όλα σωστή για την εικόνα των πολυκατοικιών και στηλιτεύεται η παρανομία των καταστηματαρχών, όπου και όταν υπάρχει.

  18. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν μέτρα και σταθμά για όλους.Δυστυχώς το έζησα κάποτε,κάπου όλο αυτό το μακελειό όμως συζητήσεις πολλές καταλήξαμε σε κάτι καλό.εκει που έπρεπε φτιάχτηκε ότι φτιάχτηκε,μαζεμένα και καθαρά και εκεί που δεν έπρεπε έκλεισαν…όμως και οι κάτοικοι συμβάλλανε σε όλο αυτό.αρα;;καλή θέληση για ολλα!!!καλό καλοκαίρι σε όλους!!!

  19. Στο τέλος θα ισχύσει ότι ισχύει σε όλα τα τουριστικά μέρη !!! Η απομόνωση δεν οφελή κανέναν. Ελπίζω όμως με γνώμονα το περιβάλλον, το κοινό συμφέρον, τη διαβίωση των κατοίκων, την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη. Να παραμείνουν οι νέοι στον τόπο τους. Αγαπάω το Λουτράκι θέλω το καλύτερο για την περιοχή. Πηγαίνω πολύ συχνά,όσο μπορώ συχνότερα όλο τον χρόνο. Γίνεται το πρώτο βήμα με την ανάπλαση της παραλίας, αλλά θέλει και άλλα βήματα. Ο τουρισμός δεν είναι απαραίτητο να ενοχλεί τους κατοίκους, εφόσον σχεδιαστεί σωστά… Σας ευχαριστούμε που έχετε τέτοια πόλη και ερχόμαστε να διασκεδάσουμε να ηρεμήσουμε από την τρέλα της Αθήνας.

  20. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει μόνο την ταβέρνα, το κλάμπ και το μπαράκι. Ας ξεφύγουμε από αυτή την λογική. Γιατί δεν επενδύει το Λουτράκι σε αυτά που ήδη έχει και μπορεί μεγάλη μερίδα του κόσμου να απολαύσει ενώ τα ψάχνει; Ησυχία, καθαριότητα στην παραλία και ένα παραλιακό μέτωπο μόνο για πεζούς με πλακόστρωτα υψηλές ποιότητας από πέτρα όπως στην Ήπειρο. Όταν το μόνο εργαλείο που έχεις είναι ένα σφυρί, τότε όλα μοιάζουν με καρφί λέει ο θυμόσοφος λαός. Το Λουτράκι θυμίζει σήμερα στον εξωτερικό παρατηρητή μια ξεπεσμένη πόλη που η εθνική οδός δεν περνάει πια από το χωριό . Δεκαετία του 80 δηλαδή. Μπορώ να έρθω να απολαύσω κοκτέιλ στην παραλία με ήσυχη μουσική στυλ ΗΠΑ η η μόνη επιλογή μου είναι τα μαγαζιά της αρπαχτής που πουλάνε μόνο αναψυκτικά και σουβλάκια; Μπήκαμε Ευρώπη, το διαδίκτυο ανοίγει καινούργια παράθυρα στον κόσμο. Πάρτε ιδέες και σταματήστε να στηρίζεστε μόνο στον ευκαιριακό τουρισμό των τοπικών Αγίων. Είπατε ότι έφυγαν τα τουριστικά γραφεία. Οκ, αλλά πήραν και την ταυτότητα του Λουτρακίου που δεν υπήρχε ποτέ; Σκέφτηκε ποτέ κανείς να επενδύσει σε μαρίνα για πλοία; Σε μονοήμερες κρουαζιέρες; Σε δικές τουριστικές εξορμήσεις; Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι αν δεν μπορούν οι πολίτες να συμμετάσχουν στα κοινά με κοινή πολιτική.

  21. Ειρήνη Χαλκιοπούλου συμφωνο απολυτα μαζι σου ετσι θελουν να κανουν το Λουτρακι μια πολη γηροκομειο νεκροταφειο

  22. Κύριε Αντρέα αν εγώ κάνω αυστηρή κριτική στην κυρία Χαρά, τότε οι άλλοι τι κάνουν; 😂😂
    Διαβάστε πόσοι έχουν μπει, κατά πάσα πιθανότητα επειδή είδαν το άρθρο σε κάποιο σοσιαλ, και δεν ξέρουν καν που γράφουν,δεν ξέρουν ποια είναι η αρθρογράφος.
    Ζούμε στον 21ο αιώνα και ακόμα υπάρχουν τόσα μυαλά κολλημένα που νομίζουν ότι άμα μπει λίγο πιο δυνατά η μουσική και σταματήσει στις 12-12:30 για 40-50 μέρες θα γίνει το Λουτράκι “τους”….Τρούμπα της δεκαετίας του’60.
    Είναι οι ίδιοι που δεν θέλουν στο Λουτράκι “τους” τον προαστιακό γιατί θα γεμίσει ναρκομανείς και κλέφτες, λες και τώρα αυτά δεν υπάρχουν στην πόλη.
    Δεν θέλουν στο Λουτράκι “τους” να δουλέψουν οι επιχειρήσεις ώστε να μπορούν να βγάλουν τον χειμώνα (τα των επιχειρήσεων & των δικών ευθυνών & παρατυπιών είναι άλλο θέμα).
    Θέλουν το Λουτράκι “τους” prive.
    Κύριε Αντρέα δεν έκανα κριτική στην κυρία Χαρά,έβαλα το θέμα που καταπιάστηκε στο άρθρο της σε μια μεγαλύτερη βάση,βλέποντας το πιο σφαιρικά.

  23. Το λατρεμενο Λουτρακι το δικο μου δεν υπαρχει πια.Παιδι ημουν κ στην. Ακτη το εστιατοριο υπηρχε πιστα κυκλικη οπου ο κοσμος χορευε συνοδεια πιανου…τοσο πισω.Δυστυχως.

  24. Νομίζω ότι όταν μια περιοχή θέλει να λέγεται τουριστική πρέπει να προσαρμόζεται σε τουριστικά πλαίσια. Το έτσι είμαστε και σε όποιον αρέσει είναι θέση αλλά με μικρό ορίζοντα. Βρέθηκα αυτή την Κυριακή στο Λουτράκι είπαμε να πάμε για καφέ στην παραλία αλλά με το που αφήσαμε τις μηχανές σε μία άκρη δίπλα στην μάντρα στον παραλιακό πεζόδρομο ως δια μαγείας εμφανίζεται περιπολικό με ευγενεστατο πλήρωμα που μας ζήτησε να τις μεταφέρουμε κάπου αλλού όχι γιατί ενοχλούσαν αλλά γιατί έπεσαν τηλέφωνα…..
    Το αποτέλεσμα ήταν να πιούμε τον καφέ στην λίμνη….
    Με αυτό θέλω να πω ότι αν ο κόσμος αρχίζει να απορρίπτει την περιοχή… επακόλουθο θα είναι να μετακινηθούν και οι επιχειρήσεις με ότι οικονομικές συνέπειες θα έχει αυτό για την περιοχή…
    Τώρα παραπονιέστε για τον κόσμο στα 20 Cafe…., αύριο γιατί δεν θα υπάρχει θέση στα πέντε που θα έχουν απομείνει…
    Δυστυχώς η ευτυχώς…. διασκέδαση και τουρισμός είναι αλληλένδετα…και αν οι κάτοικοι δεν θέλουν μόνο το καζίνο θα πρέπει να προσαρμοστούν ανάλογα….

  25. Οφείλω να σε ενημερώσω ότι Λουτρακι είναι και όλη η υπόλοιπη πόλη πάνω από την παραλία,δεν μπορεί να είναι το αιώνιο πρόβλημα του Λουτρακιου τα μαγαζιά της παραλίας και αν θα παίζουν μουσική δυνατά η χαμηλά. Επίσης μαγαζιά που δούλευαν μόνο το καλοκαίρι και έκλειναν το χειμώνα υπήρχαν την δεκαετία του 70 και του 80, τώρα τα μαγαζιά δουλεύουν όλο το χρόνο!
    Δεν αμφισβητεί κανεις ότι η καλοκαιρινή περίοδος είναι πιο προσοδοφόρα.Υπαρχουν και αλλά προβλήματα , σημαντικότερα στο Λουτρακι.
    ΥΓ: ακόμα περιμένουμε με ανυπομονησία το άρθρο για τα πρότυπα και πειραματικα

  26. Με αφορμή τη συγκεκριμένη ανάρτηση αξίζει κανείς να αναρωτηθεί για ορισμένα πράγματα πριν προχωρήσει σε διαπιστώσεις.
    Οι «αποκρυσταλλωμένες» απόψεις του συγγραφέα του άρθρου στηρίζονται σε κάποια έρευνα και ποια είναι αυτή; Υπάρχουν κάποια στοιχεία για το τι πιστεύουν οι τουρίστες για το Λουτράκι; Ποιες ηλικίες το επισκέπτονται; Τι θα ήθελαν οι επισκέπτες-τουρίστες από την πόλη μας; Ποια κοινά θα συνέβαλαν στη βιώσιμη ανάπτυξη του Λουτρακίου μέσω ενός κατάλληλου τουριστικού μοντέλου; Έχει γίνει κάποια έρευνα για το τι θέλουν οι κάτοικοι του Λουτρακίου για την πόλη τους;
    Το τουριστικό πρότυπο, που περιγράφεται στο άρθρο «του σχεδόν όλα επιτρέπονται», πού αλήθεια θα μπορούσε να οδηγήσει; Ίσως, στο να γίνει το Λουτράκι μια κοντινή παραλία στην Αττική για εκτόνωση… με ηχορύπανση και οχλαγωγία, με μια κατάσταση αφόρητη για την τοπική κοινωνία, τους επισκέπτες, το περιβάλλον;
    Την ώρα που μεγάλοι παραθαλάσσιοι δήμοι της Αττικής, διάσημα τουριστικά νησιά όπως η Ρόδος, η Κρήτη, η Ζάκυνθος κάνουν μεγάλες προσπάθειες να μη σχετίζονται οι περιοχές τους με τον λεγόμενο «εκτονωτικό» τουρισμό που φέρνει μαζί του τεράστια προβλήματα πχ για την ασφάλεια, για το περιβάλλον, γιατί το Λουτράκι να επιλέξει το συγκεκριμένο μοντέλο;
    Ο συγγραφέας του άρθρου αναφέρεται σε ένα σχεδόν «ονειρικό» παρελθόν, που από τη μία πλευρά, είναι αμφισβητήσιμο ότι υπήρξε ποτέ ιδανικό για την πόλη και τους κατοίκους της και από την άλλη, δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με το σήμερα, ούτε κατ’ αναλογία: άλλος αριθμός καταστημάτων τότε, άλλος αριθμός κατοικιών, άλλος αριθμός κατοίκων, άλλος αριθμός τουριστών, άλλες ανάγκες για το περιβάλλον κλπ. Εξάλλου και η συγκεκριμένη αναφορά σε κάποια κέντρα διασκέδασης της τότε εποχής μικρή σχέση έχει με όσα πραγματικά ζήσαμε . Η Τροπικάνα ήταν μία ντισκοτέκ μακριά από την πόλη, στην περιοχή που βρίσκεται το Κοκούν, όταν πρωτοφτιάχτηκε, δεν υπήρχαν σπίτια και το Κλάξον στεγαζόταν σε ένα υπόγειο.
    Γίνονται, επίσης, διαχωρισμοί λόγω ηλικίας και «πορτοφολιού» που εύκολα θα μπορούσαν να υπονοήσουν διάκριση εις βάρος συγκεκριμένων ομάδων ανθρώπων. Άραγε ένας «ηλικιωμένος» δεν πρέπει να βγαίνει από το σπίτι του; Και ένας μη εύπορος δεν έχει δικαίωμα να βλέπει θάλασσα;
    Είναι λοιπόν το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη βιώσιμη – ΤΟ ζητούμενο για την εποχή μας – τουριστική ανάπτυξη του Λουτρακίου ο «ηλικιωμένος» – ανεξάρτητα άραγε από το πορτοφόλι του – και εκείνος που επιθυμεί να κάνει οικονομικές διακοπές, ανεξάρτητα άραγε από το πόσο «υπεύθυνος επισκέπτης» είναι ;
    Υπάρχουν εξάλλου διεθνείς τάσεις στο συγκεκριμένο τομέα που δεν πρέπει να αγνοούνται, όπως ο λεγόμενος «ασημένιος τουρισμός», ιδιαίτερα μάλιστα σημαντικός λόγω του δημογραφικού αλλά και της οικονομικής κρίσης.
    Την ίδια στιγμή αμφισβητείται από τον συγγραφέα του άρθρου ο χαρακτηρισμός της λουτρόπολης. Ωστόσο, έτσι – πέρα από την άρνηση της ιστορίας μας – πυροβολούμε τα πόδια μας και υπονομεύουμε άλλες δυνατότητες για το Λουτράκι, όπως ο τουρισμός ευεξίας, κλπ.
    Θα μπορούσα να αναφερθώ στις πολυκατοικίες στο παραλιακό μέτωπο, αλλά θα μακρηγορήσω. Μόνο μια μικρή επισήμανση: αν δεν υπάρξει μια κεντρική παρέμβαση από τη δημοτική αρχή και αρχίσει ο καθένας να βάφει μόνος του τα κάγκελα, δεν θέλω να φανταστώ το αισθητικό αποτέλεσμα…
    Ο τουρισμός για το Λουτράκι είναι ζωτικής σημασίας και μόνο κακό θα έκανε μια πρόχειρη προσέγγιση. Αντίθετα, απαιτείται οπωσδήποτε στρατηγικός σχεδιασμός για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης, που θα αντιμετώπιζε και «δύσκολα» ζητήματα, όπως η ανάπτυξη του Airbnb.
    Πάνω όμως από όλα, αυτό που κατά τη γνώμη μου απαιτείται είναι ο σεβασμός, ο σεβασμός σε όλους τους ανθρώπους, ο σεβασμός στους επισκέπτες της πόλης, στους επαγγελματίες αλλά και στο σύνολο των κατοίκων της, στο περιβάλλον, στο μέλλον των παιδιών μας, στη νοημοσύνη μας.

  27. Καταρχάς αγάπη μου γλυκιά όταν θέλεις να ανεβάζεις ένα άρθρο με φωτογραφίες βρίσκεις μία φωτογραφία που είναι από τους συγκεκριμένο έτος 2024 η συγκεκριμένη φωτογραφία που έχεις ανεβάσει είμαι από το 2021 έως το 2022 η ντουζιέρες κάτω στην παραλία έχουν αλλαχτεί έχουν γίνει καινούργιες ο δρόμος πάνω έχει μεγαλώσει η μουσική παίζει κανονικά δυνατά με ζωντάνια ο κόσμος έχει αρχίσει από μάιο και έρχεται και τα τραπεζοκαθίσματα δεν υπάρχει λόγος να βγουν γιατί ύστερα θα υπάρξει ακοσμία οπότε όταν θέλεις να ανεβάσεις άρθρο καλύτερα να βρίσκεις φρέσκες πληροφορίες και όχι πράγματα που είχανε συμβεί πριν από 3 χρόνια

  28. Επίσης άλλη μια ερώτηση κυρία Χ. Μέχρι τι ώρα πιστεύεται θα έπρεπε να κάνουμε τα στραβά μάτια . Πείτε μας σας παρακαλώ ποτέ μας επιτρέπετε να ηρεμήσουμε ή μάλλον από τι ώρα μας δίνετε το δικαίωμα;

  29. Με αφορμή τη συγκεκριμένη ανάρτηση αξίζει κανείς να αναρωτηθεί για ορισμένα πράγματα πριν προχωρήσει σε διαπιστώσεις.
    Οι «αποκρυσταλλωμένες» απόψεις του συγγραφέα του άρθρου στηρίζονται σε κάποια έρευνα και ποια είναι αυτή; Υπάρχουν κάποια στοιχεία για το τι πιστεύουν οι τουρίστες για το Λουτράκι; Ποιες ηλικίες το επισκέπτονται; Τι θα ήθελαν οι επισκέπτες-τουρίστες από την πόλη μας; Ποια κοινά θα συνέβαλαν στη βιώσιμη ανάπτυξη του Λουτρακίου μέσω ενός κατάλληλου τουριστικού μοντέλου; Έχει γίνει κάποια έρευνα για το τι θέλουν οι κάτοικοι του Λουτρακίου για την πόλη τους;
    Το τουριστικό πρότυπο, που περιγράφεται στο άρθρο «του σχεδόν όλα επιτρέπονται», πού αλήθεια θα μπορούσε να οδηγήσει; Ίσως, στο να γίνει το Λουτράκι μια κοντινή παραλία στην Αττική για εκτόνωση… με ηχορύπανση και οχλαγωγία, με μια κατάσταση αφόρητη για την τοπική κοινωνία, τους επισκέπτες, το περιβάλλον;
    Την ώρα που μεγάλοι παραθαλάσσιοι δήμοι της Αττικής, διάσημα τουριστικά νησιά όπως η Ρόδος, η Κρήτη, η Ζάκυνθος κάνουν μεγάλες προσπάθειες να μη σχετίζονται οι περιοχές τους με τον λεγόμενο «εκτονωτικό» τουρισμό που φέρνει μαζί του τεράστια προβλήματα πχ για την ασφάλεια, για το περιβάλλον, γιατί το Λουτράκι να επιλέξει το συγκεκριμένο μοντέλο;
    Ο συγγραφέας του άρθρου αναφέρεται σε ένα σχεδόν «ονειρικό» παρελθόν, που από τη μία πλευρά, είναι αμφισβητήσιμο ότι υπήρξε ποτέ ιδανικό για την πόλη και τους κατοίκους της και από την άλλη, δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με το σήμερα, ούτε κατ’ αναλογία: άλλος αριθμός καταστημάτων τότε, άλλος αριθμός κατοικιών, άλλος αριθμός κατοίκων, άλλος αριθμός τουριστών, άλλες ανάγκες για το περιβάλλον κλπ. Εξάλλου και η συγκεκριμένη αναφορά σε κάποια κέντρα διασκέδασης της τότε εποχής μικρή σχέση έχει με όσα πραγματικά ζήσαμε . Η Τροπικάνα ήταν μία ντισκοτέκ μακριά από την πόλη, στην περιοχή που βρίσκεται το Κοκούν, όταν πρωτοφτιάχτηκε, δεν υπήρχαν σπίτια και το Κλάξον στεγαζόταν σε ένα υπόγειο.
    Γίνονται, επίσης, διαχωρισμοί λόγω ηλικίας και «πορτοφολιού» που εύκολα θα μπορούσαν να υπονοήσουν διάκριση εις βάρος συγκεκριμένων ομάδων ανθρώπων. Άραγε ένας «ηλικιωμένος» δεν πρέπει να βγαίνει από το σπίτι του; Και ένας μη εύπορος δεν έχει δικαίωμα να βλέπει θάλασσα;
    Είναι λοιπόν το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη βιώσιμη – ΤΟ ζητούμενο για την εποχή μας – τουριστική ανάπτυξη του Λουτρακίου ο «ηλικιωμένος» – ανεξάρτητα άραγε από το πορτοφόλι του – και εκείνος που επιθυμεί να κάνει οικονομικές διακοπές, ανεξάρτητα άραγε από το πόσο «υπεύθυνος επισκέπτης» είναι ;
    Υπάρχουν εξάλλου διεθνείς τάσεις στο συγκεκριμένο τομέα που δεν πρέπει να αγνοούνται, όπως ο λεγόμενος «ασημένιος τουρισμός», ιδιαίτερα μάλιστα σημαντικός λόγω του δημογραφικού αλλά και της οικονομικής κρίσης.
    Την ίδια στιγμή αμφισβητείται από τον συγγραφέα του άρθρου ο χαρακτηρισμός της λουτρόπολης. Ωστόσο, έτσι – πέρα από την άρνηση της ιστορίας μας – πυροβολούμε τα πόδια μας και υπονομεύουμε άλλες δυνατότητες για το Λουτράκι, όπως ο τουρισμός ευεξίας, κλπ.
    Θα μπορούσα να αναφερθώ στις πολυκατοικίες στο παραλιακό μέτωπο, αλλά θα μακρηγορήσω. Μόνο μια μικρή επισήμανση: αν δεν υπάρξει μια κεντρική παρέμβαση από τη δημοτική αρχή και αρχίσει ο καθένας να βάφει μόνος του τα κάγκελα, δεν θέλω να φανταστώ το αισθητικό αποτέλεσμα…
    Ο τουρισμός για το Λουτράκι είναι ζωτικής σημασίας και μόνο κακό θα έκανε μια πρόχειρη προσέγγιση. Αντίθετα, απαιτείται οπωσδήποτε στρατηγικός σχεδιασμός για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης, που θα αντιμετώπιζε και «δύσκολα» ζητήματα, όπως η ανάπτυξη του Airbnb.
    Πάνω όμως από όλα, αυτό που κατά τη γνώμη μου απαιτείται είναι ο σεβασμός, ο σεβασμός σε όλους τους ανθρώπους, ο σεβασμός στους επισκέπτες της πόλης, στους επαγγελματίες αλλά και στο σύνολο των κατοίκων της, στο περιβάλλον, στο μέλλον των παιδιών μας, στη νοημοσύνη μας.

  30. Πολύ φοβάμαι πως χάνουμε το δάσος για το δέντρο, δηλαδή τη μεγάλη εικόνα… Δυστυχώς το αγαπημένο μας Λουτράκι έχει καταντήσει σκιά του εαυτού του. Παραθερίζω εδώ από παιδί, έχω σπίτι και σκεφτόμουν να εγκατασταθώ μόνιμα…ώσπου ήρθε η παραλιακή ανάπλαση και έπαθα σοκ με το απαράδεκτο τσιμέντωμα, με τα μαγαζιά ομοιόμορφα κλειστοφοβικά κουτιά, με το ανύπαρκτο πράσινο, με το απερίγραπτο χάλι στους παλιούς καταρράκτες…. Ειλικρινά λυπάμαι, κάτι πρέπει να γίνει να δεντροφυτευθεί η πόλη και να ομορφύνει, ώστε να γίνει πόλος έλξης όχι μόνο τουριστών, αλλά και νέων μόνιμων κατοίκων. Η τοπογραφία της πόλης είναι τέτοια που θα μπορούσε να αναδειχθεί σε πρώτης τάξεως Λουτρόπολη. Καταλαβαίνω από το διάλογο ότι όλοι νοιαζόμαστε, αλλά και πάλι απλώς αναλωνόμαστε σε αλληλοκατηγορίες κι αυτό δε βοηθά. Πιέστε όσοι διατηρείτε εδώ τα εκλογικά σας δικαιώματα τη δημοτική εξουσία να φυτεύσει τα παρτέρια των ξεριζωμένων δέντρων στα πεζοδρόμια!! Αυτό ως αρχή… και δείγμα καλής θελήσεως από πλευράς της…

  31. Έχω μαγαζί στην παραλία του Λουτρακιου.. είχα παράπονα φέτος για την μουσική. Αυτό που με ενόχλησε περισσότερο είναι ότι δεν ήρθαν να μου πουν χαμήλωσε την μουσική γιατί μας ενοχλεί αλλά ήρθαν κατευθείαν να μου πουν ότι μαζεύουν υπογραφές για να μου κάνουν καταγγελία .. Έκατσα το συζητησα όμορφα και ωραία με επιχειρήματα του τύπου : αρέσει στον κόσμο η μουσική όπως και το πιστεύω πάρα πολύ ..όπως επίσης έχω το μοναδικό μαγαζί αυτή τη στιγμή χωρίς κατασκευή(πέργκολα) και η μουσική που βάζω είναι από ένα ηχείο bluetooth αλλά δίνει ζωντάνια στην γειτονιά … Δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα ..να δουλέψω θέλω να βγάλω την καλοκαιρινή σεζόν.. Τελικά με την συζήτηση όλα λύνονται .. στο κάτω κάτω δεν φταίω εγώ απόλυτα με την κατάσταση στην παραλία και στον εξωτερικό χώρο του μαγαζιού. Περιμένω πως και πως να μου βάλουν την πέργκολα .. αυτά .. Ελπίζω να τελειώσει σύντομα το έργο στην παραλία γιατί έχει κουράσει στην πλειοψηφία τον κόσμο του Λουτρακίου. Να ξέρετε όλοι εσείς που μένετε πάνω στην παραλία ότι οι καταστηματάρχες θέλουν να δουλέψουν και δεν είμαστε εχθροί σας νοιαζόμαστε αρκετά για τους γείτονές μας περισσότερο από όσο φαντάζεστε .. αλλά και εμείς πρέπει να δουλέψουμε κάπως για να ζήσουμε …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog