Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Τουρισμός: Οι αρχαιολογικοί χώροι κερδίζουν την «κούρσα» των εισπράξεων έναντι των Μουσείων

Πρωτιά για την αρχαία Κόρινθο

- Advertisement -

Κερδίζουν την «κούρσα» των εισπράξεων οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας έναντι των μουσείων σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα (15.5.2024) η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) για τον Ιανουάριο του 2024.

Και αυτό γιατί οι εισπράξεις από τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων αυξήθηκαν κατά μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με τις εισπράξεις από τους επισκέπτες των μουσείων. Μάλιστα, η μεγαλύτερη αύξηση εισπράξεων σημειώθηκε για το αρχαίο κάστρο της Κορίνθου (+38,4%).

Όσον αφορά τα μουσεία, η μεγαλύτερη αύξηση εισπράξεων σημειώθηκε για το Παλάτι των Ιπποτών στη Ρόδο (+31,7%).

Συγκεκριμένα, πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κατά το μήνα Ιανουάριο του 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, καταγράφεται μείωση των επισκεπτών μουσείων κατά 0,4%, μείωση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 2,5% και αύξηση των αντίστοιχων εισπράξεων κατά 4,5%.

Στους αρχαιολογικούς χώρους, κατά το μήνα Ιανουάριο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, καταγράφεται αύξηση των επισκεπτών κατά 22,4%, των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 52,1% και των εισπράξεων κατά 14,2%.

- Advertisement -
ΠΗΓΗnewsit

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το μουσείο της ΑΕΚ παντως θα είναι κλειστό λόγο του τελικού 😁😁Λάθος θα πω εγώ !!Θα τα κονομουσε ο Τίγρης με τον κόσμο που θα πάει εκεί για τον τελικό !!Πχ οι φίλαθλοι της Φιορεντινας θα μπορουσαν να επισκεφτούν το μουσείο της ΑΕΚ να δουν τα κύπελλα και τα αλλά κόλπα εκεί !Αν ο τελικός γινοταν στο Μπερναμεου το μουσείο της Ρεάλ θα ήταν ανοικτό το ίδιο και στο Μπάγερν αρένα και άλλο ευρωπαϊκό γήπεδο !!Τωρα τι φοβούνται μην κλέψει κανένας γαβρος κανένα κυπελο της ΑΕΚ 😁😁🏆δεν έχει και πολλά !!Διαβαζω για τα μέτρα ασφαλείας και γενικά μέτρα για τον τελικό !.,Μέχρι και το κάπνισμα λέει θα απαγορευτεί 😁😁το αλκοόλ και άλλες ουσίες και εδώ γελάμε !!Απαγορευτετε λέει διακριτικό άλλης ομάδας στο γήπεδο 😁😁Μόνο γάβροι και Βιόλας φανέλες και κασκόλ !!Αν πάει κανείς με φανέλα ΑΕΚ και Παναθας η καμία σημαία Εαν δεν της αρπάξει θα τον αρπάξει η Ιντερπόλ !!Η Ιντερπόλ θα έχει το γενικό κουμάντο γιατί σου λέει the Greek police 👮‍♀️ θα κάνουν στραβά μάτια !!Αυτα τα ολιγα ,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog