Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Οι πλημμύρες να περιμένουν!

- Advertisement -

Τον ασκό του Αιόλου, άνοιξε η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για την απένταξη των αντιπλημμυρικών έργων.

Mετά την προκλητική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και την ολομέτωπη επίθεση στους δημοσιογράφους για την είδηση, ήρθε βεβαίως η απάντηση από το loutrakiblog, ακολούθησε ανακοίνωση της ΔΥΝΑΜΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ και τώρα της παράταξης ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση με επικεφαλής τον Κωστή Ζερβό

Παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της Δημοτικής Αρχής για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου, ανακαλύψαμε με τον χειρότερο τρόπο ότι το έργο που αφορά σε οκτώ ρέματα (Αγ.Φανουρίου, Χαρβάτι, Αγ. Κυριακής, Νεκροταφείου 1, Νεκροταφείου 2, Οσίου Παταπίου, Αγ. Γεωργίου και Νταμαρίου), προϋπολογισμού 27,5 εκατομμυρίων ευρώ, απεντάχθηκε.
 
Η Δημοτική Αρχή στην απεγνωσμένη προσπάθειά της να διασωθεί επικοινωνιακά, εξέδωσε τις προηγούμενες ημέρες ανακοίνωση όπου κάνει λόγο για αλλαγή του χρηματοδοτικού εργαλείου και προσμονή ένταξης του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» του «ΕΣΠΑ 2021-2027».

Η μεγάλη διαφορά του συγκεκριμένου έργου σε σχέση με άλλα ημιτελή πονήματα της Δημοτικής αρχής, όπως για παράδειγμα ο Προαστιακός και το Παραλιακό μέτωπο, είναι ότι αποτελεί ζήτημα Πολιτικής Προστασίας! Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι η μη έγκαιρη υλοποίησή του δεν αποτελεί απλά τροχοπέδη ανάπτυξης αλλά πρωτίστως παράγοντα κινδύνου για τις ζωές και τις περιουσίες όλων μας!

Καλούμε τον Δήμαρχο να δεσμευθεί σε χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του συνόλου των αντιπλημμυρικών έργων και να σταματήσει να εκτοξεύει εξαγγελίες χρηματοδότησης!

Είναι πολιτικά αισχρό να εξαγγέλλεις έργα προεκλογικά και να μην τα υλοποιείς.
Αισχρότερο πολιτικά είναι να οικειοποιείσαι έργα άλλων – πρόκειται για έργο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας – προσπαθώντας να κρύψεις την ανεπάρκειά σου, όπως τα αντιπλημμυρικά έργα, γεγονός το οποίο είχαμε τονίσει και προεκλογικά.


Αίσχιστο όμως είναι να προσπαθείς να παραπλανήσεις άπαντες προσπαθώντας να τους πείσεις ότι είναι μεγάλη επιτυχία να απεντάσσεται ένα έργο και να προσμένεις την ένταξή του σε άλλο πρόγραμμα.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog