Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: To αντιπλημμυρικό «απεντάχθηκε για να ξαναενταχθεί και ψάχνουμε λεφτά να το εντάξουμε»!

- Advertisement -

Αυτό λέει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής που κατηγορεί τα ΜΜΕ επειδή έγραψαν για την απένταξη του έργου! Ο νοών, νοείτω!

Το loutrakiblog.gr αλλά και άλλα ΜΜΕ μετέδωσαν προχθές την είδηση της δημοσίευσης στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ του εγγράφου του Υπουργείου Οικονομικών, με ημερομηνία Μαΐου 2024, που αφορούσε στην απένταξη του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λουτράκι.

Προφανώς προκλήθηκε αναστάτωση, σχόλια και ερωτήματα, όχι μόνο στους δημότες αλλά κυρίως στη δημοτική αρχή, που έσπευσε άρον άρον να εκδώσει ανακοίνωση! Ο Δήμαρχος Λουτρακίου κ. Γιώργος Γκιώνης θεώρησε σωστό ότι έπρεπε να ενημερώσει τους δημότες του για το γεγονός και καλώς έπραξε! Εδωσε λοιπόν την εντολή να συνταχθεί ένα Δελτίο Τύπου ώστε να εξηγήσει και ίσως να καθησυχάσει τους δημότες.

Το εκτελεστικό όργανο που αναλαμβάνει αυτή τη δουλειά, δηλαδή τη σύνταξη ενός Δελτίου Τύπου-Ανακοίνωσης είναι η υπάλληλος του Γραφείο Τύπου. Έτσι και έγινε!

Το μεμπτό στην ιστορία είναι ότι η υπάλληλος εξέδωσε μια ανακοίνωση που δεν περιποιεί τιμή ούτε για το δήμαρχο, ούτε για τη δημοτική αρχή! Τον εκθέτει για δεύτερη φορά σε 20 μέρες (υπήρξε και άλλη απάντηση σε άλλο δημοσίευμα στο ίδιο ύφος)! Σύρει το δήμαρχο σε μια επικοινωνιακή αποτυχία που ο ίδιος επωμίζεται! Δυστυχώς φάνηκε πλέον ότι δεν υπάρχει το know how για ορθή επικοινωνία του δημάρχου!

Η υπάλληλος του Γραφείου Τύπου του δημάρχου, ευθυβόλως τάσσεται εναντίον του loutrakiblog.gr και των υπολοίπων ΜΜΕ, επειδή μετέδωσαν την είδηση. Εχει ύφος απαξιωτικό, μιλά με λέξεις που δεν συνάδουν με επίσημη ανακοίνωση δημοτικής αρχής! πχ «Τους υπενθυμίζουμε – για να μην μπερδεύονται». Ποιοι; Tα ΜΜΕ, που λαμβάνουν καθημερινά τα Δελτία Τύπου, τις προσκλήσεις, τα δημοσιεύουν και προβάλλουν το έργο της δημοτικής αρχής . Ολοι εμείς, έχουμε ανάγκη να μας υπενθυμίσει το Γραφείο Τύπου της Ιάσονος…για να μην μπερδευόμαστε, συνάδελφοι!

Παρακάτω παρατίθενται τα πραγματικά περιστατικά- Μια οφειλόμενη απάντηση εκ μέρους του Loutrakiblog.gr

Το Loutrakiblog.gr δημοσίευσε το άρθρο : Απεντάχθηκε η Β φάση των αντιπλημμυρικών έργων στο Λουτράκι

Οπως μπορεί ο καθένας να διαβάσει πρόκειται για την απένταξη των αντιπλημμυρικών έργων,που τον Οκτώβρη του 2023, το loutrakiblog.gr και ΜΟΝΟ το loutrakiblog.gr με δική του πρωτοβουλία και ρεπορτάζ, επικοινώνησε με τον ίιο τον Υφυπουργό κ. Νίκο Ταγαρά, έσπευσε να αποκαταστήσει την αλήθεια και να γράψειΌλη η αλήθεια για την συνέχεια των αντιπλημμυρικών έργων στο Λουτράκι

Το loutrakiblog.gr τα έγραψε τότε και δικαιολόγησε όχι μόνο το δικό μας δήμο, αλλά και όλους τους δήμους, διότι την ευθύνη την είχε η Κυβέρνηση. Το Γραφείο Τύπου τότε ποιούσε τη νίσσαν! Κατόπιν, ήρθε η δήλωση του κ. Σταϊκούρα, από το Βήμα της Βουλης να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ μας!

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα με επιτόπια αυτοψία και ρεπορτάζ, αναδείξαμε αυτό το μεγάλο έργο υποδομής που υλοποιείται στο δήμο και ειδικότερα στο Λουτράκι, με συνέντευξη και φωτογραφικό υλικόΛΟΥΤΡΑΚΙ: Αυτοψία στα αντιπλημμυρικά έργα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Στο προχθεσινό άρθρο μας, δεν γίνεται καμμία αναφορά, ούτε και επιρρίπτονται ευθύνες στη δημοτική αρχή ή στο δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη αλλά ούτε αναφορά στον υφυπουργό Νίκο Ταγαρά, που εντέχνως χρησιμοποιείται το όνομά του στο Δελτίο Τύπου του Γραφείου Τύπου του Δήμου Λουτρακίου. …

Στο ίδιο άρθρο, απλώς δημοσιεύεται η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ημερομηνία 2 Μαΐου 2024, που αφορά στην ανάκληση της απόφασης της ένταξης του αντιπλημμυρικού έργου, όπως προαναφέρθηκε.

Ομως, δημοσιεύονται εκτενώς, παλαιότερα άρθρα, με τις δηλώσεις του δημάρχου και άλλα σχετικά για την πλήρη, σωστή, ενημέρωση των δημοτών!

Το μεγάλο σφάλμα λοιπόν του loutrakiblog.gr και των υπολοίπων ΜΜΕ ήταν ότι ενημέρωσαν απρόσκοπτα το κοινό για την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο!

Στο Δελτίο Τύπου αναφέρεται εν ολίγοις ότι το έργο απεντάχθηκε για να ξαναενταχθεί αλλά ψάχνουμε χρήματα για να το εντάξουμε. Ποιο είναι το ψέμα λοιπόν που έγραψαν τα ΜΜΕ; Ποια η διαστρέβλωση και ο αποπροσανατολισμός από την πραγματικότητα; Eκτός και αν διαβάστηκε μόνο ο τίτλος του άρθρου και όχι το περιεχόμενο. Καλό είναι λοιπόν, τα εκτελεστικά όργανα της Ιάσονος να μην λειτουργούν εν θερμώ και να μην προβαίνουν σε ανακοινώσεις που υποκρύπτουν δολιότητα αν μη τι άλλο! Διότι μπορεί ευρέως να μην γίνεται εύκολα αντιληπτό, αλλά εμείς λόγω εμπειρίας αντιλαμβανόμαστε και πίσω από τις λέξεις, την πονηριά και την εμπάθεια! Αν υπήρχε καλοπιστία σε ό,τι αφορά εμάς, θα μπορούσαν να μας έχουν τηλεφωνήσει για διευκρινίσεις-συμβουλές, όπως άλλωστε έχει γίνει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν!

Δελτίο Τύπου με τη φράση «να μην μπερδεύονται», είναι αλαζονικό κατά τη γνώμη μας, είναι άτοπο και επιεικώς απαραδεκτο αν όχι εντελώς κουτό! Ενας έμπειρος υπάλληλος στο Γραφείο Τύπου οφείλει να σέβεται τη δουλειά των ΜΜΕ, γιατί όλα τα ΜΜΕ είναι συνεργάτες οι οποίοι προβάλλουν το έργο, τις εκδηλώσεις κλπ και της δημοτικής αρχής!

Αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι «Στο επόμενο διάστημα, αναμένουμε τη δημοσίευση για τη νέα ένταξη του έργου, έτσι ώστε ένα έργο υψηλής προτεραιότητας για τον Δήμο μας, που ολοκληρώνει τον αρχικό σχεδιασμό αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής μας, να γίνει πράξη.» , υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας, αφού από τον Οκτώβριο του 2023, το ίδιο ανακοινώθηκε!

«Η δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση χρηματοδότησης και την υλοποίηση του έργου». Αναρωτιόμαστε, είπε κάποιος το αντίθετο; Στο χθεσινό μας δημοσίευμα, αναφέρονται όλα αυτά!

Η ουσία είναι μία! Δεν υπάρχουν χρήματα για το έργο και περιμένουμε να ξαναενταχθεί! Αυτό είπαν οι δημοσιογράφοι, αυτό λέει και η Ιάσονος κ. Δήμαρχε! Τι εξυπηρετεί μια ανακοίνωση που μάλιστα έχει επαναληφθεί;

Εν κατακλείδι, το Γραφειο Τύπου του δήμου να είναι προσεκτικό διότι εκτίθεται ο δήμαρχος, ο οποίος έχει την ευθύνη και αναλαμβάνει το κόστος. Δεν είναι συνετό να οδηγούν το δήμαρχο απέναντι από τα ΜΜΕ και ειδικότερα σε ανθρώπους που έχουν κάνει πολλά για κείνον, τον έχουν στηρίξει και τον έχουν υπερασπιστεί! Πράγματα που δημόσια ΠΟΤΕ δεν έχει κάνει το Γραφείο Τύπου, ως όφειλε !

YΣ. Τίποτα δεν είναι εύκολα αντιληπτό για τους δημότες που δεν ξέρουν τις διαδικασίες. Εκτός και αν υπονοούν ότι οι δημότες είναι όλοι ηλίθιοι που δεν γνωρίζουν!

ΥΣ2. Τα ΜΜΕ ήταν, είναι και θα είναι εδώ, οι συνεργάτες και οι μετακλητοί αλλάζουν! Κάποια ΜΜΕ βοήθησαν να μην βρεθούν κάποιοι/ες στους καταλόγους του ΟΑΕΔ, μην το ξεχνάτε! Λίγο σεβασμός δε βλάπτει!

Χ@ρα

———————————————————————————————————–

*Με Bold οι αστοχίες του Δελτίου Τύπου

𝚼𝚷𝚶𝚩𝚲𝚮𝚯𝚮𝚱𝚬 𝚺𝚻𝚶 «𝚬𝚺𝚷𝚨 𝟐𝟎𝟐𝟏 𝟐𝟎𝟐𝟕» 𝚻𝚶 𝚬𝚸𝚪𝚶 𝚪𝚰𝚨 𝚻𝚮 𝚩’ 𝚽𝚨𝚺𝚮 𝚻𝚮𝚺 𝚨𝚴𝚻𝚰𝚷𝚲𝚮𝚳𝚳𝚼𝚸𝚰𝚱𝚮𝚺 𝚷𝚸𝚶𝚺𝚻𝚨𝚺𝚰𝚨𝚺 𝚲𝚶𝚼𝚻𝚸𝚨𝚱𝚰𝚶𝚼

Χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για “Απένταξη της Β’ Φάσης του Έργου Αντιπλημμυρικής Προστασίας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων” αλλά και σε όσους έσπευσαν να τα αναπαράξουν, απλώς διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και αποπροσανατολίζουν τους δημότες.

Τους υπενθυμίζουμε – για να μην μπερδεύονται-, ότι το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στις 10.06.2022, και με τις γνωστές παθογένειες του συστήματος δημοσίων έργων, στις 12.05.2023 ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος για την εκτέλεσή του. Πράγματι, τον Οκτώβριο 2023 και ενώ βρισκόταν ήδη σε διαδικασία συμβασιοποίησης, απεντάχθηκε και στη συνέχεια, υποβλήθηκε προς ένταξη εκ νέου ως Υποέργο Πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» του «ΕΣΠΑ 2021-2027».

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, για να ενταχθεί ένα έργο σε ένα νέο πρόγραμμα, χρειάζεται πρωτίστως να απενταχθεί από το παλαιότερο, όπως ακριβώς συνέβη και με το έργο της «Ανάπλασης Χερσαίας Ζώνης Λουτρακίου (Α’ Φάση)». Όπως προκύπτει με σαφήνεια, η χθεσινή ανάρτηση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (με ΑΔΑ: 6ΨΓΡΗ-ΘΧ2), στο πρόγραμμα «Διαύγεια», δεν αφορά σε νέα απένταξη του έργου αλλά αποκλειστικά και μόνο στην παλαιά.

Στο επόμενο διάστημα, αναμένουμε τη δημοσίευση για τη νέα ένταξη του έργου, έτσι ώστε ένα έργο υψηλής προτεραιότητας για τον Δήμο μας, που ολοκληρώνει τον αρχικό σχεδιασμό αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής μας, να γίνει πράξη.

Η δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση χρηματοδότησης και την υλοποίηση του έργου, πάντα με την καθοριστική στήριξη και συμβολή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Νίκου Ταγαρά.

Γραφείο Τύπου

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog