Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: «Εξαύλωσαν» αναίτια έναν καταπράσινο ευκάλυπτο, στολίδι της παραλίας!(ΦΩΤΟ)

Ερώτημα -καταγγελία της Περιβαλλοντικής-Πολιτιστικής Πρωτοβουλίας Δυτικού Ξυλόκαστρου Οίκο Ζω.

- Advertisement -

Ερώτημα προς όλα τα μέλη και τους φίλους του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Οίκο Ζω .

Χθες περιήλθαν στο Σύλλογο μας φωτογραφίες ,προφορικές και έγγραφες καταγγελίες Μελών μας για οικολογική καταστροφή στην θέση Παλαιό Γήπεδο Ξυλοκάστρου δίπλα σε νεοαναγειρομενο κτιριο.

Συγκεκριμενα κάποιοι άγνωστοι προς εμάς με βοήθεια μεγάλων μηχανημάτων έκοψαν έναν ευκαλυπτο που ίσως ήταν το μεγαλύτερο στολίδι της παραλίας, ήταν ένας ευκάλυπτος μεγάλος περίπου 45 ετών πανέμορφος, καταπράσινος, που χάριζε με την εμφάνιση του υγεία, οξυγόνο, ομορφιά, σκιά κλπ.

Βρισκόταν αγέρωχος μπροστά από τα παλιά αποδυτήρια του παλαιού γηπέδου Ξυλοκάστρου απέναντι από την θάλασσα και ο Σύλλογος μας είχε κάνει μνεία να μην πειραχθει στην Εργοσε και στον Αντιδήμαρχο Ξυλοκάστρου όταν πέρυσι κατασκεύαζαν τα καινούργια πεζοδρόμια εκεί πράγμα το οποίο σεβάστηκαν αλλά ξαφνικά αντιμετωπίσαμε το χειρότερο θέαμα που θα μπορούσε να αντικρύσει κανείς.

Ενα κατακρεούργημενο υγιέστατο δέντρο ευκαλύπτου διαμέτρου 3,40 μέτρα , πλάτους 1,06, ύψους άνω των είκοσι πέντε μέτρων που αποτελούσε το πιο όμορφο στολίδι της παραλίας και σαν από θαύμα είχε χαθεί από δίπλα του όλο αυτό το τεράστιο τονάζ ξύλων του .

Σαν σύλλογος το θεωρούμε Απαράδεκτο, Ανεπίτρεπτο, Μεγάλη ασέβεια προς την Φύση, Στέρηση οξυγόνου για τα παιδιά μας ,Έλλειψη σεβασμού για το τεράστιο πρόβλημα του πλανήτη μας που υποφέρει από Παγκόσμια Υπερθέρμανση.

Ερωτημα προς την κάθε μία και κάθε έναν που διαβάζει αυτή την ανάρτηση που ίσως γνωρίζει κάτι σχετικά με αυτό και θα μας βοηθούσε να ενημερώσουμε τα μέλη μας.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog