Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Σ. Κουφογιάννης: Προαστιακός …μένουν στην προσπάθεια και τις υποσχέσεις!

- Advertisement -

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων  που αφορά στην πρόοδο του έργου του Προαστιακού Λουτρακίου είχε καταθέσει ο δημοτικός σύμβουλος  στις αρχές του έτους κ. Σωτήρης Κουφογιάννης. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουφογιάννης είχε εκφράσει το εύλογο ερώτημα πότε θα τακτοποιηθούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα, ούτως ώστε, να παραδοθεί στους πολίτες το σύγχρονο και ασφαλές μέσο του προαστιακού.

Η απάντηση που έλαβε τότε από τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γκιώνη ήταν ότι «δεν υπάρχει νέα χρηματοδότηση, επομένως δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα.» Δηλαδή, απογοητευτική, τονίζει ο κ. Κουφογιάννης

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση για το έργο υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019, με το χρονοδιάγραμμα να αναφέρει πως θα ολοκληρωθεί σε 18 μήνες, δηλαδή ως το Δεκέμβριο του 2020. Πλέον, όλα δείχνουν πως θα απαιτηθεί ίσως και ο τετραπλάσιος χρόνος. Ενα μεγάλο έργο που ξεκίνησε επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, έχει καθυστερήσει πολύ, με αποτέλεσμα όλοι να αναρωτιούνται αν ολοκληρωθεί και πότε. Δεκάδες δε, είναι οι οχλήσεις πολιτών προς τον κ. Κουφογιάννη, όπως ο ίδιος αναφέρει, που ρωτούν για το συγκεκριμένο θέμα.

Το 2023 υπεγράφη η 2η τροποποίηση της πράξης του έργου που είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει σημαντική αύξηση του κόστους του. Σκοπός της συμπληρωματικής σύμβασης που υπεγράφη το Μάρτιο ήταν να κατασκευαστούν πρόσθετα έργα αντιστήριξης και υδραυλικά έργα σε διάφορα σημεία, επιπρόσθετα έργα στο Κέντρο Τηλεδιοίκησης Κορίνθου και πρόσθετα έργα ισόπεδων διαβάσεων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΕΡΓΟΣΕ αλλά και όσα δήλωσε σε επιτόπια αυτοψία ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος η πρόοδος της 1ης συμπληρωματικής σύμβασης βρίσκεται στο 49,8% ενώ η πρόοδος του αρχικού έργου αντίστοιχα βρίσκεται στο 40,7%.

Το τελευταίο χρονοδιάγραμμα προβλέπει ολοκλήρωση των εργασιών στις αρχές του 2024, κάτι που ελπίζει να μην είναι και πάλι υπόσχεση

«Σε ποιες ενέργειες λοιπόν και πότε θα προβεί ο Δήμος προκειμένου η ΕΡΓΟΣΕ να παρουσιάσει το τελικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων του προαστιακού Λουτρακίου, όπως οφείλει και όπως ομόφωνα έχει αποφασίσει το ανώτατο θεσμικό όργανο του Δήμου», αναρωτιέται ο κ. Κουφογιάννης.

Eπιπροσθέτως πρέπει να ολοκληρωθούν το αποχετευτικό, οι διαβάσεις, η διάνοιξη των οδών κ.α. σύμφωνα με το νέο ΓΠΣ. Yπάρχει χρονικός ορίζοντας για όλα αυτά; αναρωτιέται ο κ. Κουφογιάννης

*Ο Σωτήρης Κουφογιάννης είναι δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

Διαβάστε επίσης

Στο Λουτράκι για τα έργα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ένα έργο θα μπορέσει αυτός ο δήμαρχος να τελειώσει ? Η παραλία ακόμα αφτιαχτη το κοκουν τα ίδια. Για προαστιακό μετά το 2030 .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog