Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Προς αποκατάσταση της αλήθειας για τη συνεδρίαση της Λογοδοσίας και την απουσία μας

- Advertisement -

Τους λόγους που απουσίασε η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ με επικεφαλής τον Κων.νο Ζερβό, από την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (Παρασκευή 10 Μαΐου 2024), η οποία αφορούσε στη Λογοδοσία της δημοτικής αρχής για το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου, εξηγεί με ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι από την συνεδρίαση, απουσίασε σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση, εξαιρουμένου του κ. Κωστη Σταυρόπουλου.

Με μία ανάγνωση του Άρθρου 7 του Νόμου 5056/2023 που αναφέρεται στις Ειδικές Συνεδριάσεις Λογοδοσίας των Δημοτικών Αρχών, ο καθένας ενημερώνεται για τα εξής:


●Τα θέματα της ειδικής συνεδρίασης κατατίθενται το αργότερο τρεις ημέρες πριν την συνεδρίαση.
●Δεν εφαρμόζονται διατάξεις περί απαρτίας.
●Απαγορεύεται η συζήτηση οποιουδήποτε άλλου θέματος.
●Έως τρία θέματα εισάγονται στο θεματολόγιο από Συμβούλους της πλειοψηφίας.
●Το σπουδαιότερο, ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.


Συμπεράσματα:


●Αν δεν κατατεθούν ερωτήματα τρεις ημέρες πριν, όπως και συνέβη, προφανώς δεν υπάρχει λόγος να παρευρεθεί κάποιος σε αυτού του είδους τις συνεδριάσεις γιατί πολύ απλά δεν πραγματοποιούνται. Απλή λογική.
●Είναι μία διαδικασία χωρίς ουσιαστικό νόημα αφού η Δημοτική Αρχή κρυπτόμενη πίσω από το χρονικό περιθώριο των δύο μηνών στην προηγούμενη συνεδρίαση ΔΕΝ απάντησε ουσιαστικά σε ΤΙΠΟΤΑ.


Γιατί δεν καταθέσαμε ερωτήσεις;


●Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή. Διότι μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας δεν θα λαμβάναμε καμία απάντηση όπως άλλωστε συνέβη στην προηγούμενη αντίστοιχη συνεδρίαση.
●Επιλέγουμε να καταθέτουμε ερωτήσεις που εισάγονται στο θεματολόγιο των τακτικών και έκτακτων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς τους προαναφερθέντες περιορισμούς.
●Επίσης, ερωτήσεις καταθέτουμε στα προ ημερησίας θέματα.


Προτρέπουμε τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας που έτρεξαν να μεμφθούν την αντιπολίτευση και συνεπώς την Παράταξή μας, στο μέλλον να μελετούν καλύτερα τον Νόμο πριν τοποθετηθούν. Ευχόμαστε τώρα που άρχισαν να εξωτερικεύουν τις σκέψεις τους να μας απαντήσουν επίσης δημόσια για το ποιοι ήταν οι πολιτικοί λόγοι που από πολέμιοι έγιναν σύμμαχοι της Δημοτικής Αρχής.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εννοείται πως θα προέβαινε σε φτηνές δικαιολογίες ο κ. Ζερβός για την απουσία του, επιχειρώντας να προσβάλλει τη νοημοσύνη μας. Επειδή βαριέμαι να αναπτύξω πολλά, θα σημειώσω ένα κραυγαλέο: δεν καταθέσαμε ερωτήσεις, διότι δεν ΘΑ παίρναμε, λέει, απαντήσεις, όπως συνέβη και στο παρελθόν. Δηλαδή ο κ. Ζερβός δεν είναι μόνο σοβαρός, άμεμπτος και μορφωμένος, όπως διαρκώς επαίρεται προεκλογικώς προς ψηφοθηρία, αλλά πλέον και προφήτης!

  2. Πώς θα προκόψει ο τόπος αν οι εκλεγμένοι δεν πάνε στις συνεδριάσεις? Προεκλογικώς δεν ξεχνάνε να ξεποδαριάζονται, ζητώντας την ψήφο του λαού. Άμα εκλεγούν, έχουν έτοιμες τις δικαιολογίες για να μην πηγαίνουν στις συνελεύσεις, αλλά μόνο στα φροντιστήρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog