- Η Διεθνής Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία ιταλών επαγγελματιών της κουζίνας (σεφ, σερβιτόρων, διευθυντών εστιατορίων κλπ), που εργάζονται στο εξωτερικό και δραστηριοποιούνται μέσω του δικτύου itchefs-GVCI.
Στόχος της Ημέρας είναι η προάσπιση της ιταλικής κουζίνας και των προϊόντων της από τους «παραχαράκτες» της, η ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για την αυθεντική και ποιοτική ιταλική κουζίνα και η προστασία του καταναλωτή από τα εστιατόρια που φέρουν την ένδειξη «Ιταλικό».
Η 17η Ιανουαρίου, που επελέγη ως Διεθνής Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας, είναι γιορτή του Αγίου Αντωνίου, ενός από τους δημοφιλέστερους αγίους της Ιταλίας, προστάτη, μεταξύ άλλων, των κρεοπωλών και των αλλαντοποιών.
ΑντρεαςΛεκκαςΟυαλλια🏆🏆Σίγουρα η ιταλική κουζίνα μετά την ελληνική βεβαίως βεβαίως είναι η καλύτερες και ποιο διάσημες αν θέλετε !!Πολλα κοινά σημεία στην κουζίνα τους οι γείτονες !!Τα βασικά λάδι αλάτι και πιπέρι που άλλες κουζίνες δεν έχουν η δεν βάζουν !!Αυτα κάνουν την διαφορά στο φαγητό κατα την ταπεινη μου πάντα γνώμη !Τα τυριά τα σαλάμια τα ζυμαρικά κλπ τα βρίσκεις και τα φτιάχνεις παντου !!Τωρα δεν ξέρω αν έχει και η Ελλάδα μας Διεθνή ημέρα ελληνικής κουζίνας και ας με ενημερώσει καμία ψυχή 😜Αντε να σας πω και μια προσωπική μου εμπειρία από ιταλική κουζίνα !Το μακρινό 1989 σε μια επίσκεψη μου τότε στην Ουαλλια και συγκεκριμένα στο Κάρντιφ εδώ δίπλα με πήγε η κουνιάδα μου με τον άντρα της και την συζηγο μου σε ένα ιταλικό ρεστοραντ το Sir Giovvani !!Εμενα μετά τα μακαρόνια η πίτσα είναι το αγαπημένο μου φαγητό κας ας λέει ο άλλος fish and chips!Εφαγα που λέτε μια πίτσα oregano!τυρι και ρίγανη δηλαδή !Δεν έχω ξαναφάει ρε παιδιά τέτοια πίτσα που εγώ συνηθως τρωω πίτσα με meat feast αλλαντικά πάντα !Τι γεύση είχε ,το ψωμί της λες και την έφαγα χτες μιλαμε και ήταν τόσο απλη αλλά ο Τζιοβάνι ήταν αστέρι !!Τον ειχα συνάντηση τότε και του είπα μπράβο και το γνωστό «ου να ράτσα ου να φατσα «Αυτά θα μας πετάξει κανένα πεπερονι η Χαρά με το κατεβατό 🍕
Η ΠΙΟ ΦΙΝΕΤΣΑΤΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ