Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Οι τεχνικές υπηρεσίες «στενάζουν» από την υποστελέχωση και την υποβάθμιση

- Advertisement -
  • Οι υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Έργων & Υποδομών επιτελούν ένα ιδιαίτερο έργο στην συντήρηση των οδών, στην ένταξη για χρηματοδότηση και στην παραγωγή δημοσίων έργων, στην εποπτεία τον έλεγχο και την έγκριση σχεδίων πόλης, στα αντιπλημμυρικά έργα και γενικά στις δημόσιες υποδομές.    

Την Πέμπτη 26-10-2023 πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη του Δ.Σ. του ΣΥΠΑ με συναδέλφους της Γενικής Διεύθυνσης. Η σύσκεψη αμέσως πήρε την μορφή έντονης διαμαρτυρίας για όλα τα ζητήματα που επηρεάζουν, εκτός από την δουλειά των ίδιων των συναδέλφων για να μπορούν να εκτελούν τις αρμοδιότητες με στοιχειώδη επάρκεια και την ζωή και την ασφάλεια του λαού της Αττικής:

  • Για το απαράδεκτο πρόβλημα της υποστελέχωσης από υπαλλήλους όλων των ειδικοτήτων επιστημονικού, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού.
  • Για τις τραγικές ελλείψεις σε εξοπλισμό, σε μέσα, αυτοκίνητα, τεχνικό και μηχανολογικό εξοπλισμό, droneς και άλλα σύγχρονα «εργαλεία»  και υλικά για να μπορούν οι υπηρεσίες να εκτελούν έργα, να αποκαθιστούν βλάβες και να παρεμβαίνουν με δικά τους μέσα, χωρίς να περιμένουν πότε θα μπορέσει ένας ιδιώτης εργολάβος.
  • Για τα ασυντήρητα μηχανήματα που έχουν απομείνει, από τα λίγα που υπήρχαν και δεν έχουν «παραχωρηθεί» σε Δήμους.
  • Για τα ανύπαρκτα υπολογιστικά και σχεδιαστικά προγράμματα, την ανύπαρκτη πρόσβαση σε κωδικοποιημένη νομοθεσία κλπ.

 

Για να μπαλώνονται καταστάσεις ανατίθενται παράτυπα σε όλους τους υπαλλήλους «παράλληλα» καθήκοντα. Όλοι οι υπάλληλοι των Δ/νσεων Τεχνικών Έργων έχουν χρεωθεί και την αρμοδιότητα της εποπτείας των οδών, σε ένα τεράστιο οδικό δίκτυο!!!

Κανείς δεν ξέρει τι να πιάσει πρώτο και τι να αφήσει τελευταίο, από τα πολλά και διαφορετικά αντικείμενα που χειρίζεται.

Και δεν φτάνουν αυτά, έχουν και την συχνή παραπομπή τους σε δίκες  που αφορούν σε ατυχήματα στις οδούς αρμοδιότητας της Περιφέρειας, βάζοντας το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν την ουσιαστικά ανύπαρκτη νομική κάλυψη!!!

Πρόσφατα είναι τα περιστατικά καταδίκης, σε πρώτο βαθμό τεχνικών υπαλλήλων επειδή δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν χαρακτηριστικά των δρόμων που κρίθηκε ότι προκάλεσαν ατυχήματα.

Πως θα μπορούσαν άλλωστε να εντοπίσουν μία λεπτομέρεια σε ένα τεράστιο δίκτυο χωρίς τα απαραίτητα μέσα; Η Δικαιοσύνη ψάχνοντας υπαίτιους φορτώνει σε απλούς υπαλλήλους όλες τις παραλήψεις και την υποβάθμιση που έχουν υποστεί οι Τεχνικές υπηρεσίες εδώ και πολλά χρόνια.

Οι υπάλληλοι των Τεχνικών υπηρεσιών έχουν καταθέσει αναφορές για όλα αυτά τα ζητήματα και ο Σύλλογός μας έχει αναδείξει επανειλημμένα τα προβλήματά τους, αλλά τίποτα δεν λύνεται.

 Η υποβάθμιση των υπηρεσιών πρέπει να σταματήσει!!!

Για να σταματήσουν οι αναθέσεις έργων, οι πανάκριβες εργολαβίες, τα έργα που δεν προχωράνε, γιατί «σκοτώνονται» μεταξύ τους οι κατασκευαστικές εταιρείες, για να σταματήσουν να υπάρχουν ακαθάριστα ρέματα,  δρόμοι και υποδομές με προβλήματα κ.α. Να σταματήσει δηλαδή η σχεδιασμένη υποβάθμιση των υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Έργων & Υποδομών που χρησιμοποιείται για να μοιράζονται τεράστια ποσά σε επιχειρηματίες, με δυσανάλογα αποτελέσματα.

Για να μπορούν να γίνονται τα έργα που χρειάζεται ο λαός Αττικής, αντιπλημμυρικά συντηρημένοι δρόμοι, συντήρηση υποδομών, ασφαλή και καλοχτισμένα σχολεία και ένα σωρό άλλες σύγχρονες υπηρεσίες που θα έπρεπε να φροντίζει η Περιφέρεια να υπάρχουν.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Άμεση στελέχωση με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων επιστημονικού, τεχνικού και βοηθητικού.
  • Εξοπλισμό των υπηρεσιών με όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά μέσα και σύγχρονο τεχνικό και μηχανολογικό εξοπλισμό για όλες τις αναγκαίες εργασίες. Χορήγηση υπολογιστικών και σχεδιαστικών προγραμμάτων, πρόσβαση σε κωδικοποιημένη νομοθεσία.
  • Χορήγηση των προβλεπόμενων ΜΑΠ.
  • Πλήρη νομική κάλυψη.
  • Κάλυψη όλων των απαραίτητων αποζημιώσεων.
  • Να σταματήσουν τώρα οι αναθέσεις έργων.

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog