Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Οι…διαφορετικές εκλογές του Βασίλη Νανόπουλου

- Advertisement -

Διαφορετική είναι αυτή η εκλογική αναμέτρηση για τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο.

 

Αυτή τη φορά δεν έχει στο πλευρό του την σύζυγο του Κική. Τον άνθρωπο που σε κάθε του μάχη , σε κάθε του νίκη αλλά και σε κάθε ήττα ήταν εκεί. Την γυναίκα που «διάβαζε» τους ανθρώπους και τον θωράκιζε. Την κυρία που φρόντιζε με την καλοσύνη της κάθε ανάγκη.

 

Η Κική Νανοπούλου Γιώτη περπατούσε στην πόλη με χαμόγελο, μιλούσε σε όλους , ήταν αγαπητή σε όλους! Για τους τρόπους, την φινέτσα, την καλοσύνη, την δικαιοσύνη της. Έφυγε πρόωρα. Πολύ ξαφνικά! Αναπάντεχα και σοκαριστικά! Ένα χρόνο μετά την εκλογή του συζύγου της. Την ημέρα που ο Βασίλης Νανόπουλος υποδεχόταν την πρόεδρο του «ΕΛΛΑΔΑ 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, η είδηση της εσπευσμένης μεταφοράς της Κικής στο νοσοκομείο πάγωσε τους πάντες. Χάθηκε σε λίγα λεπτά.

 

 

Βύθισε στο πένθος τον ίδιον, τα παιδιά τους, την οικογένεια, αλλά και όσους την γνώρισαν, σε όσους απλόχερα έδωσε τον εαυτό της. Το κενό της απόλυτο. Δυσαναπλήρωτο.

 **Στην 1η υποδοχή νέου έτους στο Δημαρχείο της Κορινθίου, υποδεχόμενη τον κόσμο και για την ονομαστική γιορτή του Δημάρχου

 

Σε κάθε επίπεδο. Γιατί η Κική Νανοπούλου Γιώτη δεν ήταν μόνο σύζυγος, δεν ήταν μόνο μάνα. Ήταν ο άνθρωπος  που με το πολιτικό της ένστικτο αποτελούσε το βράχο και την ασπίδα του Βασίλη Νανόπουλου. Είχε άλλωστε – ακριβώς γι αυτόν τον λόγο- δεχτεί ακόμα και ανίκειες επιθέσεις εντός του δημοτικού συμβουλίου από ανθρώπους που θα έπρεπε το λιγότερο, να σκύβουν το κεφάλι γι’ αυτήν τους την συμπεριφορά. Κάποιοι μίλησαν για κείνη και το θάνατό της για να τον χτυπήσουν και πολιτικά…Ο Βασίλης Νανόπουλος, δεν απάντησε ποτέ! Τι να απαντήσει άλλωστε΄…. Στην πολιτική κρίνονται και οι συμπεριφορές!

 

 **Στην εκδήλωση της Μαριλένας Σούκουλη για τις γυναίκες, με προσκεκλημένη την Ντόρα Μπακογιάννη. Η Κική Νανοπούλου – Γιώτη ήταν πάντα εκεί, στο πλάι του Βασίλη Νανόπουλου ή ένα βήμα πίσω του. Μα πάντα εκεί.

 

Αυτές οι εκλογές γίνονται χωρίς την Κική. Όπως όλα γίνονται τα τελευταία 3 χρόνια χωρίς εκείνη.

Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημάρχου η Νάσια Νανόπουλου, έδειξε τον ουρανό! Λίγα δευτερόλεπτα αφού στην εξέδρα ανέβηκαν ένας Άγγελος και μια Αγγελική για να προσφέρουν στον δήμαρχο από μια ανθοδέσμη. «Είσαι εδώ» έμοιαζε να είπε η κόρη στη μαμά. Και για όσους την αγάπησαν, την αγαπούν και πάντα θα το κάνουν , είναι εδώ.

 

Άλλωστε ο ίδιος ο Δήμαρχος στο γραφείο απέναντι του έχει την φωτογραφία της Κικής και στο δάχτυλό του τη βέρα που ένωσε τις ζωές τους.

3 χρόνια τώρα λέει το ρεπορτάζ, πριν να φτάσει στο γραφείο του στις 7, πάντα περνάει από εκείνη! Συνήθιζαν ,πολύ πρωί, καθημερινά να πίνουν το καφεδάκι τους μαζί… και κάποιες συνήθειες ζωής φαίνεται, δεν αλώνονται ούτε από τον θάνατο!

 

 

Αφιερωμένο στη μνήμη της

Χ@ρα

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog