Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Φάνης Σιτές: Να δημιουργήσουμε την Αθλητική Πελοπόννησο 2030

- Advertisement -

Συνέντευξη Φάνη Σιτέ υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με τον Πέτρο Τατούλη στο Loutrakiblog

 

Φάνης Σιτές υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Πέτρο Τατούλη και όχι με τον Δημήτρη Κουτσούλη.Σαν μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα ήθελα την δική σου εξήγηση γιατί επιφανή στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σαν εσένα, δεν ακολούθησαν την επιλογή του κόμματος.

Δεν είναι τόσο δύσκολη η απάντηση όσο φαίνεται.  Ακούγοντας τις δηλώσεις του νυν Περιφερειάρχη κ.Νίκα,για τον τρόπο που λειτουργεί η ομάδα Σαμαρά στην Πελοπόννησο, ήταν μονόδρομος θεωρώ για όλους εμάς ,να ενσωματωθούμε σε αυτόν τον πολυσυλλεκτικό πολιτικό συνδυασμό που έχει μόνο έναν σκοπό, κουμάντο στον Μοριά να κάνουν οι Μοραΐτες και όχι τα όποια κομματικά γραφεία των Αθηνών, αλλά ούτε και το κονκλάβιο του Σαμαρά.

 

 

Ξεκινήσαμε λίγο ανάποδα και ξεχάσαμε να πούμε δυο πράγματα για τον άνθρωπο Φάνη Σιτέ.Πες μας δυο λόγια για σένα και την οικογένειά σου.

Γεννήθηκα στο Λουτράκι και ήταν για μένα επιλογή ζωής να ζήσω για πάντα εδώ. Η εκπαίδευσή μου, οι πρώτες ομάδες που έπαιξα ποδόσφαιρο, οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες ,οι κοινωνικές συναναστροφές…όλα εδώ!
Έκανα οικογένεια με την Γιούλη Σεραφείμ και αποκτήσαμε 3 παιδιά: τον Στέφανο και την Τριανταφυλλιά, πτυχιούχοι Μηχανολόγοι Μηχανικοί του ΕΜΠ ,καθώς και τον Γιώργο, μαθητή της Β’ Λυκείου.
Προτεραιότητα των πάντων είναι η οικογένεια για μένα, και πραγματικά αισθάνομαι υπερήφανος για όσα έχω καταφέρει σε αυτόν τον τομέα!

 


Φάνη έχεις γράψει πολλά χιλιόμετρα στα γήπεδα της Κορινθίας ως παίκτης,προπονητής και παράγοντας. Είσαι ένας άνθρωπος που γνωρίζεις ακριβώς τα προβλήματα.
Θα ήθελα επιγραμματικά να μας αναφέρεις τι έχετε σχεδιάσει-προγραμματίσει για την Κορινθία με τον συνδυασμό Νέα Πελοπόννησος του Πέτρο Τατούλη.

Η ενασχόλησή μου με τον Αθλητισμό όλα αυτά τα χρόνια, μου έχει δώσει την απαιτούμενη εμπειρία να υποστηρίξω με σθένος ότι αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Πρέπει να αλλάξουμε αυτήν την οπτική, γιατί στην πραγματικότητα είναι όλα τα αθλήματα που περιλαμβάνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και κάποια όπως π.χ. η ορειβασία, που πρέπει να μπουν στο αθλητικό μικροσκόπιο της Περιφέρειας, ακριβώς επειδή υπάρχει πρόσφορο έδαφος για όλα.
Τα τελευταία χρόνια το μόνο που γίνεται είναι η χρηματοδότηση αθλητικών εκδηλώσεων προς τους συλλόγους και τα σωματεία. Είναι ένα μεγάλο και ουσιώδες κεφάλαιο και έχουμε αποφασίσει, σε συνεργασία πάντα με αυτούς τους φορείς, να δημιουργήσουμε την Αθλητική Πελοπόννησο του 2030.

 

Μιας και σε έχω εδώ κοντά μου και είσαι γνώστης, πες μου δυο λόγια για το κορινθιακό ποδόσφαιρο. Τι χρειάζεται να γίνει για να ανακάμψει το ποδόσφαιρο στον νομό μας;

Γενικά πρέπει να διαχωρίσουμε το ερασιτεχνικό με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Αυτό που χρειάζεται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Κορινθίας είναι οι άνθρωποι που το διοικούν να έχουν υπομονή και να επενδύσουν στα παιδιά(ταλέντα) της περιοχής μας που είναι πολλά και αξιόλογα ,καθώς και να φροντίσουν αυτά τα παιδιά να μην πέφτουν στην παγίδα των μάνατζερ και των κολάκων που πολλές φορές κυριολεκτικά τα αποπροσανατολίζουν δίνοντάς τους φρούδες ελπίδες.

 

 

Αντίθετα με το ψηφοδέλτιο Πτωχού βλέπουμε τον συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη στην Κορινθία να είναι μπετόν αρμέ. Όλοι για έναν και ο ένας για όλους. Πως καταφέρατε και είστε τόσο δεμένοι Φάνη;Παίζει ρόλο ο επικεφαλής,δώσε μας την δική σου εξήγηση.

Όλα παίζουν τον ρόλο τους.
Το ψηφοδέλτιο της ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ στην Κορινθία είναι ένα πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο,με εξαίρετους υποψηφίους από όλους τους χώρους και τους τομείς.
Μας διακρίνει μια άψογη συνεργασία και μια υποδειγματική και μη τοξική προεκλογική καμπάνια.
Και φυσικά τον πρώτο ρόλο σε όλο αυτό, τον έχει ο Πέτρος Τατούλης που όπως λέει το ρητό ,

“Αρχή άνδρα δείκνυσι”.

Αυτό θεωρώ τα λέει όλα.

 

 

 

Εκτός από τον αθλητισμό είσαι ενεργό μέλος του ιστορικού ”Συνδέσμου Λουτρακιωτών ο Ίβυκος”. Είπαμε πριν για τον αθλητισμό. Για τον πολιτισμό Φάνη Σιτέ τι περιέχει το πρόγραμμα του συνδυασμού σας;

 

 

Ένα κεφάλαιο μόνος του μπορώ να πω ,ο πολιτισμός της Πελοποννήσου, ένας ανεξάντλητος θησαυρός σε όλα τα επίπεδα. Η επαναφορά της Μυθικής Πελοποννήσου είναι άμεση προτεραιότητά μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Πελοπόννησος είναι η επιτομή του Πολιτισμού,από τα Ίσθμια μέχρι την Μάνη και την Μεθώνη, με περιοχές σαν την δική μας με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και τόπους με αρχαίες αναφορές σε όλη την πελοποννησιακή επικράτεια.

Τα πολιτιστικά σωματεία δίνουν την δική τους μάχη για την διατήρηση της αρχαίας και νεότερης πολιτιστικής μας κληρονομιάς και πρέπει να σταθούμε αρωγοί σ’αυτήν τους την προσπάθεια.

Η ανάδειξη των αρχαιοτήτων αλλά και των ηθών και εθίμων του Μοριά θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για τον Πολιτισμό της περιόδου 2023-2030.

 

 

Αν σε 3 ή 10 μέρες έχουμε νέα Περιφερειακή Αρχή με επικεφαλή τον Πέτρο Τατούλη ποιά είναι τα μεγάλα έργα που έχετε σαν πρώτη προτεραιότητα;

Πολλά είναι τα φλέγοντα ζητήματα που θα κληθεί να λύσει η νέα Περιφερειακή Αρχή.

Προτεραιότητα όμως θα πρέπει να δοθεί στα εξής δύο από αυτά.

Α)Στην διαχείριση των υδάτινων πόρων της Πελοποννήσου, έτσι ώστε να μπει σε τροχιά η παραγωγική ανασυγκρότηση όλων των αγροτικών και κτηνοτροφικών περιοχών της Περιφέρειας.

Β)Η δημιουργία κατάλληλων προδιαγραφών ώστε να σταματήσουμε την δημογραφική συρρίκνωση της Πελοποννήσου και με τις κατάλληλες ενέργειες να αντιστρέψουμε το μείζον πρόβλημα της μείωσης του πληθυσμού σε όλη την περιφέρεια.

Ευχαριστώ για τη συνέντευξη Φάνη,σου εύχομαι καλή επιτυχία!

 mifi

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog