Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ…”ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑ” – Corinthian spirit, του Φάνη Σιτέ

- Advertisement -
  • Η ενασχόληση του Φάνη Σιτέ με τον αθλητισμό κρατάει χρόνια, από τα παιδικά του χρόνια, που αγωνιζόταν ως ποδοσφαιριστής στις τοπικές ομάδες. Δεν έμαθε ξαφνικά τον αθλητισμό, όπως βλέπουμε κάποιους αλεξιπτωτιστές να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, για γήπεδα, για υποδομές κλπ, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν τρέξει μισό μέτρο στη ζωή τους…

 

Ο Φάνης Σιτές μπορεί να μιλά για τον αθλητισμό και τα ιδεώδη του! Διαβάστε λοιπόν το άρθρο του

 

Έχοντας περάσει, κυριολεκτικά όλη μου την ζωή σε αθλητικούς χώρους,και μελετώντας με πάθος την ιδεολογία του ποδοσφαίρου πιο συγκεκριμένα, σε επίπεδα από τοπικό έως παγκόσμιο, θέλω να σταθώ στον όρο “Κορινθιακό Πνεύμα”,όρος που χρησιμοποιείται σε ολόκληρη την υφήλιο εδώ και πολλά χρόνια.

Συγκεκριμένα από τα μέσα του 19ου αιώνα,όταν στον τομέα της Ιστιοπλοίας,ξεκίνησε μία τάση αχρήματου αθλητισμού που ονομάστηκε ” Κορινθιακό Πνεύμα ” (Corinthian Spirit).

Αλλά και στον χώρο του ποδοσφαίρου,συναντάμε μια αγγλική ομάδα ονομαζόμενη Corinthian και ιδρυθείσα το 1882!

Για να φτάσουμε το 1910 και στην βραζιλιάνικη Corinthians που βαφτίστηκε έτσι,από την συνονόματή της αγγλική,αλλά με την προσθήκη ενός -s στην κατάληξη για να μην τις μπερδεύουν.

Στην βραζιλιάνικη Corinthians λοιπόν,το 1982 και εν μέσω της στρατιωτικής χούντας,έγινε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για την προεδρία της ομάδας.Ο πρώτος συνδυασμός είχε την στήριξη του χουντικού καθεστώτος και την ονομασία “Τάξη κσι Αλήθεια”.

Ο δεύτερος συνδυασμός χρωματίστηκε ιδεολογικά υποστηρίζοντας δημοκρατικές διαδικασίες στον χώρο του αθλητισμού και ονομάστηκε…”Κορινθιακή Δημοκρατία”! (Democratia Corinthiana)

Η εκλογική της νίκη να αναφέρουμε,αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την υπόλοιπη κοινωνία.

Κλείνοντας εδώ,να κομπάσω για άλλη μια φορά για τον ευλογημένο τόπο μας.

Να καυχηθώ για τα Κορινθιακά ιδεώδη που ταξίδευαν αιώνες πριν ανά την υφήλιο,χωρίς σύνδεση μέσω διαδικτύου,χωρίς αναρτήσεις και κοινοποιήσεις,καταφέρνοντας όμως να διαδωθούν και να διασωθούν,κάνοντας την χώρα μας και την Κορινθία μας,παγκόσμια πρότυπα με υψηλές αξίες όπως το “ευ αγωνίζεσθαι”,τον σεβασμό και το αθλητικό ήθος.

 

  • Ο ΘΕΟΦΑΝΗΣ (ΦΑΝΗΣ) ΣΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog