Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Εκνευρισμός από τις πιέσεις Σαμαρά για στήριξη Μητσοτάκη σε Πτωχό. «Σκοντάφτει η υποψηφιότητά του»

- Advertisement -

Ο Αντώνης Σαμαράς μη μπορώντας να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που συνεχώς προκύπτουν από την υποψηφιότητα Πτωχού, προ ημερών, τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη με πρόθεση να του ασκήσει πιέσεις, την ώρα μάλιστα που ο Πρωθυπουργός βρισκόταν στους πυρόπληκτους του Έβρου για να ανακοινώσει την στήριξη του κράτους.

 

Να σημειώσουμε επίσης, ότι την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας για τον ίδιο λόγο.

 

Το τηλεφώνημα του Αντώνη Σαμαρά αρχικά αφορούσε την «εγκατάλειψη» του Πτωχού από τους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους της κυβέρνησης, μετέπειτα τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον Δημήτρη Πτωχό να υστερεί με διαφορά στην πρόθεση ψήφου, καθώς και το σοβαρό πρόβλημα της αναγνωρισιμότητας που έχει ο Πτωχός σε συγκεκριμένους νόμους 20 ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στο σχετικό τηλεφώνημα, το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε ότι ο Πρωθυπουργός θα ρίξει όλο το βάρος στο εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα της αποκατάστασης των ζημιών στην Θεσσαλία. Επίσης, το Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε ότι η επιλογή του Δημήτρη Πτωχού έχει την υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά, του οποίου ο Πτωχός ήταν επί πολλά χρόνια υπάλληλος και συνεργάτης στις διαπραγματεύσεις για το μνημόνιο με την Τρόικα. Έτσι, το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθάρισε ότι την συγκεκριμένη στιγμή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να φορτωθεί στην πλάτη αυτό το βάρος.

 

Στην τελική ευθεία η αναμέτρηση για την περιφέρεια Πελοποννήσου

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ , με ημερομηνία Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου: «Σε δύσκολη μάχη εξελίσσεται η κούρσα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ η υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού υστερεί στην πρόθεση ψήφου με διαφορά».

 

Γαλάζιος συναγερμός σε Περιφέρειες

  • Σύμφωνα με το in.gr και το tanea.gr:

«ο Αντώνης Σαμαράς έχει βγει ο ίδιος μπροστά για την προώθηση του Δημήτρη Πτωχού, ο οποίος εξ αρχής, όπως συζητιόταν στους κόλπους της ΝΔ, είχε να διαχειριστεί την πρόκληση της χαμηλής αναγνωρισιμότητας, ειδικά, όπως λένε έγκυρες πηγές, σε συγκεκριμένους νομούς.

Υπάρχει σοβαρή ανησυχία στο κυβερνών κόμμα προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί υπό τη σκιά των καταστροφών. Οι τοπικές έριδες που παρά τις ζυμώσεις δεν σβήνουν, οι αναβολές της δημόσιας κινητοποίησης των υποψηφίων λόγω των διαδοχικών δυσκολιών ανά την επικράτεια και συνολικά, ο αρνητικός αντίκτυπος των πυρκαγιών και πλημμυρών στις εκλογές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, εντείνουν τους σχετικούς προβληματισμούς στη ΝΔ, μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν από τις κάλπες».

 

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

  • Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, με ημερομηνία Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου:

«Οι επιτελείς της Πειραιώς ετοιμάζουν απόβαση στην Πελοπόννησο εκεί όπου οι σχέσεις του υποψήφιου Δημήτρη Πτωχού και του νυν επίσης γαλάζιου περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα παραμένουν παγωμένες. Παρά τις πρωτοβουλίες για να λιώσουν οι πάγοι, η επιλογή του να στηριχθεί ο Δημήτρης Πτωχός -πολιτικός φίλος του κ. Αντώνη Σαμαρά- και όχι ο κ.Παναγιώτης Νίκας έχει προκαλέσει αναταράξεις».

  • Η εφημερίδα ONE VOICE αναφέρει, με ημερομηνία Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου:

 

«Εκτός δράσης για κάποιες ημέρες και σε καραντίνα στο σπίτι από τις αρχές της εβδομάδας είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Γεγονός που αποδεικνύει ότι κάνει προεκλογικό αγώνα υπέρ του φίλου του υποψηφίου Δημήτρη Πτωχού. Τώρα αν θα τα καταφέρει είναι μια άλλη υπόθεση, καθώς η υποψηφιότητα του Πτωχού σκοντάφτει».

 

 

πηγη

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog