Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Αλλάζει όψη το Μνημείο Νέγρη-Δείτε tο σχέδιο του Γ.Γκεζερλή

- Advertisement -

Το Μνημείο Νέγρη στην είσοδο της Κορίνθου είναι ένας χώρος τιμής. Δυστυχώς όμως, όλοι το γνωρίζουν είναι ένας χώρος που φροντίζεται μόνο στον χρόνο της επετείου και ποτέ άλλοτε. Πολλές οι αναφορές κατα καιρούς, πολλά τα δυσμενή σχόλια.

Πριν απο λίγο ήρθε η καλή είδηση από τον αντιδήμαρχο Πρασίνου Κορίνθου Γιάννη Γκεζερλή, Αρχιτέκτονα και Μηχανικό στο επάγγελμα.

Έγραψε ο κ.Γκεζερλής στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

Στα πλαίσια της καλής συνεργασίας με το Δήμαρχο μου ζητήθηκε μία πρόταση για το μνημείο Νέγρη.
Στην είσοδο προτείνω φιλέτα λευκού μαρμάρου με μαύρο εργοταξιακό μπετό αναφορά στο πένθος και δεξιά-αριστερά δενδροστοιχίες.
Στην πλατεία προτείνω πριν από το μνημείο ένα πυρσό χαραγμένο στο μάρμαρο Που ξεκινούν ακτίνες με φιλέτα από λευκό μάρμαρο , δίνοντας τη φώτιση στον επισκέπτη για την είσοδο του στον αύλειο χώρο του μνημείου .
Ανάμεσα σε αυτά γίνεται πλακόστρωση με διάφορα μικρά ακανόνιστα κομμάτια διαφόρων μαρμάρων δίνοντας την έννοια της πολυσύνθετης κοινωνίας ιδεών και διαφορετικότητας
Η ανάρτηση συνοδεύεται από το σχέδιο το οποίο σε πρώτη επαφή είναι εντυπωσιακό. Ακολουθεί βέβαια και η υλοποίηση η οποία θα δώσει στον χώρο, στο Μνημείο, στους ανθρώπους που τιμώνται και τιμούν την φροντίδα, τον σεβασμό και την αξιοποίηση που αναλογούν.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog