Το έργο προϋπολογισμού 670.000€ δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή το 2019.
Συμβασιοποιήθηκε 18/12/2019.
► Άρχισε με μεγάλη καθυστέρηση το Σεπτέμβριο 2020.
Το έργο υλοποιείται σύμφωνα με τη τεχνική μελέτη όσον αφορά τη διάνοιξη, τα πεζοδρόμια, τα φωτιστικά και τους φωτεινούς σηματοδότες.
► Σοβαρά ερωτηματικά γεννούνται όμως με τα Αποχετευτικά δίκτυα των όμβριων υδάτων στο συγκεκριμένο κόμβο.
Αρκετές οι καταγγελίες κατοίκων, επιχειρηματιών, αλλά και προσωπική μας άποψη (τους ειδικούς δεν κάνουμε) είναι ότι απαιτείται ριζική παρέμβαση για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στο συλλεκτήριο αυτό κόμβο.
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών αναγνώρισε το πρόβλημα και υποσχέθηκε βραχυπρόθεσμη λύση σε συνεργασία με τον εργολάβο, στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
► Η μεσοπρόθεσμη λύση κατά την άποψη μας είναι το έργο “Αντιπλημμυρικά στην Ε.Ο. Ισθμού-Επιδαύρου” 890.000€ που εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση με Προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
► Η μακροπρόθεσμη λύση είναι η εκπόνηση μελέτης αντιπλημμυρικής θωράκισης της παραλιακής ζώνης Λουτρών-Αλμυρής, με υψομετρικά, αγωγούς και φρεάτια, κατά τα πρότυπα της πόλης της Κορίνθου.
Έργο μακροπρόθεσμο και κοστοβόρο για την οριστική λύση του προβλήματος και όχι με τη μετάθεση του από την πάνω πλευρά της Εθνικής οδού στην κάτω προς τη θάλασσα.
Όμως ας αρχίσουμε επιτέλους. Ας μην μεταθέτουμε το πρόβλημα στο μέλλον. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλέον είναι συχνά.
ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 13/02/2021