Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Χρήστος Ασημακόπουλος: Χαιρετίζουμε τον αγώνα των μαθητών

- Advertisement -

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου Λουτρακίου και του Λυκείου Αγίων Θεοδώρων (την προηγούμενη εβδομάδα). Τα αιτήματα των παιδιών αφορούν τα αυτονόητα: το δικαίωμα στη μόρφωση και την προστασία της υγείας αυτών και των οικογενειών τους.

Καταδικάζουμε την προκλητική στάση της δημοτικής αρχής, με μπροστάρη τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, που παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση, προσπάθησε να τρομοκρατήσει για να σπάσει η κατάληψη στο Γυμνάσιο. Αν η δημοτική αρχή είχε επιδείξει τέτοιο ζήλο και φροντίδα για την έγκαιρη πρόσληψη καθαριστριών, για τη μονιμοποίησή τους, για τον εφοδιασμό με απολυμαντικά και άλλα μέσα καθαριότητας, για τακτικές απολυμάνσεις, για την επίταξη δημοτικών και άλλων κτιρίων, ώστε να μη στοιβάζονται 25 μαθητές ανά τάξη, για την πύκνωση των δρομολογίων των λεωφορείων που μετακινούν τους μαθητές … για τα αυτονήτα που διεκδικούν οι μαθητές δηλαδή, τότε ίσως να ήταν καλύτερα τα πράγματα.

Καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους της περιφέρειας του δήμου να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των παιδιών μας.

Η ελπίδα βρίσκεται στις φωνές που ακούγονται δυνατά και κάτω από τις μάσκες!

Διεκδικούμε:

  •  15 μαθητές ανά τάξη
  •  Καθαρά σχολεία με μόνιμο προσωπικό, απολυμάνσεις, μέτρα ατομικής προστασίας (στα μέτρα των παιδιών)
  •  Να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε καθηγητές και δασκάλους. Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προυπολογισμό για να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί τους 15 , το πολύ, μαθητές ανά τμήμα
  •  Να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων
  •  Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων με το αντίστοιχο προσωπικό συνοδείας και σχολικών τροχονόμων για να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο.
  •  Μαζικά διαγνωστικά covid-tests
  • Δωρεάν διανομή σχολικών γευμάτων σε όλους τους μαθητές

 

Αγριο ξύλο μεταξύ νεαρών στο Λουτράκι

Καταλήψεις: Μαθήματα αργίες και Σάββατα για τις ώρες που χάθηκαν λέει το υπουργείο Παιδείας

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θλίβομαι πραγματικά που άτομα που έχουν εκλεγεί από τους Δημότες , παρακινούν και προτρέπουν τους μαθητές για να προβούν σε καταλήψεις!!!Αγαπητέ Κε Δ. Σύμβουλε ο Βίκτωρ Ουγκώ ανέφερε : « Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή».

  2. Αυτά δεν είναι αιτήματα, αλλά ψηφοθηρία κύριε Ασημακόπουλε. Βάζεις μπροστάντζα τα παιδιά μας για να κερδίσει ψήφους το ΚΚΕ. Ντροπή σου!

  3. Γι’αυτό σου αξίζει ασημακοπουλε σε κάθε γκάλοπ και σε κάθε εκλογές να βγαίνεις, και με διαφορά, ο απολύτως τελευταίος. Ακόμη και ο ζερβός σε πέρασε με τον βασιλείου που δεν έχουν καμία εμπειρία.

  4. Kύριε Ασημακόπουλε, τα απολυμαντικά και τα χαρτιά υγείας θα μειωθούν κατά το ήμισι, αλλά θα εισηγηθούμε να διδάσκονται υποχρεωτικά μαθήματα μαρξισμού -μαοϊσμού στα σχολεία με αντάλλαγμα της αναίρεση της δήλωσής σας υπέρ των καταλήψεων. Τι λέτε, θα μας κάνετε αυτήν την τιμή εσείς που είσαστε πονόψυχος;

  5. Το ΚΚΕ έχει μείνει τόσο πίσω πλέον στη συνείδηση του κόσμου που για να κερδίσει εντυπώσεις θα υποστηρίζει ΦΑΝΑΤΙΚΑ ακόμα και τον αγώνα του ΠΑΟΚ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog