Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανθεστήρια 2019 : H γιορτή του ρόδου στο Σχίνο

- Advertisement -

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΡΟΔΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΙΔΡ. ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΣΧΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

 

Τα Ανθεστήρια γιορτάσθηκαν για τρίτη φορά μ’ ένα ξεχωριστό τρόπο και φέτος στο Σχίνο Κορινθίας, ένα μαγευτικό τοπίο μεταξύ των Γερανείων ορέων και της θάλασσας, με συνδιοργανωτές και χορηγούς το Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού, τον Εξωραϊστικό & Πολιτιστικό Σύλλογο  Τα Γεράνεια και τη Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Οργανώθηκαν μια σειρά από εκδηλώσεις, με χορούς και τραγούδια, έκθεση και πώληση ανθέων και διαφόρων προϊόντων από τριαντάφυλλο αλλά και περιηγήσεις στον Κήπο Ελληνικής Παιδείας και Πολιτισμού του Ιδρύματος.

Στο επίκεντρο βρέθηκε ο μοναδικός ροδώνας του Κέντρου Ελληνισμού που περιλαμβάνει 600 είδη ρόδων απ’ όλο τον κόσμο.

 

Ο Πρόεδρος του Κέντρου  Ελληνισμού Δαμιανός Κωνσταντίνου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και επισήμανε ότι η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια αναβάθμισης της περιφέρειας του Δήμου Λουρακίου – Περαχώρας – Πισσίων – Σχίνου από τον οργανισμό Τουριστικός Οδηγός Λουτρακίου και διαβεβαίωσε το πολυπληθές κοινό που συμμετέσχε στον εορτασμό, ότι τα Ανθεστήρια έχουν γίνει θεσμός.  Στη συνέχεια μίλησε ο Πρέσβης επί τιμή Περικλής Νεάρχου ο οποίος συνέδεσε την γιορτή των Ανθεστηρίων με την αρχαιότητα.

 

Στα τρίτα Ανθεστήρια στο Σχίνο, ακούστηκαν αγαπημένα τραγούδια από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λουτρακίου, τραγούδησαν η χορωδία «Η Κύπρος» και η πολυφωνική χορωδία Αιγιαλείας, χόρεψαν  ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Ενάλια Γη», το Λύκειο Ελληνίδων  Μεγάρων, ο Σύλλογος Γυναικών Μαγούλας, ο Πανηπειρωτικός Σύνδεσμος Ελευσίνας  και η Ένωση Κρητών Κορινθίας «Ο Ψηλορείτης».

 

Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Γιώργος Πετρίτσης, ο πρόεδρος Πισσίων κ. Γιάννης Γκίκας, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων κ. Θαλής Μυλωνάς, ο καθηγητής κ.  Παναγιώτης  Ιωακειμίδης,  κ.α

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog